What's hot? ΚΥΠΡΙΑΚΟ· ΤΙΜΟΛΕΩΝ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ· ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ· ΚΟΤΖΙΑΣ·

INFO

26.02.2013 | 19:21
Τελευταία ενημέρωση: 26.02.2013 | 19:32

Alexanderland όπως… Disneyland - Ο Μέγας Αλέξανδρος ξαναζωντανεύει στη Μακεδονία!

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Τη ζωή, την πορεία και τις ιστορικές μάχες του Μεγάλου Αλεξάνδρου φιλοδοξεί να "ζωντανέψει" η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, με τη δημιουργία ενός θεματικού πάρκου περιπέτειας στα πρότυπα της Disneyland.

Το όνομά του θα είναι Alexanderland και, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Τσαμασλής, κατά τη σημερινή παρουσίαση των βασικών αξόνων δράσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα εξυπηρετεί τους στόχους της τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με την Αντιπεριφέρεια, μαθητές και επισκέπτες από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο θα μπορούν να επισκέπτονται μια περιοχή 300 στρεμμάτων για να παρακολουθήσουν ομοιώματα μαχών, προβολές οπτικοακουστικού υλικού, διαδραστικές παρουσιάσεις και προσομειώσεις, καθώς και εκθέσεις με πληροφοριακό υλικό.

Για τις προθέσεις της Αντιπεριφέρειας ενημερώθηκε ήδη ομάδα επιστημόνων από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με το οποίο θα επιδιωχθεί να συναφθεί προγραμματική σύμβαση. Στη συνέχεια, καθηγητές από τα τμήματα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Οικονομικών, αλλά και από την Πολυτεχνική Σχολή θα προχωρήσουν στην εκπόνηση της αντίστοιχης μελέτης, μετά την ολοκλήρωση της οποίας θα απευθυνθεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους επενδυτές. Η Αντιπεριφέρεια θεωρεί δεδομένο το επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ εξετάζει τρεις περιοχές που αποτελούν δημόσιες εκτάσεις (στην ανατολική και τη δυτική Θεσσαλονίκη και τον Λαγκαδά) για την εγκατάσταση και τη λειτουργία της Alexanderland.

Την ίδια στιγμή, κατά τον κ. Τσαμασλή, η Αντιπεριφέρεια προτείνει τρεις μεγάλες αναπλάσεις για τη δημιουργία μητροπολιτικών πάρκων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην περιφερειακή τάφρο, με την ανάπλαση της κοίτης και των πρανών της, και στη λεκάνη της Μυγδονίας, με τη δημιουργία του Εθνικού Πάρκου των λιμνών Κορώνειας, Βόλβης και Μακεδονικών Τεμπών.

Επιπλέον, στις προθέσεις της Αντιπεριφέρειας είναι η επανενεργοποίηση του θέματος της υποθαλάσσιας αρτηρίας, όχι απαραίτητα με τη μορφή της προώθησης του συγκεκριμένου έργου. Συγκεκριμένα, θα τεθεί θέμα ολοκλήρωσης του δακτυλίου κυκλοφορίας στην πόλη είτε με διαπλάτυνση της Λεωφόρου Νίκης είτε με την υλοποίηση άλλων εναλλακτικών μελετών, που θα ανακουφίσουν την ελληνική συμπρωτεύουσα από το κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί σε καθημερινή βάση.

Πηγή: Newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προπαγανδιστική επίθεση των Σκοπιανών – Ο Μέγας Αλέξανδρος και σε πιστωτική!

Οι τουρκολάγνοι Σκοπιανοί χλευάζουν την Ελλάδα - Φέτος έκαναν το μνημόσυνο της Eλλάδας - ΦΩΤΟ   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Τροχαίο Θεσσαλονίκη: Χαροπαλεύει μια 18χρονη – Το τελευταίο post ενός από τα θύματα!
  2. Τρομακτικό θανατηφόρο στη Θεσσαλονίκη με 3 νεκρούς - Προσοχή σκληρές εικόνες
  3. Στη Λάρνακα διεξάγεται πολυεθνική άσκηση με συμμετοχές από Ελλάδα, Γαλλία, Αυστρία και Ρουμανία
  4. Μπουρδούμης – Χατζηγεωργίου: Η αλήθεια στις φήμες για επανασύνδεση!
  5. Μοσκοβισί: Αποφασιστικής σημασίας η τρίτη αξιολόγηση για την Ελλάδα
  6. Εθνική Ελλάδος: Ολοκλήρωσε την πορεία της η «γαλανόλευκη»! Μίσσας: «Βλάπτει την υγεία»