What's hot? ΚΑΘΛΙΝ ΝΤΟΧΕΡΤΙ· ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΗΓΩΝ· ΑΟΖ· SAIPEM 12000·

INFO

24.02.2013 | 09:10
Τελευταία ενημέρωση: 24.02.2013 | 09:20

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2013: Κανονικά και χωρίς προβλήματα άνοιξαν σε ολόκληρη την Κύπρο οι κάλπες

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Ο Γενικός Έφορος Προεδρικής Εκλογής σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η ψηφοφορία διεξάγεται ομαλά και επικρατεί παντού απόλυτη τάξη και ηρεμία.

 Τα αποτελέσματα αναμένεται να είναι γνωστά λίγο πριν τις 20.00 και η ανακήρυξη του νέου Προέδρου εκτός απροόπτου θα γίνει στις 22.00 στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία».


Λεμεσός

Χωρίς να παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα, άρχισε στις 7:00 το πρωί η ψηφοφορία στα 313 εκλογικά κέντρα της εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού, για το δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η έφορος εκλογής, αναπληρώτρια Έπαρχος Λεμεσού Κρίστια Ροδοσθένους.

Στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού, οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι ανέρχονται σε 149,491, από τους οποίους 105,056 ψηφίζουν στις αστικές περιοχές και 44,425 στις αγροτικές. Από τα 313 εκλογικά κέντρα, 187 λειτουργούν στους Δήμους και 126 στις κοινότητες, ενώ το μεγαλύτερο εκλογικό κέντρο είναι του Ακρωτηρίου, με 692 ψηφοφόρους και το μικρότερο του Παλιόμυλου, με 43 ψηφοφόρους.

Σε 8 κοινότητες (Άγιος Θωμάς, Ακαπνού, Αλέκτωρα, Καπηλειό, Κισσούσα, Κλωνάρι, Σανίδα, Τσιερκέζ) δεν λειτουργούν εκλογικά κέντρα, λόγω του μικρού αριθμού των κατοίκων, οι οποίοι θα ψηφίσουν σε γειτονικές κοινότητες.
Οι Τ/κ ψηφοφόροι, στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού, ανέχονται σε 228 και θα ψηφίσουν σε 41 εκλογικά κέντρα.

Πάφος

Κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα ξεκίνησε στην Επαρχία Πάφου στις 7 το πρωί ο επαναληπτικός γύρος για την εκλογή Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Έφορος της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου Γιαννάκης Μαλλουρίδης.

Ο Έπαρχος Πάφου εξέφρασε την βεβαιότητα ότι για άλλη μια φορά θα κυλήσουν όλα ομαλά. Οι εκλογές, είπε, «ξεκίνησαν και εξελίσσονται ομαλά και όλοι οι λειτουργοί που είναι επιφορτισμένοι με τη διεξαγωγή της εκλογικής αναμέτρησης βρίσκονται στις θέσεις τους».

Ο κ. Μαλλουρίδης ανέφερε επίσης ότι οι προεδρεύοντες και οι βοηθοί είναι οι ίδιοι που είχαν τοποθετηθεί στα εκλογικά κέντρα της εκλογικής περιφέρειας Πάφου και στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Στην Πάφο θα λειτουργήσουν συνολικά 132 εκλογικά κέντρα, από τα οποία 44 θα βρίσκονται στους 4 Δήμους της Επαρχίας και 88 στις υπόλοιπες κοινότητες.

Σύμφωνα με τον Έφορο Εκλογής της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου στα κέντρα αυτά έχουν κατανεμηθεί 47. 743 εκλογείς, περιλαμβανομένων και 168 Τουρκοκυπρίων οι οποίοι έχουν κατανεμηθεί στα εκλογικά κέντρα του τόπου διαμονής τους. Ο κ. Μαλλουρίδης ανέφερε επίσης πως στους 47.743 εκλογείς δεν έχουν συμπεριληφθεί οι Παφίτες ψηφοφόροι που θα ψηφίσουν στο εξωτερικό, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται στους 1.422

Αμμόχωστος

Κανονικά στις 07.00 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες στα 54 εκλογικά κέντρα στην εκλογική περιφέρεια Αμμοχώστου για το δεύτερο γύρο των εκλογών για ανάδειξη νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Έφορος Εκλογικής Περιφέρειας Αμμοχώστου, αναπληρωτής Επαρχος Ανδρέας Κτωρίδης, δήλωσε ότι οι κάλπες έχουν ανοίξει κανονικά σε όλα τα εκλογικά κέντρα.

