What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ· ΤΕΠΑΚ· ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ· VOICE·

INFO

05.03.2013 | 11:03
Τελευταία ενημέρωση: 05.03.2013 | 15:27

Παρέλαση πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
Συζήτησαν για την οικονομία, το Κυπριακό, καθώς και τα θέματα που θα προωθηθούν τις επόμενες μέρες στη Βουλή.  Αυτό βέβαια που ξεχώρισε ήταν  η χθεσινή συνεδρία του Eurogroup.

Παναγιώτου: Θετικά μηνύματα στην αγορά για την Κυπριακή Οικονομία

Οι Οικολόγοι καταγράφουν ως αρνητικό στοιχείο το ότι δεν υπήρξε μια ξεκάθαρη απάντηση από την πλευρά του Eurogroup για το κούρεμα.
Σε δηλώσεις της, μετά το πέρας της συνάντησης της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, η κ. Παναγιώτου, είπε πως ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στην οικονομία και συζήτησαν επί μέρους θέματα που αφορούν τα θέματα περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης.
«Χθες δημιουργήθηκε μια κινητικότητα και δόθηκαν κάποια θετικά μηνύματα στην αγορά για την κυπριακή οικονομία αλλά καταγράφουμε ως αρνητικό στοιχείο το ότι δεν υπήρξε μια ξεκάθαρη απάντηση από την πλευρά του Eurogroup για το κούρεμα», είπε η κ. Παναγιώτου.

Συλλούρης: Ούτε καν στην ημερήσια διάταξη δε θα βρίσκεται το κούρεμα

Είναι ξεκάθαρο και συμφωνήσαμε ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε το κούρεμα καταθέσεων να είναι καν στην ημερήσια διάταξη της συζήτησης, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης σε δηλώσεις του αφού έγινε το πρωί δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.
Ο κ. Συλλούρης είπε πως ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και για τα θέματα του Eurogroup αλλά και για τις πρώτες προτεραιότητες του Προέδρου.
Ανέφερε πως «από εκεί και πέρα τίθενται και πολλά άλλα θέματα μέσα από τις προτεραιότητες», όπως «τα 50-55 νομοσχέδια που είναι έτοιμα και θα μας τα στείλει το ταχύτερο δυνατόν για να πάνε στη Βουλή για τις αλλαγές που υποσχέθηκε ο Πρόεδρος πριν τις εκλογές».

Θετικό κλίμα βλέπει ο Κάρογιαν – Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα υπάρξει κούρεμα υποστήριξε


Δεν υπάρχει περίπτωση αποδοχής κουρέματος των καταθέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο τη Δημοκρατίας.
«Αυτό είναι ξεκαθαρισμένο, δεν υπάρχει θέμα ούτε συζήτησης, ούτε καν να τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και αυτό το πράγμα το ξεκαθαρίζουμε για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις,” ανέφερε.
Ο κ. Καρογιάν είπε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον ενημέρωσε για τα διαδραματισθέντα χθες στο Eurogroup και αντάλλαξαν απόψεις για την παραπέρα πορεία και των οικονομικών αλλά και των ευρύτερων ζητημάτων σε σχέση με τη διακυβέρνηση του τόπου.
Είπε πως εκείνο που έχει διαπιστώσει είναι ότι «όντως χθες στη διάρκεια των συζητήσεων που έγιναν στο Eurogroup το κλίμα άλλαξε. Μέσα από την επιχειρηματολογία αλλά και μέσα από τη σωστή προεργασία που έγινε την προηγούμενη περίοδο, μια σειρά από Υπουργοί τοποθετήθηκαν θετικά υπέρ των δικών μας θέσεων και όντως υπήρξε ένα διαφορετικό κλίμα».
Αυτό βέβαια μένει να το δούμε πώς μεταφράζεται και την αμέσως επόμενη περίοδο, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.
Ανέφερε πως «από εκεί και πέρα τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξουν συζητήσεις και με την Τρόικα αλλά και σε ευρύτερα επίπεδα, έτσι που το συντομότερο δυνατό να είμαστε έτοιμοι να έχουμε ολοκληρωμένη τη δανειακή σύμβαση και βέβαια να υπάρξει σταθεροποίηση στον τόπο, η χρηματοδότηση που είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη αλλά και για την ευρύτερη οικονομία και τα πράγματα πλέον να πάρουν την κανονική τους πορεία».

