What's hot? ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· FREZYLAC· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

24.02.2013 | 22:07
Τελευταία ενημέρωση: 24.02.2013 | 22:30

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2013: Ν. Αναστασιάδης: Στόχος μου να μπεί η οικονομία σε μια σταθερή πορεία

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Απευθυνόμενος προς όλα τα εγχώρια και ξένα Μέσα Ενημέρωσης, ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατέθεσε τη δέσμευση του ότι θα ενεργεί σαν Πρόεδρος όλων των Κυπρίων εφαρμόζοντας ένα νέο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και δημιουργώντας παράλληλα ένα νέο μοντέλο κράτους οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας.

«Σήμερα ο κυρίαρχος λαός μας έδωσε την εντολή για τη διακυβέρνηση της χώρας την επόμενη πενταετία. Αποδέχομαι αυτή την εντολή με ιδιαίτερη τιμή και αναλαμβάνω την ευθύνη που εναποθέτει στους ώμους η λαϊκή βούληση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασιάδης.Απόσπασμα των δηλώσεων του Νίκου Αναστασιάδη

Οι εκλογές έχουν τελειώσει . Δεν έχουν όμως τελειώσει τα προβλήματα και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο λαός και ο τόπος μας. Οι δυσκολίες είναι μπροστά μας. Και τα προβλήματα δεν έχουν κομματική ταυτότητα και ιδεολογικές αποχρώσεις. Κοινές είναι οι δυσκολίες και κοινά είναι τα προβλήματα. Κοινή πρέπει να είναι και η προσπάθεια για την αντιμετώπιση και την επίλυση τους.

Θέλω να τονίσω πως δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι σε αυτές τις εκλογές. Αν υπάρχει κάποιος ηττημένος, αυτός πρέπει να είναι η απαισιοδοξία και η απογοήτευση. Και αν είναι κάποιος νικητής, αυτός οπωσδήποτε είναι η ελπίδα και η προοπτική.

Ως εκλελεγμένος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεσμεύομαι, ενώπιον ολόκληρου του λαού, να αναλώσω όλες μου τις δυνάμεις στην εξυπηρέτηση των καλώς νοουμένων συμφερόντων της δοκιμαζόμενης πατρίδας μας.

Δεσμεύομαι να ενεργώ και να συμπεριφέρομαι ως Πρόεδρος όλων των Κυπρίων ανεξαρτήτως ιδεολογικών ή κομματικών καταβολών. Στις προτεραιότητες μου είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους πολιτικούς με ριζοσπαστικές θεσμικές αλλαγές, εκσυγχρονισμό του κράτους και αποκατάσταση σε απόλυτο βαθμό της αξιοκρατίας.
Η μεγαλύτερη πρόκληση τούτη την ώρα είναι να μπει η οικονομία μας σε πορεία σταθεροποίησης και ανάπτυξης.

Θα συνομιλήσουμε και θα συνεργαστούμε αξιόπιστα με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, με σκοπό την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της δανειακής σύμβασης κατά τρόπο που θα διασφαλίζει τις ευάλωτες ομάδες, την κοινωνική συνοχή και την εργατική ειρήνη.

Θα εφαρμόσουμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διαθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στο κράτος και στην οικονομία μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2013: Η πατρίδα νίκησε, η ευθύνη είναι πάνω μας – Η πρώτη δήλωση του νέου Προέδρου

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2013: Α. Κυπριανού: Ισχυρή αντιπολίτευση με ψηλά το κεφάλι - VIDEO

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2013: Εύχομαι στο Νίκο Αναστασιάδη κάθε επιτυχία στη θητεία του, δήλωσε ο Μπαρόζο

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη υποψηφίου Προέδρου Χρ. Χρίστου: Ικανοποιημένος με την 4η θέση στις Προεδρικές [vid]
  2. Προεδρικές Εκλογές: Οι ώρες ψηφοφορίας εντός και εκτός Κύπρου
  3. Απάντηση Αναστασιάδη για τα «λεφτά της μαμάς»: Από πού ως πού να θίξω την κα Παπαδόπουλου ή ιδιαίτερα τον αείμνηστο Λεβέντη;
  4. Επίσημη ένταξη για το νεοαποκτηθέν «καμάρι» του Πολεμικού Ναυτικού - Συγκίνηση στη παράδοση σημαίας στη χήρα Ιωαννίδη [vid, pics]
  5. Φρίκη! Εντοπίστηκαν 9 διαμελισμένα πτώματα μέσα σε αυτοκίνητο στην Πολιτεία Βερακρούς στο Μεξικό
  6. Περιπολικό και εταιρικό όχημα «κατάφεραν» να συγκρουστούν μέσα στο αεροδρόμιο Πάφου