What's hot? SAIPEM12000· ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ· ΑΟΖ· ENI·

INFO

27.02.2013 | 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 28.02.2013 | 07:15

Όλοι οι άνθρωποι του Προέδρου – Διαβάστε το βιογραφικό τους

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

-Το newsit.com.cy σας παρουσιάζει ποιός είναι ποιός στο νέο κυβερνητικό σχήμα
-Την Παρασκεύη η επίσημη τηλετή διαβεβαίωσης των νέων Υπουργών

Χρήστος Στυλιανίδης – Κυβερνητικός Εκπρόσωπος:

Γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 26 Ιουνίου 1958. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο. Φοίτησε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πήρε πτυχίο χειρουργικής οδοντιατρικής. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές σε Αγγλία και Αμερική (JFK School of Government, Harvard University) στις πολιτικές επιστήμες, διεθνείς σχέσεις, ευρωπαϊκές σπουδές με ειδικότητα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Το 1995 ίδρυσε με άλλους ενεργούς πολίτες την Κίνηση Πολιτικού Εκσυγχρονισμού. Κατά τις προεδρικές εκλογές του 1998 και 2003, υπήρξε ο εκπρόσωπος του υποψηφίου προέδρου κ. Γλαύκου Κληρίδη. Το Μάρτιο του 1998 αναλαμβάνει Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην κυβέρνηση του Προέδρου Γλαύκου Κληρίδη. Ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, συμμετέχει στο Εθνικό Συμβούλιο και σε όλες τις κρίσιμες διαβουλεύσεις του κυπριακού προβλήματος και της ευρωπαϊκής πορείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ειδικότερα στις σημαντικές Συνόδους Κορυφής του Λονδίνου και της Βιέννης. Το 1999 υποβάλλει οικειοθελώς την παραίτησή του από τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για λόγους αρχής σε θέματα εξυγίανσης και διαφθοράς της δημόσιας ζωής της Κύπρου. Στις Βουλευτικές Εκλογές του Μαΐου 2006, εκλέγεται Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, της Επαρχίας Λευκωσίας με το ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Συναγερμού. Είναι μέλος των ακόλουθων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών: Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Στις προεδρικές εκλογές του 2008 ήταν ο Συντονιστής του Προγράμματος Διακυβέρνησης του υποψήφιου προέδρου κ. Ιωάννη Κασουλίδη. Διετέλεσε Επίτροπος Ευρωπαϊκών Θεμάτων του ΔΗ.ΣΥ. (2006 – 2008). Επίσης υπήρξε συντονιστής του Τομέα Εσωτερικών του ΔΗ.ΣΥ από το 2008-2011. Είναι Επίτροπος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΗ.ΣΥ. από το Ιούνιο 2012. Συμμετέχει στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ως εκπρόσωπος της κυπριακής Βουλής. Συμμετέχει σε κοινοβουλευτικά φόρουμ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕPP) εκπροσωπώντας τον Δημοκρατικό Συναγερμό, για θέματα όπως η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, τα ευρωπαϊκά σύνορα και η λαθρομετανάστευση, η ευρωπαϊκή ασφάλεια και η ευρωμεσογειακή συνεργασία. Είναι παντρεμένος με τη Θούλα Χαραλαμπίδου και έχει ένα γιο, τον Αλέξανδρο.

Μιχάλης Σαρρής- Υπουργός Οικονομικών:

