What's hot? ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· FREZYLAC· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

20.02.2013 | 15:00
Τελευταία ενημέρωση: 20.02.2013 | 19:01

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2013: Αυτό είναι το προεκλογικό οργανόγραμμα του ΔΗΣΥ μέχρι την Κυριακή των εκλογών.

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Το newsit.com.cy αποκαλύπτει το πλάνο της κρίσιμης προεκλογικής εβδομάδας που διανύουμε, το οποίο απέστειλε στα οργανωτικά στελέχη του κόμματος, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ζητώντας εξουδετέρωση οργανωτικών αδυναμιών, σεμνότητα και προσέγγιση των ψηφοφόρων από όλα τα κόμματα, με αέρα εκπροσώπησης του επόμενου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Διαβάστε το εσωτερικό έγγραφο του ΔΗΣΥ.

Εκστρατεία προσέγγισης από μηδενική βάση, ως να μην υπήρξε πρώτος γύρος εκλογών, προς όλα τα μέτωπα και κατευθύνσεις, εξαπολύει ο Δημοκρατικός Συναγερμός, επιχειρώντας να κερδίσει το στοίχημα του δεύτερου γύρου για τον υποψήφιο του, Νίκο Αναστασιάδη.

Στο οργανωτικό διάγραμμα που απέστειλε στα στελέγχη του ΔΗΣΥ, υπό μορφή επιστολής, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, καταγράφεται η αποτυχία των exit poll, που δημιούργησαν μία πλασματική εικόνα για εκλογή Αναστασιάδη από την πρώτη Κυριακή και ζητά από τα στελέχη, να μην απογοητεύονται.

Οι κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν, αφορούν προσέγγιση υπό το σλόγκαν για Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, προφανώς, για να γίνει σαφές, ότι θα διασφαλίζει την συμμετοχή όλων των κομμάτων, ενώ το μήλον της έριδος – οι Κεντροαριστεροί ψήψος- θα πρέπει να τύχει λεπτών χειρισμών, χωρίς να αναχθεί σε παραδοσιακή βεντέτα Δεξιάς εναντίον Αριστεράς, που εκτιμάται ότι θα επαναπατρίσει τους αριστερούς και κεντροαριστερούς ψηφοφόρους που ψήφισαν Νίκο Αναστασιάδη και θα απομακρύνει τους οπαδούς της ΕΔΕΚ από την συμπόρευση με τον υποψήφιο τους.

Στο πλαίσιο στρατηγικής εντάσσονται οι εξορμήσεις από πόρτα σε πόρτα, σε συσκέψεις με τα Τοπικά Εκλογικά Επιτελεία, στην εξουδετέρωση οργανωτικών αδυναμιών που παρατηρήθηκαν την πρώτη Κυριακή και την καλύτερη οργάνωση των Αντιπροσώπων Κάλπης και Καταμέτρησης για την δεύτερη Κυριακή.

Μεγάλο μέρος της συλλογικής προσπάθειας του επιτελείου θα αναλωθεί για τον εντοπισμό και την προσέγγιση, από τα κατάλληλα στελέχη σημαινόντων παραγόντων, που είναι σε θέση να ασκήσουν επιρροή σε τοπικό επίπεδο, για την υπερψηφίση του Νίκου Αναστασιάδη.

Καλεί όλα τα στελέχη να μετατραπούν σε μονομελές εκλογικά επιτελεία, διατηρώντας ένα χαμηλό προφίλ για προσέγγιση των ψηφοφόρων που προχώρησαν σε μία άλλη επιλογή την περασμένη Κυριακή, με τρόπο που να μην θίγουν την πρώτη τους επιλογή, χωρίς να προκαλούν, αλλά με αέρα νικητή, η όπως αναφέρεται στο κείμενο χαρακτηριστικά «Όταν προσεγγίζουμε όποιοδήποτε ψηφοφόρο, πρέπει να θυμόμαστε ότι εκπροσωπούμε τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Διαβάστε αυτούσιο το περιεχόμενο της επιστολής:


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΡΙΤΗΣ ΦΑΣΗΣ (18-24 Φεβρουαρίου 2013)

1. Αξιολόγηση Εκλογικού Αποτελέσματος Πρώτου Γύρου

Το αποτέλεσμα είναι ευνοϊκό για την προσπάθεια εκλογής του Νίκου Αναστασιάδη στην Προεδρεία της Δημοκρατίας. Είναι αποτέλεσμα το οποίο με την σωστή δουλεία διασφαλίζει την βέβαιη εκλογή. Από εμάς εξαρτάται να το πετύχουμε, όπως μαζί το 1993 πετύχαμε την εκλογή του Γλαύκου Κληρίδη κάτω από πιο δύσκολές συνθήκες.