Ανήσυχος για τη στάση των Ευρωπαίων ο Άντρος Κυπριανού

Επικίνδυνες σκοπιμότητες βλέπει πίσω από τους χειρισμούς των ευρωπαίων εταίρων, στα ζητήματα της κυπριακής οικονομίας ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ.
Μετά το πέρας της 45λεπτης συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανέφερε ότι αντάλλαξαν απόψεις για την οικονομία και το κυπριακό, αλλά και γενικότερα για ζητήματα τα οποία θα προωθηθούν στη Βουλή τις επόμενες ημέρες.
Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε επίσης ανησυχία γιατί έχει αποφασιστεί, όπως είπε, να ανατεθεί σε έναν ιδιωτικό οργανισμό η διερεύνηση του θέματος του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.
Εκείνο που μας ανησυχεί είναι πώς θα λειτουργήσουν, αν θα δεσμεύονται δηλαδή από την εμπιστευτικότητα και θα στηρίξουμε την όποια προσπάθεια της κυβέρνησης που στρέφεται προς την κατεύθυνση να τους δεσμεύσει με τέτοιαν εμπιστευτικότητα, ανέφερε.
«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν μας ανησυχεί το θέμα ως τέτοιο. Εξάλλου είχαμε ελεγχθεί από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς πριν από λιγότερο δυο χρόνια και μας είχαν κατατάξει πιο ψηλά από τη Γερμανία», πρόσθεσε.
Επανέλαβε την αντίθεση του ΑΚΕΛ στην προσπάθεια επιβολής ιδιωτικοποιήσεων, αναφέροντας πως «είναι διαφορετικά τα δεδομένα της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα πρέπει να τα σεβαστούμε, να τα σεβαστούν και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας».
Είπε πως οι τελευταίες εξελίξεις «επιβεβαιώνουν εκείνο το οποίο λέγαμε προεκλογικά, ότι το εμπόδιο για τη σύναψη μιας δανειακής σύμβασης δεν είναι η Κυπριακή Δημοκρατία αλλά δυστυχώς είναι οι επιμονές κάποιων Ευρωπαίων εταίρων μας οι οποίοι θέλουν να μας επιβάλουν τις δικές τους πολιτικές επιλογές».
Ερωτηθείς πώς κρίνει τους χειρισμούς του Υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή στο Γιούρογκρουπ, ο κ. Κυπριανού είπε πως πρέπει πρώτα να ενημερωθούν ολοκληρωμένα.
Είπε ωστόσο πως έχει συγκρατήσει από αυτά που είπε ο Υπουργός Οικονομικών τη δήλωσή του ότι φαίνεται πως υποκρύβονται κάποιες οικονομικές και πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από τη στάση των εταίρων μας.
Αυτό ακριβώς επιβεβαιώνει την ορθότητα του ότι λέγαμε προεκλογικά, κατέληξε.

Υπό το βάρος των σημαντικών εξελίξεων στο Eurogroup στόχος είναι η καλή και επικοδομητική συνεργασία με όλα τα κόμματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρώτη συνάντηση Αναστασιάδη με Δημητριάδη και Γενικό Εισαγγελέα

Αναστασιάδης: Πρέπει να δώσουμε μάχες για την επανένωση της Κύπρου

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. ΔΗΚΟ: Η θλιβερότητα του κ. Αναστασιάδη...εξαπάτησε τον λαό για να επιβληθεί το καταστροφικό «κούρεμα»
  2. Κυπριακό: Σύμπτωση απόψεων Αναστασιάδη - Τσίπρα για νέα Διάσκεψη
  3. Πρόεδρος Αναστασιάδης: Προϋπολογισμός «ευθύνης και ανάπτυξης»
  4. Στο Προεδρικό ο Αιγύπτιος ΥΠΑΜ - Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας στην Έρευνα και Διάσωση [pics]
  5. ΕΤΥΚ: Στάση εργασίας και πορεία προς το Προεδρικό για τα κουρεμένα Ταμεία Προνοίας
  6. Οι Τούρκοι αντάλλαξαν δύο ρώσους κατασκόπους για δύο… πολιτικούς