What's hot? ΚΑΙΡΟΣ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ· ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ·

INFO

01.03.2013 | 12:50
Τελευταία ενημέρωση: 01.03.2013 | 13:01

Σοκ: 3 χιλιάδες συνάνθρωποι μας στην ουρά για συσσίτιο στη Λεμεσό

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Σοκάρει ο αριθμός των ατόμων που στήνεται στην ουρά των συσσιτίων για ένα πιάτο φαί. Στην Μητρόπολη Λεμεσού ο αριθμός αυτός έφτασε τις 3χιλιάδες. Το πρωί η Πολιτική Άμυνα ενίσχυσε το έργο της Μητρόπολης, προσφέροντας διάφορα είδη πρώτης ανάγκης

Τραγικά αυξάνεται μέρα με την μέρα ο αριθμός των ατόμων, που καθημερινά προσέρχονται στα συσσίτια που διοργανώνονται στους χώρους των Μητροπόλεων. Έστω και μια μικρή βοήθεια , είναι πολύ σημαντική για το έργο που επιτελείται , υπογραμμίζουν οι υπεύθυνοι των συσσιτίων.

Ευαισθητοποιημένη η πολιτική άμυνα, θέλοντας να προσφέρει στο έργο αυτό , παρέδωσε το πρωί εκατοντάδες τρόφιμα, είδη ρουχισμού και πρώτης ανάγκης στην Μητρόπολη Λεμεσού.

Σύμφωνα με τον λειτουργό πολιτικής άμυνας Μιχάλη Ρούβα, «Η παράδοση των τροφίμων έγινε μέσα στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας πολιτικής άμυνας μέσω των μητροπόλεων και των δημαρχείων κατά τις επαρχίες. Η αποστολή μας είναι να είμαστε κοντά στον πληθυσμό σε περιπτώσεις ανθρωπογενών ή φυσικών καταστροφών αλλά συνάμα είναι και ανθρωπιστική η αποστολή μας στο συνάνθρωπο, διότι ο σκοπός είναι ιερός και είναι επιτακτικά αναγκαίος.»

Από την πλευρά του ο διευθυντής του γραφείου ποιμαντικής Διακονίας της Μητρόπολης Λεμεσού, Σταύρος Ολύμπιος , ευχαρίστησε την πολιτική άμυνα για την προσφορά της αυτή, επισημαίνοντας, πως στην εκκλησία έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος μέσα στον οποίο φυλάσσονται τα διάφορα είδη ένδυσης και υπόδησης, που συλλέγονται από τους εθελοντές και προσφέρονται στους άπορους.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια που γίνεται , για σύσταση ομάδων ανά επαρχίες για την προσφορά σε ποιο συστηματική βάση, εκ μέρους του Παγκύπριου συμβουλίου εθελοντισμού, ο κύριος Ολύμπιος σημείωσε πως και εκεί ο αριθμός των ατόμων που βοηθούνται είναι αυξημένος.

«Σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου λειτουργούν αυτά τα κέντρα πρώτων κοινωνικών βοηθειών και ο κόσμος έχει αρχίσει να βοηθείται παράλληλα με τη βοήθεια που προσφέρει η εκκλησία και τα κοινωνικά παντοπωλεία.»


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσφορά συσσιτίου σε 150 οικογένειες της επαρχίας Πάφου

Τραγικό: Στρέφονται στο συσσίτιο οι Κύπριοι – Δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα για να ζήσουν

Το δράμα 57χρόνου στη Λάρνακα: Μένει σε δανεικό τροχόσπιτο άρρωστος, χωρίς φαγητό- βίντεο
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
ή ακολουθήστε μας

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 
 


Σχετικά άρθρα

  1. Έφτασε έξω από τη Λεμεσό με τη συνοδεία υποβρυχίου το «Μπαρμπαρός»
  2. Σιδηρές κυρίες βγάζει και η Κύπρος - Στις ισχυρότερες του πλανήτη η Αναστασία Σακελλαρίου
  3. Το Κοινό Ανακοινωθέν Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου κατά Τουρκίας (ΦΩΤΟ)
  4. Στην 64η θέση υποχώρησε η Κύπρος μεταξύ 189 χωρών στην ευκολία του επιχειρείν
  5. Είδε και απόειδε η Τροχαία Λεμεσού και ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης για τους κυκλικούς κόμβους
  6. Βρήκαν το κλεμμένο Καγιέν στην περιοχή Παναγίας των Αμπελιών - Μετά τη βόλτα άναψαν φωτοβολίδα και το έκαναν στάχτη!