What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

27.02.2013 | 18:10
Τελευταία ενημέρωση: 27.02.2013 | 20:08

Οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων για το διορισμό του νέου Υπουργικού

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Ως ένα αξιόμαχο σχήμα, έκρινε το νέο Υπουργικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, μετά τη μακρά συνάντηση που είχε σήμερα στα γραφεία του ΔΗΣΥ με τον εκλεγμένο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ανταλλαγή απόψεων, για τις πολιτικές και τις προτεραιότητες που θα πρέπει να θέσει η νέα Κυβέρνηση.

Αναλύοντας τα χαρακτηριστικά των προσώπων που θα πλαισιώνουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Μάριος Καρογιάν, μίλησε για ανθρώπους που έχουν την εμπειρία, τη γνώση και το νεανικό σφρίγος, ώστε να μπορούν να δουλέψουν για ώρες πολλές και επί μέρες πολλές, προκειμένου να υλοποιηθεί το όραμα για τη δημιουργία προϋποθέσεων, έτσι ώστε η Κύπρος να μπορέσει να μπει στη νέα εποχή με αξιώσεις.

Καταθέτοντας την άποψη του ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, είπε ότι το κυβερνητικό σχήμα συνδυάζει εμπειρίες και γνώσεις από νέους ανθρώπους, ενώ παράλληλα γίνεται και ανανέωση σε συγκεκριμένα Υπουργεία που χρειάζονται εξειδικευμένη γνώση.

Επιχειρώντας να προκαταλάβει τυχόν αρνητικά σχόλια, κάλεσε όλους να κρίνουν τον κάθε ένα από τους νέους Υπουργούς, μέσα από τη δουλειά, την παραγωγή έργου και από την σωστή υλοποίηση του κοινού προγράμματος που ανήγγειλε η συγκυβέρνηση.

Ερωτηθείς για το Γιώργο Λακκοτρύπη, την πρόταση του ΔΗΚΟ για το Υπουργείο Ενέργειας, Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού, ο κ. Καρογιάν αναφέρθηκε σε ένα νέο άνθρωπο 42 ετών, με ένα εξαίρετο βιογραφικό που κατέχει τα θέματα ενέργειας, όχι μόνο θεωρητικά. «Δεν ήταν στο προσκήνιο για πολλά χρόνια, όμως είναι ένας άριστος τεχνοκράτης και είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει και διεθνή αναγνώριση», ανέφερε.

Ο κύριος Λακκοτρύπης εργάζεται σε μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία ως περιφερειακός διευθυντής σε 22 χώρες.

Ο Μάριος Καρογιάν, διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν και Υφυπουργεία, για τα οποία μέχρι στιγμής δεν υπήρξε συζήτηση, ως προς τα πρόσωπα που θα αναλάβουν.

Σχολιάζοντας το θέμα της απουσίας γυναικών από το νέο Υπουργικό σχήμα, είπε πως η ευρύτερη εκτελεστική εξουσία δεν περιορίζεται μόνο στους Υπουργούς, αφού υπάρχουν και άλλα ισχυρά αξιώματα που μπορούν να υπηρετηθούν από γυναίκες που είναι εξίσου αποτελεσματικές με τους άντρες.


Θα κρίνει εκ του αποτελέσματος η ΕΔΕΚ

Αναμένει τα πρώτα αποτελέσματα από το έργο που θα επιτελέσει το νέο Υπουργικό Συμβούλιο η ΕΔΕΚ, προτού κρίνει τα πρόσωπα που πλαισιώνουν τον Νίκο Αναστασιάδη.
Εντούτοις σε ανακοίνωση του Κινήματος, γίνεται μία πρώτη παρατήρηση ότι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης συνιστά προϊόν άσκησης ισορροπιών μεταξύ των Κομμάτων που στήριξαν την εκλογή του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, ενώ σημειώνεται ως σημαντικό, ότι δεν αποφεύχθηκε η ανακύκλωση προσώπων και η απουσία γυναικών από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Παρόλαυτα η ΕΔΕΚ, επανέλαβε ότι στις κρίσιμες ώρες που περνά η Κύπρος με υψηλό αίσθημα ευθύνης,θα στηρίξει πολιτικές με τις οποίες συμφωνεί και θα κρίνει πολιτικές που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του λαού και του τόπου.