Απέκτησε το πτυχίο BSc στα Οικονομικά από το London School of Economics και συνέχισε τις σπουδές του στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου απέκτησε διδακτορικό στα οικονομικά. Το 1972 προσλήφθηκε στο Τμήμα Ερευνών της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου. Στις αρχές του 1974 προσλήφθηκε στην Τράπεζα Κύπρου για να εργαστεί στον προγραμματισμό και ανάλυση έργων. Από το 1975, ο Μιχάλης Σαρρής εργάστηκε στην Παγκόσμια Τράπεζα. Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, η εργασία του κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων στην Αμερική, τη Λατινική Αμερική και Ανατολική Ασία. Τα καθήκοντα του περιλάμβαναν την επίβλεψη του γενικού σχεδιασμού, τη στρατηγική της Τράπεζας για κάθε χώρα, την παροχή συμβουλών σε θέματα πολιτικής για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, την επεξεργασία προγραμμάτων για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξη οικονομικού διαλόγου μεταξύ της Τράπεζας και των εθνικών αρχών των χωρών που ζητούσαν τη βοήθεια της Παγκόσμιας Τράπεζας. Στο τέλος του 2004, αφυπηρέτησε από την Παγκόσμια Τράπεζα ως Διευθυντής Τμήματος. Το Σεπτέμβριο του 2005, διορίστηκε Υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου υπηρέτησε μέχρι το Μάρτιο του 2008. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, η Κύπρος προετοίμασε και εισήγαγε με επιτυχία το Ευρώ ως εθνικό της νόμισμα.

Σωκράτης Χάσικος-Υπουργός Εσωτερικών:

Ο Σωκράτης Χάσικος γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 12 Απριλίου 1956. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο και σπούδασε Νομικά στην Αθήνα. Εξελέγη Βουλευτής του ΔΗΣΥ στην περιφέρεια Κερύνειας το 1991 και επανεξελέγη το 1996. Υπήρξε Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημοσίων Δαπανών και μέλος των Επιτροπών Οικονομικών και Προϋπολογισμού και Προσφύγων – Εγκλωβισμένων -Αγνοουμένων -Παθόντων. Υπήρξε Διευθυντής της εφημερίδας «ΑΛΗΘΕΙΑ» και του συνδρομητικού καναλιού «ΑΛΦΑ». Διορίστηκε Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας στις 25 Αυγούστου 1999 και παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι το τέλος του Φεβράρη 2003. Στις ενδοκομματικές εκλογές στο Δημοκρατικό Συναγερμό που έγιναν στις 25 Μαϊου 2003 εκλέγηκε Β΄ Αντιπρόεδρος. Είναι νυμφευμένος και έχει τρία παιδιά, δύο αγόρια και ένα κορίτσι.

Φώτης Φωτίου-Υπουργός Άμυνας:

Γεννήθηκε στην Λάρνακα . Διετέλεσε Πρόεδρος της ΝΕΔΗΚ Λάρνακας, Γραμματέας του ΔΗΚΟ Λάρνακας και Βοηθός Γενικός Γραμματέας του κόμματος. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής από το 1996 και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου από το 2001. Σήμερα είναι μέλος της Γραμματείας και Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. Διετέλεσε Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος την περίοδο 2006-2008 και Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού την περίοδο 2003-2006. Σήμερα εξασκεί το επάγγελμα του Συμβούλου επιχειρήσεων. Παντρεμένος και έχει 3 παιδιά.

Κυριάκος Κενεβέζος-Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού:

Ο Κυριάκος Κενεβέζος γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1972. Είναι γιος της Κοραλίας και του Ανδρέα Κενεβέζου. Αποφοίτησε από το Λανίτειο Β’ το 1989. Υπηρέτησε στο πυροβολικό ως ανθυπολοχαγός. Σπούδασε νομικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διετέλεσε Πρόεδρος της φοιτητικής παράταξης του ΔΗΚΟ Αναγέννησης Αθηνών. Πρόεδρος της ΕΦΕΚ Αθηνών και Πρόεδρος της ΠΟΦΝΕ. Στέλεχος της ΝΕΔΗΚ. Το 2001 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ. Τον Ιούνιο του 2004 ως υποψήφιος του ΔΗΚΟ στις Ευρωεκλογές εξασφάλισε 8,500 ψήφους. Το 2005 εξελέγη μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ, με περίπου 3,000 σταυρούς προτίμησης. Το 2006 ως υποψήφιος Βουλευτής του ΔΗΚΟ στην Λεμεσό, εξασφάλισε 5,500 ψήφους και έλαβε την θέση του πρώτου επιλαχόντος. Το Μάρτιο του 2007 εξελέγη Γενικός Γραμματέας του ΔΗΚΟ, θέση στην οποία επανεξελέγη τον Μάρτιο του 2009 στο Παγκύπριο Εκλογικό Συνέδριο. Διατηρεί δικό του Δικηγορικό γραφείο στην Λεμεσό.

