What's hot? ΚΥΠΡΙΑΚΟ· ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ· ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ· VOICE·

INFO

27.02.2013 | 14:51
Τελευταία ενημέρωση: 27.02.2013 | 14:59

ΠΑ.Σ.Π: Ευχάριστα συναισθήματα από τη Νιόν - Οι δηλώσεις Νεοφυτίδη

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Με γραπτή του τοποθέτηση ο Πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π Σπύρος Νεοφυτίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη χθεσινή συνάντηση στη Νιόν.

Η τοποθέτηση του:

Θετική ανταπόκριση


«Κατά την άποψη μου ήταν πολύ καλή, εποικοδομητική συνάντηση, στην οποία όλοι οι εταίροι έδειξαν θετικοί με το πρόγραμμα της εφαρμογής των ελαχίστων όρων του Ευρωπαϊκού συμβολαίου. Ευχάριστη έκπληξη στη συνάντηση αποτέλεσε και η κατάθεση από μέρους του ΠΑΣΠ πρότασης συλλογικής σύμβασης, που αντιμετωπίστηκε με θετικό μάτι από τους εκπροσώπους των σωματείων, αλλά και της ΚΟΠ. Θετικό είναι και το γεγονός ότι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν στο περιεχόμενο της συμφωνίας και απομένουν κάποιες μικρές τοποθετήσεις/εισηγήσεις από μέρους των σωματείων και της ΚΟΠ.

Ξεκαθαρίστηκε το τοπίο


Θεωρούμε ότι μετά την τοποθέτηση της ΟΥΕΦΑ και την απόλυτη διευκρίνηση από την ECA, αλλά και την EPFL ότι αυτά που συμφωνήθηκαν στις 19 Απριλίου στις Βρυξέλλες επιβάλλονται να εφαρμοστούν, ξεκαθάρισε το θολό τοπίο και δεν υπάρχει απολυτως καμιά αμφιβολία ότι είναι μόνο θέμα χρόνου η υιοθέτηση τους.

Κερδίσαμε σεβασμό

Σήμερα οΠΑΣΠ κέρδισε γιατί έδειξε πόσο σοβαρή δουλειά επιτελεί στο χώρο του ποδοσφαίρου. Μέσα στο σπίτι της ΟΥΕΦΑ κατάφερε να κερδίσει το σεβασμό όλων για την υπευθυνότητά του και την τυπικότητα του, σε ένα θέμα πολύ σοβαρό για το κυπριακό ποδόσφαιρο, αλλά και όχι μόνο.

Ο κοινωνικός διάλογος

Κέρδισε επίσης η φιλοσοφία του κοινωνικού διαλόγου γιατί φάνηκε ότι μετά την ενημέρωση προς τους εμπλεκόμενους , δεν υπάρχουν ουσιαστικές διάφορες που δεν αποτρέπουν την υιοθέτηση του σχεδίου, γιατί είναι από όλους αποδεκτό ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα όλων ανεξαιρέτως και ότι θα βάλει μια τάξη στην υπάρχουσα κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Αλλά το ποιό σημαντικό είναι ότι θα δώσει την ευκαιρία να κτίσουμε μελλοντικά σχέδια ανάπτυξης του ποδοσφαίρου πάνω σε υγιείς βάσεις .

Απαραίτητο!

Θεωρώ ντροπή να έχουμε τόσο εκπληκτικές πορείες με τις ομάδες μας στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και να μην μπορούμε να εφαρμόσουμε ένα ενιαίο σύστημα συμβολαίου με τους ελάχιστους όρους ή μια συλλογική σύμβαση που θα κατευθύνει την σύνταξη των συμβολαίων, αλλά ταυτόχρονα θα διευκολύνει και την ζωή των δικαστικών αρχών της ΚΟΠ.

Πρέπει να κατανοήσουν όλοι, αλλά ιδιαίτερα η ΚΟΠ ότι παρουσιάζεται μια μεγάλη ευκαιρία στο χώρο του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, να δείξουμε ότι η Κύπρος είναι μια ευρωπαϊκή χώρα που εφαρμόζει τους νομούς και τις αρχές του Ευρωπαϊκού δικαίου και ότι άδικα μας περιλαμβάνουν στην κατηγορία με χώρες τις ανατολικής Ευρώπης και της Τουρκίας σε θέματα αξιοπιστίας και δικαιοσύνης . Εξάλλου, έχουμε την τιμή να έχουμε έναν Κύπριο ανάμεσα στα πιο υψηλά στελέχη της ΟΥΕΦΑ και του Παγκόσμιου Ποδοσφαίρου, τον κύριο Μάριο Λευκαριτη, η θέση του οποίου τιμά ιδιαίτερα το κυπριακό ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να τον στηρίξουμε στο έργο που επιτελεί, αφού η πρόταση αυτή έχει την σφραγίδα της ΟΥΕΦΑ και του στενού του συνεργάτη και προέδρου της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Μισέλ Πλατινί.

Θετική προσέγγιση σωματείων

Κλείνοντας θα πρέπει να αναφερθώ στην ωριμότητα αλλά και την θετική προσέγγιση για το όλο θέμα από τους εκπροσώπους των σωματείων, οι οποίοι αν ήταν ενήμεροι από πριν θα κερδίζαμε πολύτιμο χρόνο για την εφαρμογή του σχεδίου. Αναμένουμε εντός της ερχόμενης εβδομάδας τα σχόλια και εισηγήσεις τους για να προχωρήσουμε προς υλοποίηση του σχεδίου μέσα στους επόμενους μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NewsIt

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΕΛ: Θα πάει μακριά αυτή η «βαλίτσα»…

ΑΕΠ: Έμεινε πάλι στο χειροκρότημα…

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Άντρη Καραντώνη: Τι γυρεύει στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου με την κορούλα της;
  2. Αντιπρόεδρος της FIFPro ο Σπύρος Νεοφυτίδης
  3. Θρήνος στην οικογένεια Πατίτσα – Χρουσαλά
  4. Συστάσεις ΠΑΣΠ προς ποδοσφαιριστές: Προσοχή στις συμφωνίες με ατζέντηδες και συλλόγους
  5. Μάριος Παναγή και ΠΑΣΠ για τα καυτά θέματα του ποδοσφαίρου
  6. Ο Παναγή θα συναντηθεί με τον ΠΑΣΠ τη Δευτέρα - Όταν λέει κάτι το εννοεί και παλεύει για την αλλαγή!