What's hot? ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ· ΧΙΟΝΙΑ· ΑΛΕΞΟΥΪ· ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ·

INFO

26.02.2013 | 15:10
Τελευταία ενημέρωση: 26.02.2013 | 15:19

Δικαστική Επιτροπή: Τοποθετείται για την ένσταση της Αγίας Νάπας

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Με ανακοίνωση της η Δικαστική Επιτροπή της ΚΟΠ ενημερώνει το σκεπτικό της στην ένσταση που κατέθεσε η Αγία Νάπα για τον αγώνα με τον Απόλλωνα.

Το κείμενο της απόφασης της Δικαστικής Επιτροπής:

"ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΜΕΤΑΞΥ: Α.Ο.Α.Ν. ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ ΕΝΙΣΤΑΜΕΝΟ και ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΑΘ’ ΟΥ Η ΕΝΣΤΑΣΗ και ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΟΠ ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ ΔΙΑΔΙΚΟΣ

Για το Ενιστάμενο Σωματείο Χριστόφορος Δημητρίου
Για το Καθ΄ ου η Ενσταση Σωματείο Αντρέας Κορομίας
Ο Επικεφαλής Πειθαρχικός Εισαγγελέας Αριστοτέλης Βρυωνίδης

26/2/2013 ΑΠΟΦΑΣΗ

Το Ενιστάμενο Σωματείο Α.Ο.Α.Ν Αγίας Νάπας καταχώρησε στις 22/02/2013 ένσταση κατά του κύρους του αγώνα, που διεξήχθη στις 20/02/2013 στα πλαίσια του Πρωταθλήματος Κυπέλλου Κύπρου ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ, με το Καθ’ ου η Ένσταση Σωματείο Απόλλων Λεμεσού προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι ο ποδοσφαιριστής Bruno Miguel Esteves Do Vale («ο Ποδοσφαιριστής»), που αγωνίστηκε στον πιο πάνω αγώνα του Πρωταθλήματος Κυπέλλου και ο οποίος αγώνας έληξε με νίκη του Καθ’ ου η Ένσταση Σωματείου, αγωνίστηκε αντικανονικά.

Προβάλλεται ο ισχυρισμός από το Ενιστάμενο Σωματείο ότι ο Ποδοσφαιριστής στις 25/6/2012 υπέγραψε συμφωνία εργοδότησης με το Καθ’ ου η Ένσταση Σωματείο, αντίγραφο της οποίας επισυνάπτεται στην Ένσταση σημειούμενο ως Τεκμήριο Β και ακολούθως υπέγραψε δεύτερη «προσωπική» συμφωνία για εργοδότηση με το Καθ΄ου η Ένσταση Σωματείο που φέρει την ίδια ημερομηνία, ήτοι 25/6/2012, αντίγραφο της οποίας επίσης επισυνάπτεται στην Ένσταση σημειούμενο ως Τεκμήριο Γ. Οι δυο συμφωνίες διαφέρουν μεταξύ τους ως προς τη διάρκεια και/ή τους οικονομικούς όρους και δεν έχουν καταχωρηθεί στην ΚΟΠ δυνάμει των σχετικών κανονισμών.

Στην Απάντηση του, το Καθ’ ου η Ένσταση Σωματείο, παραδέχεται την ύπαρξη των δυο πιο πάνω συμφωνιών Τεκμήρια Β και Γ στην Ένσταση, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι οι εν λόγω συμφωνίες ουδέποτε κατατέθηκαν στην Κ.Ο.Π καθότι τερματίστηκαν και ακυρώθηκαν με μεταγενέστερη ακυρωτική συμφωνία ημερομηνίας 25/7/2012 αντίγραφο της οποίας επισυνάπτεται σημειούμενο ως Παράρτημα Α στην Απάντηση, και ότι ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε μεταγενέστερη συμφωνία ημερομηνίας 25/7/2012 αντίγραφο της οποίας επισυνάπτεται ως Παράρτημα Β στην Απάντηση.