Τάσος Μητσόπουλος-Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων:

Γεννήθηκε στη Λάρνακα, στις 30 Μαΐου 1965. Είναι έγγαμος με την Κατερίνα Βάτη. Έχει ένα γιο και μία κόρη. Σπούδασε νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επαγγελματικό στέλεχος του ΔΗ.ΣΥ, μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. Διετέλεσε βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας του ΔΗ.ΣΥ. από το 2006 καθώς και αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών. Μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Κανονισμό της Βουλής και τακτικό μέλος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Πόθεν Έσχες. Μέλος της αντιπροσωπίας της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου.

Νίκος Κουγιάλης –Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος:

Ο νέος Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης είναι Αντιπρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ. Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1967 και κατάγεται από την Δευτερά. Σπούδασε στο πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας και κατέχει τον τίτλο Bsc στην Ηλεκτρολογία και τον Μεταπτυχιακό τίτλο Msc στις Τηλεπικοινωνίες. Είναι Πρόεδρος του Ινστιτούτου Μηχανικής και Τεχνολογίας (IET) του Ηνωμένου Βασιλείου και εργάζεται στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Είναι έγγαμος και έχει τρία παιδιά.

Χάρης Γεωργιάδης-Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων:

Γεννήθηκε στη Λευκωσία, στις 9 Απριλίου 1972. Είναι έγγαμος με την Εύα Γιάγκου. Έχει μία κόρη. Σπούδασε διεθνείς σχέσεις και οικονομικά, μεταπτυχιακά στις ευρωμεσογειακές σπουδές στο University of Reading στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι οικονομολόγος-διεθνολόγος. Μιλάει αγγλικά. Διετέλεσε βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας του ΔΗ.ΣΥ. από το Μάιο του 2011 και εργάστηκε ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων.

Ιωνάς Νικολάου-Υπουργός Δικαιοσύνης:

Γεννήθηκε στη Λευκωσία, στις 21 Ιανουαρίου 1963. Είναι έγγαμος με τη Μαρία Κινάνη. Έχει δύο κόρες. Σπούδασε νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιλάει αγγλικά. Διετέλεσε ως βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας του ΔΗ.ΣΥ. από το 2001, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, Αρχηγός της αντιπροσωπίας της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης. Υπήρξε Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών.

Ιωάννης Κασουλίδης-Υπουργός Εξωτερικών:

