What's hot? ΕΪΝΤΕ· ΚΥΠΡΙΑΚΟ· ΕΡΝΤΟΓΑΝ· ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ·

INFO

22.02.2013 | 13:37
Τελευταία ενημέρωση: 22.02.2013 | 13:50

ΑΚΕΛ: Απειλεί τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας ο Ν. Αναστασιάδης

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Για απειλές κατά του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη και επίθεση κατά του ανεξάρτητου αυτού θεσμού, έκανε λόγο ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης αναφερόμενος σε σημερινές ραδιοφωνικές δηλώσεις  του υποψήφιου Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη.

 Μεταξύ άλλων, ο κ. Αναστασιάδης, είπε ο κ. Λουκαΐδης, ανέφερε ότι: «αυτό που θέλω να πω είναι ότι εάν παρ’ ελπίδα δημιουργείται η εντύπωση σε κάποιους ότι ζουν σε ανάκτορα και θα κυβερνούν κατά τρόπο που θα ζημιώνει τον τόπο μέσα από τις ιδεοληψίες τους, υπάρχουν οι τρόποι αντιμετώπισης και δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο».
Εμφανέστατα, συνέχισε, ο κ. Αναστασιάδης απαιτεί από ένα ανεξάρτητο θεσμό, όπως ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, να συμμορφώνεται προς τις όποιες υποδείξεις του, λέγοντας ότι αν αυτός δεν συμμορφώνεται τον απειλεί δημόσια «ότι υπάρχουν οι τρόποι αντιμετώπισης του». Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη, πρόσθεσε, αποτελούν συνέχεια πρόσφατων δηλώσεων του, όπου και πάλιν απείλησε να τιμωρήσει τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για την έρευνα που αυτός διέταξε ώστε να διαπιστωθούν τα γεγονότα και οι ευθύνες αυτών που ενέχονται στο χειρότερο οικονομικό έγκλημα σε βάρος του λαού μας, το οποίο οδήγησε την Κύπρο σε μνημονιακό ζυγό.

Ο κ. Λουκαΐδης παρέπεμψε και σε δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη όπως φιλοξενήθηκαν στην εφημερίδα «Αλήθεια» στις 30/01/2013, όπου μεταξύ άλλων θα πληρώσουν το κόστος εκείνοι που έδωσαν τους όρους εντολής στους οίκους και θα διαταχθεί μια ουσιαστική και εμπεριστατωμένη έρευνα ώστε εκείνοι που φέρουν ευθύνη να πληρώσουν το κόστος.
Από τις δημόσιες απειλές, όπως είπε, του κ. Αναστασιάδη προκύπτει κατά τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΑΚΕΛ ότι στο σύνολο τους οι θεσμοί του κράτους, ακόμη και οι ανεξάρτητοι, θα οδηγηθούν σε πλήρη καταρράκωση στα χέρια των κ. Αναστασιάδη, Αβέρωφ Νεοφύτου και Ρίκκου Ερωτοκρίτου. « Όπως ακριβώς συνέβηκε και στα πέτρινα χρόνια της δεκαετούς συναγερμικής διακυβέρνησης, όσοι δεν θα συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις και όσοι δεν θα βρίσκονται ανάμεσα στους εκλεκτούς των κ. Αναστασιάδη και Αβέρωφ Nεοφύτου, θα υπόκεινται σε δυσμενείς διακρίσεις, που θα φτάνουν μέχρι και τα όρια του κατατρεγμού».

Όπως και στην περίπτωση του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου, συνέχισε, εκλογή του κ. Αναστασιάδη, θα σημαίνει την απαρχή για το κουκούλωμα του χειρότερου οικονομικού εγκλήματος σε βάρος της πατρίδας, που οδήγησε την οικονομία, τους εργαζόμενους, τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, τους κατόχους αξιόγραφων και γενικότερα το λαό μας σ’ αυτή την πρωτοφανή δυσπραγία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λιλλήκας: Δεν προτίθεμαι να υποδείξω σε κανένα ποιόν να ψηφίσει στον 2ο γύρο

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2013: Κάρογιαν: Αποχή από την κάλπη της Κυριακής σημαίνει ανοχή

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2013: Ολοκληρώνεται η προεκλογική εκστρατεία για τον β’ γύρο - Debate απόψε
   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. ΠτΔ:Θα ήταν δειλία αν παραμείνουμε στάσιμοι στο Κυπριακό
  2. Αντιδράσεις από ΕΔΕΚ για το διάγγελμα Αναστασιάδη: Ο ΠτΔ να παύσει να εμφανίζεται μόνο ως εκπρόσωπος της ε/κ κοινότητας
  3. Με την αντεξέταση του Α. Αρτέμη συνεχίστηκε η δίκη της Τρ. Κύπρου
  4. Το διάγγελμα του Προέδρου Αναστασιάδη για τις ραγδαίες εξελίξεις στο Κυπριακό
  5. Στο 1,97 εκατομμύρια ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές το 11μηνο- 367 πρόσωπα στο ΚΑΠ
  6. Συρρίκνωση καταθετικών και καταναλωτικών επιτοκίων - Στο 2,97% για αγορά κατοικίας

Κάντε Like: Newsit.com.cy στο Facebook