What's hot? ΚΥΠΡΙΑΚΟ· ΒΟΜΒΑ· ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ· VOICE·

INFO

22.02.2013 | 19:40
Τελευταία ενημέρωση: 22.02.2013 | 19:47

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2013: Δεν εφησυχάζει το επιτελείο Αναστασιάδη

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

- Δεν εμπιστεύονται δημοσκοπήσεις και exit polls δύο 24ωρα πριν την κάλπη;

- Ποιες οι κινήσεις των δύο επιτελείων;

Δύο εικοσιτέτραωρα πριν από την ετυμηγορία της κάλπης τα δύο επιτελεία των υποψηφίων επικεντρώνουν τις δυνάμεις τους στο να μειώσουν το ποσοστό της αποχής και των λευκών. 

Το προβάδισμα Αναστασιάδη δεν εφησυχάζει το επιτελείο του.  Το πάθημα της προηγούμενης Κυριακής έγινε μάθημα και πλέον δεν εμπιστεύονται ούτε την κυλιόμενη δημοσκόπηση, αλλά ούτε θα εμπιστευτούν και τα exit polls.

Το χθεσινό περιστατικό με την προσπάθεια ενός επιδότη να κατασχέσει on camera το υπουργικό αυτοκίνητο του Νεοκλή Συλικιώτη φαίνεται πως δεν είχε τις συνέπειες που ανέμεναν και γι’ αυτό το θέμα σήμερα έπεσε στα μαλακά και οι τόνοι χαμήλωσαν. Από την άλλη δεν πιστεύουν ότι η διαφορά Αναστασιάδη – Μαλά μπορεί να καλυφθεί – και πολύ περισσότερο να ανατραπεί - ωστόσο το σημαντικό είναι όχι μόνο το τελικό ποσοστό, αλλά να υπάρχει μια «άνετη διαφορά» και η συμμετοχή. Αν δηλαδή, όπως πληροφορηθήκαμε από το συναγερμικό στρατόπεδο, ο κ. Αναστασιάδης εκλεγεί Πρόεδρος με πολύ λιγότερες ψήφους από το σύνολο του εκλογικού σώματος, λόγω της αποχής και του λευκού, αυτό δεν δημιουργεί μια «ηγετική εικόνα».

Από την άλλη, στο στρατόπεδο Μαλά αισιοδοξούν ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή μπορούν να προσελκύσουν από τη δεξαμενή του κέντρου ψήφους παρά τις αποφάσεις που έλαβαν ΕΔΕΚ και Γιώργος Λιλλήκας. Δεν πιστεύουν πως οι «όμορες δυνάμεις» θα προτιμήσουν στο τέλος το λευκό και προσπαθούν να νικήσουν την αποχή των δυσαρεστημένων ΑΚΕΛικών που δεν προσήλθαν στις κάλπες την πρώτη Κυριακή. Το γεγονός ότι ο ανθυποψήφιος του κ. Μαλά είναι ο ηγέτης της δεξιάς και δει ο Νίκος Αναστασιάδης, όπως μας αναφέρθηκε, διευκολύνει την προσπάθεια. Εκτιμούν δε ότι η μάχη μπορεί να δοθεί και οι δημοσκοπήσεις και τα exit polls μπορούν και πάλι να διαψευστούν. Σε κάθε περίπτωση πάντως, λέγεται, δεν αναμένεται ότι η διαφορά των δύο υποψηφίων θα είναι μεγάλη.

Σημαντικό ρόλο παίζουν και οι ψηφοφόροι του ΔΗΚΟ που στήριξαν Γιώργο Λιλλήκα τον πρώτο γύρο, αλλά και ο παράγοντας Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια υπέρ κανενός από τους δύο μονομάχους.

Εάν παραμείνει συνεπής στη θέση που εξέφρασε στην Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ, τότε ο παραιτηθείς Αντιπρόεδρος δεν θα ψηφίσει Νίκο Αναστασιάδη. Κάνει όμως προσπάθεια υπέρ της υποψηφιότητας Σταύρου Μαλά; Και πόσο αυτό μπορεί να αποδώσει; Στο ΔΗΚΟ εξάλλου, είναι γνωστό ότι καιροφυλακτούν για τυχόν ατοπίες «πρωτοκλασάτων» στελεχών που διαφώνησαν με τη επίσημη θέση του κόμματος για τις Προεδρικές εκλογές, που όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Μιχάλης Σαρρής ΥΠΟΙΚ του Αναστασιάδη;

Λιλλήκας: Δεν προτίθεμαι να υποδείξω σε κανένα ποιόν να ψηφίσει στον 2ο γύρο

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2013: Ολοκληρώνεται η προεκλογική εκστρατεία για τον β’ γύρο - Debate απόψε   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Προεδρικές Εκλογές - Παπαδόπουλος: Να δώσει εξηγήσεις ο Αναστασιάδης για κούρεμα κάτω των €100.000
  2. Αναστασιάδης: Έργα για σχολεία πέραν των €100 εκατ. την τελευταία 5ετία
  3. ΔΗΚΟ: Σαφές το δίλημμα! Είτε νέες υποχωρήσεις, είτε Νέα Στρατηγική
  4. Κυπριακό: Με «άρμα» τις εξελίξεις στην ΑΟΖ και την UNFICYP μεθοδεύεται σενάριο «τελευταίας ευκαιρίας»
  5. ΔΗΚΟ: Η θλιβερότητα του κ. Αναστασιάδη...εξαπάτησε τον λαό για να επιβληθεί το καταστροφικό «κούρεμα»
  6. Ν. Παπαδόπουλος: Μονόδρομος για την Οικονομία ο Φορέας Διαχείρισης ΜΕΔ