Ο νέος Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 10 Αυγούστου του 1948 και έχει υπηρετήσει στο ίδιο πόστο επί διακυβέρνησης Κληρίδη από το 1997 μέχρι το 2003. Ο κ. Κασουλίδης ήταν από τους πρωταγωνιστές της ενταξιακής πορείας της Κύπρου αφού ηγήθηκε της διπλωματικής προσπάθειας για ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Γνώστης των ευρωπαϊκών ζητημάτων αφού είναι Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ από το 2004 και Αντιπρόεδρος της Κoιvoβoυλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος(ΕΛΚ). Ο κ. Κασουλίδης είναι μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με το Παλαιστινιακό Νομοθετικό Συμβούλιο και της Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Ένωσης για τη Μεσόγειο. Ο νέος ΥΠΕΞ είναι κάτοχος πτυχίου Ιατρικής με ειδίκευση στη Γηριατρική σε νοσοκομεία του Λονδίνου. Διετέλεσε βουλευτής της Κυπριακής Βουλής από το Μάιο του 1991 μέχρι το Μάρτιο του 1993. Στη συνέχεια ανέλαβε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος από το Μάρτιο του 1993 μέχρι τον Απρίλιο του 1997. Από το 1997 μέχρι το 2003 υπηρέτησε από το πόστο του Υπουργού Εξωτερικών. Ήταν υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας εκ μέρους του ΔΗ.ΣΥ στις εκλογές Φεβρουαρίου 2008, απέναντι από τον Δημήτρη Χριστόφια. Σημειώνεται ότι είναι ο ιδρυτής της D.D.K. Strategy and Public Affairs Limited (Σύμβουλοι Επικοινωνίας και Διαχείρισης Κρίσεων), που συστάθηκε τον Ιούλιο του 2003. Τιμήθηκε μεταξύ άλλων με τον Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα και τον Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής (Ελληνική Δημοκρατία), τον Ταξιάρχη του Τάγματος Ξίρκα (Μάλτα), τον Ταξιάρχη του Τάγματος Κέδρος (Λίβανος), τον Ταξιάρχη του Τάγματος Ιπποτών Παναγίου Τάφου, το Παράσημο Βηθλεέμ 2000 της Παλαιστινιακής Αρχής και την Ανώτατη Διάκριση του Δήμου Αθηναίων. Ο Ιωάννης Κασουλίδης μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Έχει συγγράψει το βιβλίο "Κύπρος - Ε.Ε. Η ένταξη όπως την έζησα". Είναι νυμφευμένος με την ιατρό, αναισθησιολόγο Έμη Κασουλίδη και έχουν ένα παιδί, την Ιωάννα.

Γεώργιος Λακκοτρύπης-Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού:

Πρόκειται για τον πρώτο Μαρωνίτη που αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού. Ο κ. Λακκοτρύπης διετέλεσε σύμβουλος της Microsoft Κύπρου και σήμερα είναι διευθυντής δημοσίου Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Ανέλαβε δραστηριότητες για την ανάπτυξη της καινοτομίας στην Κύπρο και συγκεκριμένα στις επαφές που είχαν γίνει μεταξύ Microsoft και κυπριακής κυβέρνησης επί προεδρίας Παπαδόπουλου Έχει υπό την ευθύνη του τις εργασίες της Microsoft σχετικά με τον δημόσιο τομέα 25 χωρών στην Ευρώπη. Σημειώνεται ότι η βάση του παραμένει στην Κύπρο, προσφέροντας στη χώρα και σειρά έμμεσων οφειλών όπως η γνωστοποίηση του ονόματος, πολλά meetings στην Κύπρο και ανάδειξη του βασικού συμπεράσματος ότι η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει το «σπίτι» και ανθρώπων της τεχνολογίας.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ν. Αναστασιάδης : Με συλλογικότητα η διαχείριση των μεγάλων, εθνικών θεμάτων


«Ανασχηματισμός» στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ  

Θύμωσαν οι κυρίες της πολιτικής για την απουσία γυναικών από τα Υπουργεία (video) 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Έξαλλοι οι Ιταλοί με τους χειρισμούς της Ρώμης στην ΑΟΖ - «Η κυβέρνηση γονάτισε στον Ερντογάν και ατίμασε το όνομα της Ιταλίας»
  2. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «ξεδιπλώνει» την κρίση της ΑΟΖ στις Βρυξέλλες - Κρίσιμη η συνάντηση με Τζεντιλόνι και Μακρόν
  3. Συντονισμός Αναστασιάδη - Τσίπρα για τουρκική προκλητικότητα στην ΑΟΖ
  4. Από τις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος αναζητά την στήριξη των ευρωπαίων εταίρων για την τουρκική πειρατεία στην ΑΟΖ
  5. Κατεχόμενα: Έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η «κυβέρνηση»
  6. Σάββας Αγγελίδης: Σάλος για τη στρατιωτική θητεία - Δείτε το διορθωμένο βιογραφικό