What's hot? ΑΠΟΕΛ· ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΦΟΥ· ΑΚΙΝΤΖΙ· ΚΥΠΡΙΑΚΟ·

INFO

18.02.2013 | 14:08
Τελευταία ενημέρωση: 18.02.2013 | 14:14

Περιμένουν τις εκλογές για το πακέτο διάσωσης της Κύπρου οι Γερμανοί

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Η Ευρωζώνη δεν πρέπει να βιαστεί ν’ αποφασίσει σχετικά με τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας στην Κύπρο, αλλά να περιμένει για να διαπιστώσει κατά πόσον η επόμενη κυβέρνηση της νήσου είναι διατεθειμένη να συζητήσει διαρθρωτικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις, καθώς και τις επιπτώσεις που θα είχε μία ενδεχόμενη χρεοκοπία της Κύπρου στις ελληνικές τράπεζες, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Wall Street Journal.

 "Η κυπριακή κυβέρνηση πρέπει να θέσει στο τραπέζι τα στοιχεία και τα δεδομένα, ώστε να μπορέσουμε να καθορίσουμε ποιες είναι οι πραγματικές χρηματοδοτικές ανάγκες. Πρέπει να γνωρίζουμε, για παράδειγμα, ποιες είναι οι χρηματοπιστωτικές διασυνδέσεις ή ποια επίπτωση θα μπορούσε να υπάρξει στις ελληνικές τράπεζες", δήλωσε ο κ. Ρέσλερ.
Αναφερόμενος στην πορεία της γερμανικής οικονομίας, ο κ. Ρέσλερ σημείωσε ότι προϋπόθεση για μία ισχυρή ανάκαμψή της, αργότερα στη διάρκεια του 2013, είναι η συνέχιση της σταθεροποίησης της κατάστασης στην ευρωζώνη. "Δεν είναι το τέλος της κρίσης, αλλά η αρχή του τέλους της κρίσης. Αναμένουμε ισχυρή ανάκαμψη κατά τη διάρκεια του έτους και ρυθμό ανάπτυξης 1,6% το 2014. Προϋπόθεση γι` αυτό είναι ότι η Ευρωζώνη θα συνεχίσει να σταθεροποιείται", δήλωσε ο κ. Ρέσλερ.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η μείωση του γερμανικού ΑΕΠ κατά 0,6% στο τελευταίο τρίμηνο του 2012 σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο οφείλεται στην αβεβαιότητα για την οικονομία της Ευρωζώνης, η οποία οδήγησε στη συγκράτηση των επενδύσεων από τις επιχειρήσεις. Αυτές οι επενδύσεις, συνέχισε, θα υλοποιηθούν αργότερα στη διάρκεια του έτους, αν η κρίση υποχωρήσει. Η συνταγή θεραπείας του κ. Ρέσλερ για την Ευρωζώνη είναι η συνέχεια των δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων και του ελεύθερου εμπορίου, για να τονωθεί η ανάπτυξη. "Είμαι βέβαιος ότι είναι καλύτερα να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα από το να εξασθενήσουμε το νόμισμα", δήλωσε.
Ο Γερμανός υπουργός καλωσόρισε την πρόσκληση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα προς την ΕΕ για την έναρξη διεξοδικών διαβουλεύσεων με στόχο μία διατλαντική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου. Ο κ. Ρέσλερ, ο οποίος θα ηγηθεί της γερμανικής διαπραγματευτικής ομάδας, τόνισε ότι οι ΗΠΑ και η ΕΕ πρέπει να θέσουν όλα τα θέματα στο τραπέζι και να εμποδίσουν τα όποια ταμπού να εκτροχιάσουν τις συζητήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γεργκ Άσμουσεν: Διαδικασίες εξπρές με ιδιωτικοποιήσεις θέλει για τη Κύπρο

Απαράδεκτο: Θα υπογράψουν μνημόνιο και μετά θα δημοσιοποιήσουν την έκθεση Pimco   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Το μέλλον του φυσικού αερίου της Α. Μεσογείου σε διεθνές συνέδριο τον Μάρτιο στην Κύπρο
  2. Η Κίνα σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Γερμανίας, ξεπερνώντας ΗΠΑ και Γαλλία
  3. Αυτό έδειξε το πόρισμα νεκροψίας του άτυχου Ανδρέα Γιάγκου
  4. Σε αυτό το σημείο εντοπίστηκε νεκρός ο Ανδρέας Γιάγκου – Αύριο η νεκροτομή επί της σορού του
  5. Γρηγόρης Αυξεντίου: Ο ήρωας του ελληνοκυπριακού αγώνα κατά των Άγγλων
  6. Κινδυνεύει η πρωτιά της Λε Πεν στις δημοσκοπήσεις - Υπό κράτηση ο σωματοφύλακας και η διευθύντρια του γραφείου της!

Κάντε Like: Newsit.com.cy στο Facebook