What's hot? ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ· ΧΙΟΝΙΑ· ΑΛΕΞΟΥΪ· ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ·

INFO

28.02.2013 | 13:26
Τελευταία ενημέρωση: 28.02.2013 | 13:51

Συνάντηση με τη κυβέρνηση πριν το Εurogroup της Δευτέρας ζητούν οι κάτοχοι αξιογράφων

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Δεν έχασαν ευκαιρία οι κάτοχοι αξιογράφων, που φωνάζουν ότι εξαπατήθηκαν από τα Διοικητικά Συμβούλια των Τραπεζών και με τον διορισμό της νέας Κυβέρνησης απέστειλαν ήδη δύο επιστολές, μία προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και μία στον Υπουργό Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή, επικαλούμενοι τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κυρίου Αναστασιάδη.


Το ζητούμενο είναι να προλάβουν το Εurogroup της ερχόμενης Δευτέρας 4/2/2013 για τους κατόχους αξιογράφων, οι οποίο ζητούν συνάντηση για αύριο Παρασκεύη, ή μεθαύριο Σάββατο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Οικονομικών.
Στην επιστολή τους στον Μιχάλη Σαρρή, την οποία παρουσιάζει πιο κάτω το newsit.com.cy, οι προσδοκίες των κατόχων αξιογράφων παρουσιάζονται υψηλές, καθώς αφενός από τη μία, ο Μιχάλης Σαρρής, ως πρώην πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Λαϊκής Τράπεζας, είναι καλός γνώστης του προβλήματος και αφετέρου, ο Νίκος Αναστασιάδης, είχε τοποθετηθεί πολλές φορές, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, υπέρ του δικαίου των αιτημάτων τους και δεσμεύθηκε ότι θα εργαστεί για την ικανοποίηση τους.Στην επιστολή τους προς τον Μιχάλη Σαρρή αναφέρουν:

«Καταρχάς θα θέλαμε να σας διαβιβάσουμε τα θερμά συγχαρητήρια των 17.000 μελών μας και των οικογενειών τους, για το διορισμό σας στη θέση του Υπουργού Οικονομικών.

Ο διορισμός αυτός αναπτέρωσε το ηθικό μας, αφενός μεν γιατί είστε καλός γνώστης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε και αφετέρου γιατί γνωρίζετε καλά τον τρόπο με τον οποίο οι προκάτοχοί σας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Λαϊκής Τράπεζας εξαπάτησαν/παραπλάνησαν τους καταθέτες-μέλη μας, και μετέτρεψαν τις καταθέσεις τους σε αξιόγραφα. Θέλουμε επίσης να πιστεύουμε ότι είστε ενήμερος ότι με τον ίδιο τρόπο έδρασαν και οι τότε ιθύνοντες της Τράπεζας Κύπρου.

Επειδή, ως εκ της νέας σας θέσης, θα είστε ο εφαρμοστής των προγραμματικών δηλώσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος πλειστάκις αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων μας και δεσμεύτηκε να λύσει το πρόβλημα, επισυνάπτουμε – για σκοπούς ενημέρωσης – έκθεση που υποβάλαμε πρόσφατα στον κ. Χοακίμ Αλμούνια, Επίτροπο για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο συνημμένο υπόμνημα περιγράφεται με πάσα λεπτομέρεια το ιστορικό της απάτης, γίνεται αναφορά στο πόρισμα-καταπέλτη της Κεντρικής Τράπεζας και στις εισηγήσεις μας για επίλυση του προβλήματος.

Κύριε Υπουργέ,
Σας παρακαλούμε θερμά να εγκύψετε με αποφασιστικότητα στο σοβαρό αυτό θέμα και να φροντίσετε για την άμεση επίλυσή του.

Παρακαλούμε όπως μας δώσετε την ευκαιρία αύριο Παρασκευή ή το Σάββατο να σας ενημερώσουμε για το θέμα μας πριν από την συνεδρία του Eurogroup της Δευτέρας.

Και πάλι σας συγχαίρουμε για τον διορισμό σας και αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κατόχοι αξιογράφων : Διαμαρτυρίες έξω απο Αρχηγείο και Λαϊκή Τράπεζα

Αγανάκτηση για τα αξιόγραφα – Κατέκλυσαν Κεντρική Τράπεζα και Υπουργείο Οικονομικών

Άρχισαν τα όργανα για τα αξιόγραφα- Πρώτη ποινική δίωξη από πολίτη

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Προεδρικές Εκλογές: Τα προεκλογικά σποτ Αναστασιάδη - Παπαδόπουλου [vids]
  2. Σιζόπουλος: Οι πολίτες να επιλέξουν το νέο και ελπιδοφόρο που εκφράζει ο Ν. Παπαδόπουλος
  3. Απόψε η μοναδική διακαναλική των 5 βασικών υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας
  4. Συνάντηση Τσίπρα με Πρωθυπουργό ΠΓΔΜ στο Νταβός για το Σκοπιανό
  5. Σκοπιανό: Στο διπλωματικό παρασκήνιο παράγοντας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος - Συνάντηση με Παυλόπουλο
  6. Δίκη Focus: Ενστάσεις για το νέο κατηγορητήριο και επιστολή Ζολώτα στον Γ. Εισαγγελέα