What's hot? ΑΟΖ· ΕΙΝΤΕ· ΛΑΤΣΙ· ΑΤΤΙΛΑΣ·

INFO

20.02.2013 | 19:50
Τελευταία ενημέρωση: 20.02.2013 | 22:53

Μετά την Κυριακή θα ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους στο ΕΥΡΩΚΟ

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Τι δηλώνουν οι δύο πλευρές στη newsit

 

Βελούδινο διαζύγιο παίρνουν προς το παρόν οι δύο πλευρές στο ΕΥΡΩΚΟ με την τελική μάχη να δίνεται μετά το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών. Η ομάδα των αντιομοσπονδιακών δυνάμεων που στήριξαν την υποψηφιότητα Γιώργου Λιλλήκα και προέρχονται κυρίως από τους πρώην Νέους Ορίζοντες για δεύτερη φορά εμφανίστηκε σήμερα τηλεοπτικά διαφωνώνοντας με την επίσημη απόφαση του κόμματος για στήριξη της υποψηφιότητας Νίκου Αναστασιάδη την οποία επικυρώνει αυτή την ώρα το Κεντρικό Συμβούλιο του ΕΥΡΩΚΟ μετά από εισήγηση του Εκτελεστικού Γραφείου που συνήλθε προχθές.

Μέλος της ομάδας Κουτσού μας ανέφερε ότι η διαφωνία τους επικεντρώνεται με τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων για τις Προεδρικές εκλογές και δει των δύο σωμάτων που συνήλθαν αυτή την εβδομάδα, του Εκτελεστικού προχθες και του Κεντρικού απόψε.

Επεσήμανε δε ότι η εισήγηση που είχε κατατεθεί για Παγκύπριο συνέδριο του κόμματος, ενώ αρχικά είχε εγκριθεί στη συνέχεια αποσύρθηκε.Θεωρούν ότι είναι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων που στήριξε την υποψηφιότητα Λιλλήκα και αυτούς εκφράζουν διαφωνόντας με την επίσημη γραμμή. Μετρήσεις ακριβείς δεν υπάρχουν, όπως μας λέχθηκε χαρακτηριστικά, αλλά σε δύο συγκεντρώσεις που η ομάδα οργάνωσε για την υποστήριξη του Γιώργου Λιλλήκα σε Λεμεσό και Λευκωσία τον Δεκέμβριο και στις αρχές Φεβρουαρίου υπήρξε αθρόα προσέλευση μελώ, ψηφοφόρων και υποστηρικτών του ΕΥΡΩΚΟ. Και αυτούς θεωρούν ότι εκφράζουν.

Σε παρατήρηση ότι εάν με αυτό που διαφωνούν είναι το αποτέλεσμα των συνεδριάσεων των συλλογικών οργάνων για τη στήριξη του Νίκου Αναστασιάδη τι θα πράξουν σε περίπτωση που ο κ. Αναστασιάδης νικήσει και συνέλθει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΕΥΡΩΚΟ για να αξιολογήσει το αποτέλεσμα και να εξετάσει το πώς συμμετέχει το κόμμα στη νέα κυβέρνηση, η απάντηση που λάβαμε ήταν ``έχει ο Θεός``. Προς το παρόν πάντως δεν τίθεται θέμα νέου σχήματος.

Από την άλλη το επίσημο ΕΥΡΩΚΟ δεν απαντά. Όπως όμως μας δήλωσε αξιωματούχος του κόμματος ``αυτό που συμβαίνει είναι πρωτόγνωρο. Οι επίσημες αποφάσεις λαμβάνονται στα συλλογικά όργανα του κόμματος και σε αυτά δεν έχουν συμμετάσχει``. Ό,τι έχουν να πουν πρέπει να το πουν στα όργανα και όχι με δημόσιες δηλώσεις, αυτός δεν είναι διάλογος, ανέφερε ο συγκεκριμένος αξιωματούχος.

Πάντως θέμα τιμωρίας ή λήψης πειθαρχικών μέτρων δεν τίθεται, καθώς στο καταστατικό του ΕΥΡΩΚΟ δεν προνοείται Πειθαρχικό Συμβούλιο. Ωστόσο, μας λέχθηκε, εάν φτάσουμε στα άκρα, τότε κάποιο όργανο του κόμματος θα συνέλθει για να πάρει αποφάσεις.

Ανακωχή λοιπόν μέχρι την Κυριακή! Να σημειώσουμε εδώ ότι όπως λέχθηκε, ο Νίκος Κουτσού, συμμετέχει ως Βουλευτής του κόμματος στο Εκτελεστικό Γραφείο τιμητικά και από την ομάδα των υποστηρικτών Λιλλήκα ο μόνος με κομματικό αξίωμα είναι ο Στέλιος Αμερικάνος, που είναι ο ΓΓ του ΕΥΡΩΚΟ, τρίτος τη τάξει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2013: Προς διάλυση το ΕΥΡΩΚΟ; - Σήμερα οι αποφάσεις

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2013: Το ΕΥΡΩΚΟ αποφάσισε Αναστασιάδη

ΕΥΡΩΚΟ : Εγκληματική η οικονομική διαχείριση της κυβέρνησης Χριστόφια   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Οι νέοι της Εθνικής έκαναν τη μεγάλη ανατροπή πρόκριση στους «4» του Ευρωπαϊκού Νέων Μπάσκετ
  2. Στοιχεία σοκ στην Ελλάδα της κρίσης: Οι μισοί νέοι ζουν με χαρτζιλίκι από τους γονείς
  3. Στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τέθηκαν οι βάσεις για τη δημιουργία νέου κόμματος της κεντροαριστεράς
  4. Κόμμα για τα Ζώα: Κάλεσμα σε διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή για αύριο Παρασκευή
  5. Νέοι μπελάδες για τον Charlie Sheen - Κι άλλη μήνυση από πρώην
  6. Προκαλεί το εθνικιστικό κόμμα της Τουρκίας: «Η Αγία Σοφία είναι τζαμί»