What's hot? ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ· ΑΡΧΙΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ· FREZYLAC· ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ·

INFO

19.02.2013 | 12:44
Τελευταία ενημέρωση: 19.02.2013 | 13:10

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2013: Όπλο του Μαλά η στήριξη των ευρωπαίων Σοσιαλιστών – Δεν δεσμεύεται ο Ομήρου

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Ξεκάθαρη ήταν η κίνηση του Υποψήφιου για την Προεδρία, Σταύρου Μαλά, να αξιοποιήσει τα μέγιστα, την θετική ψήφο του Προέδρου των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, προς το μέρος του, στην συνάντηση που είχε το πρωί με τον Πρόεδρο του Κ.Σ ΕΔΕΚ, Γιαννάκη Ομήρου.

Όπλο στη φαρέτρα του Σταύρου Μαλά, ήταν η δήλωση με την οποία ο Σεργκέι Στανίσεφ, εξέφρασε την στήριξη του προς τον ίδιο, χαρακτηρίζοντας τον ως ένα προοδευτικό ηγέτη.

Σε δηλώσεις μετά την πραγματοποίηση της συνάντησης με τον Γιαννάκη Ομήρου το πρωί, ο Σταύρος Μαλάς, περπάτησε στο χαλί που έριξε ο κύριος Στανίσεφ, όταν εξέφρασε την ευχαρίστησε του για το γεγονός, ότι τις δικές του τις απόψεις ασπάζονται και δυνάμεις εκτός Κύπρου, αναφέροντας χαρακτηριστικά « Δεν είμαστε μόνοι στην Ευρώπη εκφράζοντας αυτές τις προοδευτικές απόψεις και είμαι σίγουρος ότι αυτά εκφράζουν και την ΕΔΕΚ».

Από την πλευρά του ο Γιαννάκης Ομήρου, δεν άφησε περιθώρια για παρερμήνευση των προθέσεων της ΕΔΕΚ, λέγοντας πως το κίνημα παραμένει σταθερά προσηλωμένο στις προγραμματικές του προτάσεις και δεν υπήρξε, ούτε θα υπάρξει οποιασδήποτε μορφής συναλλαγή σε θέματα κατανομής της εξουσίας.

Ο κύριος Ομήρου ήταν ξεκάθαρος, λέγοντας ότι «Σε καμία εκδοχή και σε καμία περίπτωση δεν μπαίνουμε αυτή την εβδομάδα σε συναλλαγές, οι οποίες αφορούν διανομή και κατανομή τιμαρίων της εξουσίας».
Δεσμεύθηκε ωστόσο, ότι θα μεταφέρει τα όσα άκουσε σήμερα από τον Σταύρο Μαλά, στα συλλογικά όργανα της ΕΔΕΚ σε επίπεδο Πολιτικού Γραφείου και Κεντρικής Επιτροπής, πριν από τη λήψη τελικών αποφάσεων.

Δεν τέθηκε θέμα κατά τον Γιαννάκη Ομήρου, για συμμετοχή στην Κυβέρνηση, γιατί δεν είναι αυτό το ζητούμενο, διευκρινίζοντας πως, εάν η ΕΔΕΚ συζητήσει συμμετοχή σε Κυβέρνηση είναι κάτι άλλο.

Ο Σταύρος Μαλάς, φρόντισε από την πλευρά του να ξεκαθαρίσει τους βασικούς άξονες της πολιτικής του, όσον αφορά το Κυπριακό και την οικονομία και το πώς αντιλαμβάνεται την Κυβέρνηση Εθνικού Συνασπισμού, επιχειρώντας να καθησυχάσει τις αντιδράσεις της ΕΔΕΚ, εξηγώντας ότι θεωρεί πολύ σημαντικό να αναπτυχθεί περαιτέρω ένα πλαίσιο λύσης του Κυπριακού, πέραν από τις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου του 2009, δηλαδή ένα πιο ολοκληρωμένο πλαίσιο λύσης έτσι ώστε και κάποια επί μέρους θέματα να συμφωνηθούν σε επίπεδο Εθνικού Συμβουλίου, για να μην υπάρχει οποιαδήποτε παρέκκλιση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο καθησυχασμός αυτός από πλευράς Σταύρου Μαλά, έγινε για προφανής λόγους, καθώς το ζήτημα θέμα της μη ενημέρωσης του Εθνικού Συμβουλίου από τον Πρόεδρο Χριστόφια και της παραγνώρισης των αποφάσεων του, ήταν ένα θέμα που η ΕΔΕΚ, έθεσε επιτακτικά, ουκ ολίγες φορές.

Ο Σταύρος Μαλάς, εξηγώντας το σκεπτικό του για τη λειτουργία και το ρόλο του Εθνικού Συμβουλίου στη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου λύσης του Κυπριακού, που να δίνει και ένα περιεχόμενο στη διακήρυξη του 2009 του Εθνικού Συμβουλίου, δεσμευόμενος ότι, αυτό θα υλοποιηθεί τους πρώτους δυο-τρεις μήνες της διακυβέρνησης μέσα από εξαντλητικές συνεδρίες και του Εθνικού Συμβουλίου, αλλά και ομάδων εργασίας για να ξεκαθαρίσουν όλα τα θέματα και να υπάρχει πλήρης συναντίληψη.

Για την οικονομία, ο κ. Μαλάς είπε πως η Κύπρος μπορεί να πάει μπρος μόνο με προτάσεις που να εδράζονται από τη μια στην ανάπτυξη και από την άλλη στη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής, που διαφυλάσσεται μέσα από τη στήριξη του βιοτικού επιπέδου των Κυπρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2013: Το ΕΥΡΩΚΟ αποφάσισε Αναστασιάδη

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2013: Δεν θα συναντηθούν Λιλλήκας - Αναστασιάδης

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Προεδρικές Εκλογές: Η πρόταση Μαλά για μη εξυπηρετούμενα δάνεια
  2. Μαλάς: Θα πολιτευτούμε με σοβαρότητα και σεβασμό προς τη διαφορετική άποψη
  3. Προεδρικές Εκλογές - Δημοσκόπηση: Μάχη μέχρι τέλους Παπαδόπουλου - Μαλά για β΄ γύρο
  4. Πρωθυπουργός ΠΓΔΜ: «Ο Μέγας Αλέξανδρος θα μας ενώσει και δεν θα μας διαιρέσει» - Ζητά συνάντηση με Καμμένο και Μητσοτάκη
  5. Συνάντηση Γκάμπριελ-Τσαβούσογλου μετά την έντονη κρίση στις σχέσεις Γερμανίας-Τουρκίας
  6. Συνάντηση Φωκαΐδη με τον Ιταλό Ναύαρχο Andrea Cottini