What's hot? ΚΥΠΡΙΑΚΟ· ΜΕΞΙΚΟ· ΠΑΡΕΛΑΣΗ· ΚΟΤΖΙΑΣ·

INFO

20.02.2013 | 15:13
Τελευταία ενημέρωση: 20.02.2013 | 21:40

Έρογλου: Προτού δει το νέο Πρόεδρο εγείρει θέμα χρονοδιαγράμματος στο Κυπριακό

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Την πεποίθηση του ότι οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό πρέπει να αρχίσουν τον Απρίλιο με το νέο ηγέτη που θα αναδείξουν οι Προεδρικές εκλογές με ταυτόχρονη δημιουργία νέου χρονοδιαγράμματος, εξέφρασε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου.

 Μιλώντας σήμερα σε δημοσιογραφική διάσκεψη στα κατεχόμενα ο κ. Έργολου επανέλαβε τη θέση του ότι στις συνομιλίες πρέπει να τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα, σημειώνοντας ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ θα έρθει στην Κύπρο το Μάρτιο.

 
Αναφερόμενος για τον πρώτο γύρο των Προεδρικών Εκλογών ο Τ/κ ηγέτης έκρινε πως το ποσοστό που συγκέντρωσε ο Γιώργος Λιλλήκας θα διαδραματίσει τον σημαντικότερο ρόλο στην πολιτική σκηνή του «νότου», τονίζοντας παράλληλα το γεγονός ότι μεταξύ των κ. Αναστασιάδη και Μαλά στις 24 Φεβρουαρίου, πιο τυχερός φαίνεται να είναι ο Νίκος Αναστασιάδης.
 
Επιπρόσθετα, μιλώντας για τους δύο εναπομείναντες διεκδικητές της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποστήριξε ότι ο κ. Αναστασιάδης έχει μια αρνητική στάση έναντι της τουρκοκυπριακής πλευράς και τέθηκε ενάντια στη συνέχιση των εγγυήσεων της Τουρκίας, τη διζωνικότητα, όπως και τη δημιουργία ενός νέου συνεταιρισμού που να βασίζεται σε ιδρυτικά κρατίδια, ενώ ο Σταύρος Μαλάς έχει ήδη παρουσιάσει μια συμπεριφορά παράλληλη με αυτή που είχε επιδείξει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο κ. Χριστόφιας.
 
Τελειώνοντας ο κ. Έρογλου, εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτά που λέγονται προεκλογικά δεν αντικατοπτρίζουν τη στάση που πρέπει να τηρήσει ο υποψήφιος που θα κερδίσει, γιατί τέτοιου είδους δηλώσεις δεν οδηγούν προς την κατεύθυνση μιας μόνιμης και δίκαιης συμφωνίας.
 
 Θα παρακολουθούν, συνέχισε, και αυτή την εβδομάδα από κοντά τις εξελίξεις. Θα αποφασίσουν για την προσέγγισή τους προς το άτομο που θα εκλεγεί, ανάλογα με την πολιτική που θα εφαρμόσει, ανέφερε ο Ντερβίς Ερογλου εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτός που θα εκλεγεί να είναι ένα άτομο που να μπορεί να δείξει την απαραίτητη πολιτική βούληση. Η δική του στάση, είπε, θα είναι εποικοδομητική, ειρηνική, με στόχο να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα των Τ/κ.

Πιο λεπτομερείς αξιολογήσεις για το αποτέλεσμα των Προεδρικών εκλογών, ανέφερε ο Τ/κ ηγέτης, θα γίνουν μετά το δεύτερο γύρο, μαζί με τη διαπραγματευτική του ομάδα στο Κυπριακό και την αξιολόγηση την οποία θα κάνου,ν θα μεταφέρουν στη «βουλή», στα πολιτικά κόμματα, το «συμβούλιο του λαού» και την Τουρκία.

 

 

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. ΠτΔ από ΓΣ ΟΗΕ: Η Τουρκία μέσα από τις προτάσεις της στόχευε στο να υποβαθμίσει την Κύπρο σε ένα τουρκικό προτεκτοράτο
  2. Συνάντηση Αναστασιάδη - Πενς στη Νέα Υόρκη
  3. Ερτουγρούλογλου: Νέα σελίδα στην Κύπρο με διαπραγματεύσεις δύο «κρατών»
  4. Λιλλήκας: Σε αυτές τις εκλογές επιλέγουμε απαλλαγή από το παλαιοκομματικό κατεστημένο
  5. Κυπριακό: Αυτή είναι η πρόταση Γκουτέρες
  6. Κυπριακό - ΗΠΑ: Έτοιμοι να βοηθήσουμε στην επανέναρξη συνομιλιών