O αριθμός των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στην εκλογική περιφέρεια Αμμοχώστου ανέρχεται στις 29.974.
Το μεγαλύτερο εκλογικό κέντρο στην εκλογική περιφέρεια Αμμοχώστου είναι το Κέντρο Γ στο Δημοτικό Σχολείο Αχερίτου με 662 ψηφοφόρους και το μικρότερο το Κέντρο Ν στο Β Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου, με 471 ψηφοφόρους.

Λάρνακα

Άνοιξαν στις 07:00 το πρωί οι κάλπες στα 183 εκλογικά κέντρα στην πόλη και επαρχία της Λάρνακας για το δεύτερο γύρο των εκλογών για ανάδειξη του νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.
O Έφορος Εκλογικής Περιφέρειας Λάρνακας Έπαρχος Μάριος Παναγίδης δήλωσε ότι τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν στην ώρα τους και όλα λειτουργούν κανονικά.

Συνολικά 183 εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν στην πόλη και τις 76 κοινότητες της εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας στα οποία έχουν κατανεμηθεί οι 90.694 ψηφοφόροι της πόλης και της επαρχίας Λάρνακας.

Στις εκλογές θα ψηφίσουν και 101 Τουρκοκύπριοι οι οποίοι έχουν κατανεμηθεί σε διάφορα εκλογικά κέντρα στη Λάρνακα, την Αραδίππου, τα Λειβάδα, το Μαζωτό, την Ορόκλινη, την Πύλα, τα Πυργά, τα Περβόλια και τη Ξυλοφάγου.

Το μικρότερο εκλογικό κέντρο σε κοινότητα της επαρχίας Λάρνακας είναι η Μέλινη με 82 ψηφοφόρους, ενώ το μεγαλύτερο είναι αυτό της Αραδίππου με 640 ψηφοφόρους.

Αθήνα

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε η διαδικασία του δεύτερου γύρου των Προεδρικών εκλογών της Κυπριακής Δημοκρατίας, στα εκλογικά τμήματα που λειτουργούν στην Αθήνα.
Ο Έφορος Εξωτερικού, Αντώνης Οικονομίδης, ο οποίος έχει την ευθύνη για τη λειτουργία των εκλογικών τμημάτων στην Αθήνα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «η διαδικασία ξεκίνησε χωρίς κανένα πρόβλημα, ακριβώς στις 7πμ».

Στην Αθήνα λειτουργούν πέντε εκλογικά τμήματα με συνολικά 3.147 εκλογείς. Επίσης εκλογικά κέντρα στην Ελλάδα λειτουργούν στο Βόλο, στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Θεσσαλονίκη, στα Ιωάννινα, στην Κομοτηνή, στη Λάρισα, στην Πάτρα, στο Ρέθυμνο και στη Ρόδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2013 - Αφιέρωμα:Η ιστορία της κάλπης στην Κύπρο - 1959- 2013

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2013: Αφιέρωμα - Η αποχή, ένα διαχρονικά δυνατό «κόμμα»

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2013: Ανοίγουν αύριο στις 7 το πρωί οι κάλπες -Όλα έτοιμα στην Υπηρεσία Εκλογών


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Η επί χρόνια φυγόδικη Έφη Ηροδότου αποφυλακίζεται με προεδρική χάρη
  2. Σοβαρό εργατικό ατύχημα στο λιμάνι Λεμεσού - Γερανός καταπλάκωσε 28χρονο
  3. Αναστασιάδης: Μπαράζ διπλωματικών επαφών για τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ
  4. Πρέσβειρα ΗΠΑ από Προεδρικό: Έχουμε ήδη εμπλακεί στην διαμεσολάβηση για εκτόνωση της κρίσης
  5. Με δύο αθλητές η Κύπρος στο AIT Grand Prix 2018 του Δουβλίνου
  6. Ήρωας έγινε γνωστός παίχτης του Survivor για παρουσιάστρια: «Μου έσωσε τη ζωή…» [pics]