Ζητήσαμε ισχυρή εντολή και πήραμε ένα αποτέλεσμα με 19 μονάδες διαφορά από τον ανθυποψήφιο μας. Ουδέποτε προεξοφλήσαμε πως ήταν εκλογή ενός γύρου. Στρατηγικός μας στόχος ήταν η επαναληπτική εκλογή με άνετο προβάδισμα που να δημιουργεί την απαραίτητη δυναμική για νικηφόρα τελική αναμέτρηση την προσεχή Κυριακή.

Οι εσωτερικές δημοσκοπήσεις, αλλά και όσες δημοσιοποιήθηκαν από τα ΜΜΕ, ποτέ δεν προδιέγραψαν αναμέτρηση μιας εκλογής. Μπορεί, κάτω από κάποιες προϋποθέσεις να μην απέκλειαν αυτό το ενδεχόμενο (μειωμένη αποχή κλπ) αλλά ποτέ δεν το ανέδειξαν ως κυρίαρχο σενάριο της εκλογικής εκστρατείας. Οι δημοσκοπήσεις εξόδου απέτυχαν να αποτυπώσουν την πραγματική ψήφο και δημιούργησαν μια πλασματική ευφορία και προσδοκίες εκλογής από τον πρώτο γύρο. Αυτό δεν πρέπει να μας απογοητεύει γιατί κερδίσαμε τον πρώτο γύρο των εκλογών με ένα πολύ ισχυρό αποτέλεσμα.

Η ψεσινή δήλωση του Νίκου Αναστασιάδη καθορίζει το πλαίσιο τόσο της αξιολόγησης του αποτελέσματος όσο και της δικής μας ευθύνης και υποχρέωσης:

Αυτό που συνάγεται από το ισχυρότατο εκλογικό αποτέλεσμα είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, αυτό που εξέφρασε σήμερα είναι το αίτημα για την απαλλαγή του τόπου από τη διακυβέρνηση της ηγεσίας του ΑΚΕΛ. Αυτό το αίτημα θα μετατραπεί σε μια ξεκάθαρη εντολή την επόμενη Κυριακή με τη διεύρυνση της πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας και τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας.

2. Πως πορευόμαστε τις επόμενες έξι μέρες

Η προσπάθεια αρχίζει από την αρχή, ως να μην υπήρξε πρώτος γύρος εκλογών. Τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει πως υποτιμούμε την σημασία του 45.5% των πολιτών που τίμησαν τον Νίκο Αναστασιάδη με την εμπιστοσύνη τους προς το Όραμα, την Στρατηγική και τις Προγραμματικές του θέσεις για την σωτηρία της πατρίδας μας. Απλά υπερτονίζει την σημασία και την ένταση της προσπάθειας που πρέπει ο καθένας μας να καταβάλει τις επόμενες έξι μέρες.

Η εκλογική Στρατηγική μας που συνοψίζεται στο κυρίαρχο μήνυμα Ενώνουμε Δυνάμεις θα καθοδηγήσει όλες τις κινήσεις μας: 

(1) Υποψήφιος και Κομματικές Ηγεσίες : Πολυεπίπεδες επαφές και πρωτοβουλίες

συμπόρευσης και συστράτευσης όλων των πολιτικών δυνάμεων που πιστεύουν σε μια νέα εποχή για την πατρίδα μας.

(2) Επικοινωνία και Διαφήμιση : Το διακύβευμα των εκλογών παραμένει το ίδιο: Αλλαγή και

προοπτική μέσα από την συγκρότηση Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας ή συνέχιση της καταστροφικής πολιτικής του ΑΚΕΛ όπως την βιώσαμε στην καταθλιπτική πενταετία Δημήτρη Χριστόφια; Ο τόπος δεν αντέχει άλλους πειραματισμούς με ξεπερασμένες ιδεοληψίες. Ο Σταύρος Μαλάς δεν θα φέρει την Νέα Εποχή, είναι πιόνι του ΑΚΕΛ!
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ

Απευθυνόμαστε προς όλους τους ψηφοφόρους ανεξαρτήτως των επιλογών τους στις 17 Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζουμε προς όλους τους ψηφοφόρους - Συναγερμικούς, Δηκοΐκούς, του Ευρωκό, της ΕΔΕΚ και των Οικολόγων, ακόμη και του ΑΚΕΛ - ότι η εκλογική αναμέτρηση:

(α) Δεν είναι μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς. Η προσέγγιση «η Δεξιά εναντίον της Αριστεράς» θα επαναπατρίσει τους αριστερούς και κεντροαριστερούς ψηφοφόρους που ψήφισαν τον Νίκο Αναστασιάδη και θα απομακρύνει τους οπαδούς της ΕΔΕΚ από την συμπόρευση μαζί μας. Η εκλογική αναμέτρηση είναι μεταξύ των δυνάμεων που πιστεύουν στην ανάγκη για Αλλαγή και Προοπτική από την μια και των δυνάμεων της συντήρησης και απομόνωσης της Κύπρου από την πλήρη Ευρωπαϊκή της ενσωμάτωση.