Αφού έχουμε ακούσει τα γεγονότα όπως αυτά έχουν τεθεί ενώπιον μας με την Ένσταση και την Απάντηση ως και αυτά τα οποία αναφέρθηκαν από τον Πειθαρχικό Εισαγγελέα και τις διευκρινήσεις και παραδοχές που έγιναν κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, που έλαβε χώρα την Κυριακή 24/02/2013, τόσο από το Ενιστάμενο και του Καθ’ ου η Ένσταση Σωματείο, έχουμε ζητήσει από τον παριστάμενο Πειθαρχικό Εισαγγελέα και τον Γραμματέα της Κ.Ο.Π. όπως καταθέσουν την συμφωνία εργοδότησης του Ποδοσφαιριστή σε περίπτωση που υπάρχει κατατεθειμένη τέτοια συμφωνία με την Κ.Ο.Π.

Έχει κατατεθεί ενώπιον μας ως Τεκμήριο 3 συμφωνία εργοδότησης ημερομηνίας 25/07/2012 μεταξύ του Ποδοσφαιριστή και του Καθ’ ου η Ένσταση Σωματείου η οποία φέρεται να έχει χαρτοσημανθεί και υπογραφεί για τον Έφορο Τελών Χαρτοσήμου στις 07/08/2012 και αντίγραφό της κατατέθηκε στην Κ.Ο.Π. στις 14/08/2012. Ο Πειθαρχικός Εισαγγελέας διευκρίνισε ότι το πρωτότυπο συμβόλαιο εργοδότησης ημερομηνίας 25/7/2012 παρουσιάστηκε στην Κ.Ο.Π και αφού φωτοτυπήθηκε τέθηκε επ΄αυτού σφραγίδα ‘’ ΠΙΣΤΟΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ’’ και το πρωτότυπο επιστράφηκε στο Καθ’ ου η Ένσταση Σωματείο.

Θεωρούμε ότι στην βάση των γεγονότων που τέθηκαν ενώπιον μας και δεν αμφισβητούνται ως και του Τεκμηρίου 3 που κατατέθηκε από τον Πειθαρχικό Εισαγγελέα, το Καθ΄ου η Ένσταση Σωματείο και ο Ποδοσφαιριστής δεν έχουν παραβεί διάταξη που να δικαιολογεί εύρημα για αντικανονική συμμετοχή του Ποδοσφαιριστή στον αγώνα Πρωταθλήματος Κυπέλλου Κύπρου ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ ημερομηνίας 20/2/2013 μεταξύ του Ενιστάμενου και του Καθ’ ου η Ένσταση Σωματείου και ως εκ τούτου ομόφωνα απορρίπτουμε την Ένσταση της Α.Ο.Α.Ν Αγίας Νάπας.

Το παράβολο που κατατέθηκε καταπίπτει.

Δεν θα εκδοθεί οποιαδήποτε διαταγή για δικηγορικά έξοδα.
Η Δικαστική Επιτροπή θεωρεί ότι η ύπαρξη συμβολαίων μεταξύ ποδοσφαιριστών και Σωματείων τα οποία διαφέρουν μεταξύ τους και δεν κατατίθενται στην Κ.Ο.Π. είναι ιδιαίτερα σοβαρό και θα πρέπει να το επιληφθεί η Κ.Ο.Π., και τούτο ανεξάρτητα αν επηρεάζουν την κανονική ή όχι συμμετοχή ποδοσφαιριστή σε αγώνα Πρωταθλήματος ή Κυπέλου που είναι θέμα που δυνατόν να επιληφθεί η Δικαστική Επιτροπή σε περίπτωση που τούτο τεθεί ενώπιον της.

Αντρέας Γιωρκάτζης Πρόεδρος

Ηρακλής Παπανδρέου Αντιπρόεδρος

Ευγένιος Χατζηευτυχίου Μέλος

Κωνσταντίνος Ταμπούρλας Μέλος

Ηρακλής Αγαθοκλέους Μέλος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NewsIt

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απόλλωνας: Με Σολάρι για το τρίποντο

Αρχίζουν τα πλέι οφ: ΑΠΟΕΛ - Απόλλων και ΑΕΚ - ΕΝΑΔ

   Διαδώστε αυτό το άρθρο