Συγχαρητήρια από ΑΚΕΛ αλλά...

Τα συγχαρητήρια του ΑΚΕΛ στα πρόσωπα που έχουν επιλεγεί στο νέο κυβερνητικό σχήμα, εξέφρασε μέσω γραπτής του δήλωσης ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Λουκαΐδης, αναφέροντας ωστόσο ως αρνητικό στοιχείο την έλλειψη γυναικών από το νέο Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά και το ότι στην πλειοψηφία τους οι νέοι Υπουργοί είναι πρόσωπα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του σκληρού πυρήνα των κομμάτων.

«Στο βαθμό που οι πράξεις και οι ενέργειες της νέας κυβέρνησης θα διαψεύσουν τις ανησυχίες μας, αυτή θα κρίνεται θετικά. Σε αντίθετη περίπτωση, η κυβέρνηση θα μας βρει απέναντι της, ως αυστηρούς κριτές», προσθέτει.

Ιδιαίτερα αρνητικό, αναφέρει ο κ. Λουκαΐδης, είναι το γεγονός ότι καμιά απολύτως γυναίκα δεν θα βρίσκεται στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο, «γεγονός που οδηγεί την κυπριακή πολιτική πραγματικότητα παρά πολλά χρόνια πίσω».

«Το κυβερνητικό σχήμα συναποτελείται, στη συντριπτική του πλειοψηφία, από πολιτικά πρόσωπα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του σκληρού πυρήνα των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, παρά τις περί αντιθέτου προεκλογικές διακηρύξεις του κ. Αναστασιάδη για συμπερίληψη προσωπικοτήτων από την ευρύτερη κοινωνία των πολιτών», προσθέτει.

«Επαναλαμβάνοντας τη δική μας θέση, ότι κάθε Υπουργός θα πρέπει να κρίνεται από την πολιτική και τις θέσεις που εφαρμόζει, σημειώνουμε την ανακολουθία αναφορικά με την έντονη κριτική που ασκούσε στην απερχόμενη κυβέρνηση ο ΔΗΣΥ για την υπουργοποίηση πρώην στελεχών τραπεζών και την απόφαση του κ. Αναστασιάδη για διορισμό στη θέση του Υπουργού Οικονομικών ενός πρώην ανώτατου τραπεζικού στελέχους», συμπληρώνει.

Καταγράφει, τέλος, «τους αρνητικούς συνειρμούς που δημιουργεί ο διορισμός στη θέση του Υπουργού Εργασίας προσώπου που ως εργοδότης, στην ξενοδοχειακή του μονάδα απασχολεί στη συντριπτική τους πλειοψηφία κοινοτικούς εργαζόμενους αντί Κυπριών ανέργων», αναφέροντας ότι «έχει αποκαλυφθεί δε πρόσφατα, ότι αντιμετωπίζει το φάσμα της ποινικής δίωξης αν δεν συμμορφωθεί στην απαίτηση του Τμήματος Εργασίας να προσκομίσει τα απαιτούμενα στοιχεία για την αμοιβή και τα συμβόλαια των εργαζομένων στην επιχείρηση του».ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όλοι οι άνθρωποι του Προέδρου – Διαβάστε το βιογραφικό τους

Θύμωσαν οι κυρίες της πολιτικής για την απουσία γυναικών από τα Υπουργεία (video)

«Ανασχηματισμός» στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. ΗΠΑ: Νέα ψηφοφορία τη Δευτέρα για το νομοσχέδιο χρηματοδότησης του ομοσπονδιακού κράτους
  2. ΗΠΑ: «Σφάζονται» Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί! Έξαλλος ο Τραμπ μετά την αποτυχία για χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους
  3. «Παραλύουν» οι ΗΠΑ! Έξαλλος ο Τραμπ με Δημοκρατικούς μετά την αποτυχία για χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους
  4. Δημοσκόπηση ΡΙΚ: Πρωτιά Αναστασιάδη και στους δύο γύρους - Παγιώνεται στην δεύτερη θέση ο Μαλάς
  5. Προεδρικές Εκλογές: Το μανιφέστο του κόμματος «Εγώ ο Πολίτης»
  6. Νετανιάχου: Σε λιγότερο από έναν χρόνο η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