(β) Δεν είναι μεταξύ Μνημονιακών και Αντιμνημονιακών. Δεν είμαστε υπέρμαχοι της λιτότητας, ούτε της μείωσης των μισθών και των συντάξεων, ούτε της μείωσης των κεκτημένων δικαιωμάτων των εργαζομένων. Είμαστε υπέρ της μείωσης της ανεργίας γι αυτό και το πρόγραμμα μας δίνει έμφαση στην ανάπτυξη και την δημιουργία θέσεων εργασίας. Όμως, η Κυβέρνηση Χριστόφια και ΑΚΕΛ με την ατολμία και τις αγκυλώσεις της μας οδήγησε στην παρούσα οικονομική κρίση και σε ένα Μνημόνιο που η ίδια συμφώνησε με την Τρόικα που πρέπει να διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο για να αποκτήσουμε ξανά την χαμένη μας αξιοπιστία στην ΕΕ και τις αγορές. Μόνο η εκλογή Νίκου Αναστασιάδη εγγυάται την σύντομη έξοδο από την κρίση, έχει σχέδιο, πρόγραμμα, ικανούς συνεργάτες και διαθέτει κύρος και διασυνδέσεις στο εξωτερικό. Ποιες είναι οι διασυνδέσεις του Σταύρου Μαλά; Ποιο είναι το σχέδιο του;

(γ) Δεν είναι μεταξύ Ομοσπονδιακών και Αντιομοσπονδιακών. Οι προγραμματικές θέσεις που συμφωνήθηκαν με το ΔΗΚΟ, το ΕΥΡΩΚΟ, τους Οικολόγους στη βάση της διακήρυξης του Κεντρώου χώρου την οποία αποδέχεται και η ΕΔΕΚ, διασφαλίζουν τόσο το πλαίσιο των αρχών που πρέπει να διέπουν την λύση όσο και του χειρισμού του Κυπριακού μέσα από την συλλογικότητα σε αντίθεση με τους ετσιθελικούς χειρισμούς και τις αδιαφανείς προτάσεις Χριστόφια ή την απειρία του Σταύρου Μαλά.

(δ) Η διαφημιστική εκστρατεία θα υποστηρίξει τα πολιτικά μηνύματα στο πλαίσιο του Ενώνουμε Δυνάμεις και της πιο πάνω επικοινωνιακής στρατηγικής.

(3) Οργανωτικό : Δεν θα πραγματοποιηθούν δημόσιες ή ανοιχτές πολιτικές συγκεντρώσεις. Θα κινηθούμε, όμως, προς όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από την επιλογή τους την πρώτη Κυριακή, είτε με συλλογικές κατευθυνόμενες δράσεις είτε ατομικά ως στελέχη.

Συλλογικές κατευθυνόμενες δράσεις:

• η προσέγγιση από πόρτα σε πόρτα,
• οι εξορμήσεις και οι συσκέψεις με τα Τοπικά Εκλογικά Επιτελεία,

• η εξουδετέρωση οργανωτικών αδυναμιών που ίσως να παρατηρήθηκαν την πρώτη Κυριακή σε σχέση με την καταπολέμηση της αποχής, και

• η καλύτερη οργάνωση των Αντιπροσώπων Κάλπης και Καταμέτρησης για την δεύτερη Κυριακή.

Μεγάλο μέρος της συλλογικής οργανωτικής προσπάθειας πρέπει να αναλωθεί στον

εντοπισμό και την προσέγγιση από τα κατάλληλα στελέχη σημαινόντων παραγόντων που είναι σε θέση να ασκήσουν επιρροή σε τοπικό επίπεδο για την υπερψήφιση του Νίκου Αναστασιάδη.3. Το Μονομελές Εκλογικό Επιτελείο 

Κάθε στέλεχος πρώτης γραμμής που εργάζεται για την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη, ανεξάρτητα από την κομματική του προέλευση – ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΥΡΩΚΟ ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα – οφείλει τις λίγες μέρες που μας απομένουν μέχρι την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου να μετατραπεί σε μονομελές εκλογικό επιτελείο.Ως στελέχη πρώτης γραμμής οφείλουμε να μετουσιώνουμε σε πράξη τα κύρια μηνύματα της εκστρατείας μας. Η εκλογική προσπάθεια των τελευταίων μηνών

• Δεν στόχευε απλά και μόνο την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στην Προεδρεία της Δημοκρατίας.

