What's hot? ΑΟΖ· ΕΙΝΤΕ· ΜΑΡΩΝΙΤΕΣ· ΒΑΡΩΣΙ·

INFO

20.02.2013 | 12:35
Τελευταία ενημέρωση: 20.02.2013 | 14:19

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2013: Αντιδράσεις αντιπολίτευσης για τους όρους εντολής της Pimco

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Τη δέσμευση του Νίκου Αναστασιάδη μετέφερε ο Εκπρόσωπος του εκλογικού του επιτελείου, ότι με αξιοπιστία θα επιδιώξει την ανατροπή των εξωπραγματικών δεδομένων που οδηγούν σε μη βιώσιμο χρέος και ιδιωτικοποιήσεις. Αντιδράσεις και από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για την έκθεση PIMCO.

«Οι σημερινές αποκαλύψεις φανερώνουν ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που επέβαλε τους όρους βάσει των οποίων η PIMCO κατέληξε στο ποσό ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών που καθιστά το δημόσιο χρέος μη βιώσιμο και οδηγεί στις ιδιωτικοποιήσεις», καταγγέλλει ο Εκπρόσωπος του εκλογικού επιτελείου του Νίκου Αναστασιάδη, Ιωάννης Κασουλίδης.
«Τον πολίτη δεν τον ενδιαφέρει τόσο εάν η κυβέρνηση εγκλημάτισε σε βάρος της οικονομίας και των εργαζομένων συνειδητά για να εξυπηρετήσει σκοπιμότητες του ΑΚΕΛ ή απλά λόγω βαθειάς άγνοιας και ερασιτεχνισμού;», διερωτήθηκε ο κ. Κασουλίδης, προσθέτοντας ότι το λαό τον ενδιαφέρει ότι «η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ έχει υποθηκεύσει το μέλλον αυτού του τόπου και την ίδια ώρα παραπλανεί και ρίχνει την ευθύνη των πράξεων της σε όλους τους άλλους.»
«Οι σημερινές αποκαλύψεις ουδόλως απαλλάσσουν τις τράπεζες και τους τραπεζίτες από τις βαρύτατες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση και επί αυτών των ευθυνών ο Νίκος Αναστασιάδης δεν θα επιδείξει καμία ανοχή», προειδοποίησε ο κ. Κασουλίδης.
Ο Εκπρόσωπος του επιτελείου του Νίκου Αναστασιάδη, σημείωσε ότι «όπως σαφέστατα προκύπτει από την επιστολή της PIMCO προς το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, η κυβέρνηση αποφάσισε, εκ των προτέρων ότι:
• ένα δάνειο καθίσταται αυτόματα μη εξυπηρετούμενο όταν υπάρχουν καθυστερήσεις πληρωμής δόσεων για τρεις μήνες και κινδυνεύει με καταναγκαστική πώληση
• το σενάριο δραστικής επιπρόσθετης μείωσης 25% στις τιμές των ακινήτων
• ότι θα υπάρξουν επιπρόσθετες μειώσεις μισθών στο δημόσιο τομέα εάν επαληθευθούν οι ακραίες προβλέψεις για την οικονομία.
Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση απέφυγε να συμπεριλάβει στα στοιχεία που έδωσε στην PIMCO τα οφέλη από την αναμενόμενη ανάπτυξη από την αξιοποίηση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.»
«Ο Νίκος Αναστασιάδης δεσμεύεται πως με αξιοπιστία θα επιδιώξει την ανατροπή των εξωπραγματικών δεδομένων που οδηγούν σε μη βιώσιμο χρέος και ιδιωτικοποιήσεις», κατέληξε ο κ. Κασουλίδης.

Αντιδράσεις υπήρξαν και από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης

Εξάλλου, η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι «αδυνατεί να αντιληφθεί το σκεπτικό με το οποίο καθορίστηκαν οι όροι εντολής της Pimco, με αποτέλεσμα η βιωσιμότητα του χρέους μας να τίθεται υπό αμφισβήτηση».
Η ΟΕΒ καλεί τους υπεύθυνους να πληροφορήσουν την κοινή γνώμη με πλήρη διαφάνεια για το τι ακριβώς συνέβη, ώστε να μπορέσουμε να διαχειριστούμε παραπέρα την οικονομία, την απασχόληση, τις επενδύσεις και τη επιχειρηματική δραστηριότητα. Δυστυχώς οι αποκαλύψεις στο υπό αναφορά δημοσίευμα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι κάναμε «οικονομικό χαρακίρι», καταλήγει η ΟΕΒ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

"Χαλαρώνει" τα λουριά του Μαλά ο Α.Κυπριανού για προσέγγιση της ΕΔΕΚ

Μπορείτε να πείσετε το κόμμα της αποχής;

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2013: Ο Μαλάς, εντοπίζει κοινά με τον Λιλλήκα - video

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Κυπριακό - Κασουλίδης: Άνοιγμα των Βαρωσίων ίσον επέκταση της κατοχής
  2. Κυπριακό: Η πρώτη αντίδραση Μαρωνιτών για επιστροφή στα χωριά τους
  3. Μαλάς για συνεργασία με ΑΚΕΛ: Όχι ευκαιριακή συμφωνία αλλά συνεργασία νίκης
  4. Το μέλλον των συνομιλιών συζήτησαν Έιντε - Κασουλίδης
  5. Προεδρικές Εκλογές - Μήνυμα Ελπίδας: Στηρίζει υποψηφιότητα Παπαδόπουλου
  6. Βγαίνει στις αγορές η Ελλάδα - Άνοιξε το βιβλίο προσφορών