What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ· ΤΕΠΑΚ· ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ· VOICE·

INFO

01.03.2013 | 21:11
Τελευταία ενημέρωση: 01.03.2013 | 21:16

Εσείς πήρατε σήμερα την σωστή ποσότητα καλίου;

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Οι περισσότερες ετικέτες συσκευασμένων τροφίμων δεν φέρουν ετικέτες στις οποίες να αναγράφεται η ποσότητα καλίου που περιέχουν τα τρόφιμα, το οποίο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού.

 Σύμφωνα με μια νέα Αμερικανική μελέτη, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε σε ποια ποσότητα προμηθευόμαστε κάλιο από τις διάφορες τροφές, καθώς ορισμένοι άνθρωποι θέλουν είναι βέβαιοι ότι παίρνουν την κατάλληλη ποσότητα που χρειάζονται, ενώ άλλοι που παρουσιάζουν πρόβλημα στα νεφρά πρέπει να περιορίζουν την κατανάλωση του.

Το κάλιο έχει συνδεθεί με την μείωση του κινδύνου για καρδιαγγειακές νόσους και του θανάτου. Το Ινστιτούτο Ιατρικής συνιστά σε ενήλικες να λαμβάνουν 4,7 γραμμάρια κάθε μέρα.

Σύμφωνα με το αμερικανούς επιστήμονες, Οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, βοηθούν στη μείωση του αρνητικού αντίκτυπου που έχει η υψηλή ποσότητα νατρίου στον ανθρώπινο οργανισμό.

Το κάλιο είναι το τρίτο πιο βασικό μέταλλο στον οργανισμό μας και παίζει κυρίαρχο ρόλο στην υγεία μας, όπως στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στη λειτουργία των μυών και του νευρικού συστήματος.

Μερικές καλές φυσικές τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο είναι τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, το κρέας τα ψάρια, τα σόγια και τα γαλακτοκομικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι απαισιόδοξοι ζουν περισσότερο! 

Η πρόληψη για όλα τα είδη καρκίνου



   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Άντρη Καραντώνη: Τι γυρεύει στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου με την κορούλα της;
  2. Καρκίνος του παχέος εντέρου: 4 τροφές που μειώνουν τον κίνδυνο
  3. Οστεοπόρωση: Αυτές είναι οι τροφές που ενισχύουν τα οστά
  4. Ποιες τροφές πρέπει να πλένετε ΠΑΝΤΑ και ποιες να μην πλένετε ΠΟΤΕ
  5. Στην φυλακή οι επικίνδυνοι απατεώνες που νόθευαν ελαιόλαδα - Ποιες μάρκες κρύβουν κινδύνους για την υγεία [pics]
  6. Σημαντική εξέλιξη από ομάδα Κύπριου ερευνητή στη μάχη κατά της λευχαιμίας