• Δεν στόχευε στην κομματική επικράτηση είτε του Δημοκρατικού Συναγερμού είτε του Δημοκρατικού Κόμματος είτε οποιουδήποτε άλλου κόμματος ή στελέχους που στηρίζουν επίσημα ή ανεπίσημα την υποψηφιότητα του.

• Ένας ήταν ο κυρίαρχος στόχος μας να Ενώσουμε Δυνάμεις, πολιτικές και κοινωνικές, για να βγάλουμε την πατρίδα μας από το τέλμα στο οποίο την οδήγησαν η ετσιθελική πολιτική, οι κομματικές εμμονές και οι παρωχημένες ιδεοληψίες του ΑΚΕΛ και του Δημήτρη Χριστόφια.

Αυτός ο στόχος παραμένει και πρέπει να τον αναδείξουμε με συνέπεια σε όλες τις προσεγγίσεις μας είτε απευθυνόμαστε σε συναγωνιστές μας, στελέχη και ψηφοφόρους του κόμματος μας που ενδεχομένως να ήσαν αναποφάσιστοι, να απείχαν από την ψηφοφορία ή έκαμαν άλλη επιλογή από την επίσημη γραμμή του κόμματος μας είτε προς ψηφοφόρους που την πρώτη Κυριακή ψήφισαν κάποιο άλλο υποψήφιο εκτός από τον Νίκο Αναστασιάδη:

• Σεβόμαστε την επιλογή τους. Είμαστε φιλικοί, δεν προκαλούμε και δεν καταφερόμαστε εναντίον οποιουδήποτε υποψηφίου ή κόμματος ή στελέχους κόμματος.

• Επιχειρηματολογούμε. Αναπτύσσουμε τους στόχους της εθνικής σωτηρίας που εκπροσωπεί η υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη. Τα προβλήματα του τόπου θα λυθούν με την συνεργασία όλων των δυνάμεων.

• Αναπτύσσουμε την επικοινωνιακή στρατηγική που αναφέρεται στην παράγραφο 2 (2) πιο πάνω.

• Συμπεριφερόμαστε με Αξιοπρέπεια και Αισιοδοξία : Ως οι νικητές του πρώτου γύρου είμαστε πάντοτε μακρόθυμοι, ποτέ προκλητικοί, αλλά και αισιόδοξοι για την νίκη και στον δεύτερο γύρο.

• Είμαστε σεμνοί και συνενωτικοί : Ο Λαός μας τίμησε με την εμπιστοσύνη του, πρέπει να φανούμε αντάξιοι της!

• Μετατρέπουμε το σύνθημα σε πράξη: Ενώνουμε Δυνάμεις δεν αντιστρατευόμαστε κανένα.

Όταν προσεγγίζουμε οποιονδήποτε ψηφοφόρο πρέπει να θυμόμαστε πως εκπροσωπούμε τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η δική μας συμπεριφορά αντανακλά στο πρόσωπο του υποψηφίου μας και επηρεάζει την αντίληψη των τρίτων για αυτόν.Αβέρωφ Νεοφύτου Επικεφαλής Προεκλογικού Αγώνα.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Προεδρικές Εκλογές: Η 20η Ιανουαρίου τελευταία ημέρα προβολής ή μετάδοσης δημοσκοπήσεων
  2. Προεδρικές Εκλογές - Παπαδόπουλος: «Τον Φλεβάρη θα κουρέψουμε την κυβέρνηση Αναστασιάδη»
  3. Νικόλας 2018: Ο ΠτΔ υποβαθμίζει την Κ.Δ. εκχωρώντας στην UNFICYP τις δραστηριότητες πολιτών
  4. Προεδρικές Εκλογές: Οι ώρες ψηφοφορίας εντός και εκτός Κύπρου
  5. Απάντηση Αναστασιάδη για τα «λεφτά της μαμάς»: Από πού ως πού να θίξω την κα Παπαδόπουλου ή ιδιαίτερα τον αείμνηστο Λεβέντη;
  6. ΔΗΣΥ: Να αποφύγουμε συνταγές Ν. Παπαδόπουλου με το κράτος να παίζει με δανεικά