What's hot? ΕΪΝΤΕ· ΚΥΠΡΙΑΚΟ· ΕΡΝΤΟΓΑΝ· ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΠΠΟΣ·

INFO

05.03.2013 | 15:16
Τελευταία ενημέρωση: 05.03.2013 | 15:21

Αιχμές Μητροπολίτη Λεμεσού κατά Υπουργείου Παιδείας για τους άπορους μαθητές

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 «Δεν θέλω να ευχαριστήσω το Υπουργείο Παιδείας γιατί δεν είδαμε καμία βοήθεια» δήλωσε σήμερα ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, ενώπιον του ίδιου του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκου Κενεβέζου, κατά την παρουσίαση του προγράμματος σίτισης 2000 άπορων μαθητών.

 Μέσα από το χαιρετισμό του, ο Μητροπολίτη Λεμεσού άφησε αιχμές κατά του Υπουργείου Παιδείας, κάνοντας λόγο για ανυπαρξία οποιασδήποτε έμπρακτης βοήθειας στις προσπάθειες της εκκλησίας για σίτιση των άπορων μαθητών και ευχήθηκε στον νέο Υπουργό «να μην ακολουθήσει την μέχρι τώρα πορεία του Υπουργείου».

«Είδα μόνο συνεδριάσεις, είδα μόνο γράμματα, είδα μόνο να μας καλούν δεξιά και αριστερά, αλλά στην πράξη τίποτα», είπε ο Μητροπολίτης Αθανάσιος, τονίζοντας πως «η Μητρόπολη έκανε τα λόγια πράξη, αλλά αυτό είναι δουλειά του Κράτους και εύχομαι να μπορέσει να το αναλάβει και να σταθεί στο ύψος της και να βοηθήσει αυτόν το λαό».

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Κενεβέζος εξέφρασε τη θέση πως η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι πάντα καλοδεχούμενη, αλλά είναι το Κράτος και η Πολιτεία που θα πρέπει να αποτελούν τον βασικό πυλώνα επίλυσης των προβλημάτων που δημιουργεί η οικονομική κρίση.

«Η λέξη άπορος μαθητής θα πρέπει να εκλείψει από το λεξιλόγιο μας και από τις αναφορές μας» είπε και πρόσθεσε ότι «σε ένα κράτος που χαρακτηρίστηκε τα προηγούμενα χρόνια από την ευμάρεια, θα πρέπει να δούμε πως και με ποιους τρόπους θα ξεφύγουμε από την κρίση, έτσι ώστε το κράτος να αποτελεί το βασικό πυλώνα και τον ουσιαστικότερο πυλώνα επίλυσης τέτοιων προβλημάτων και η ιδιωτική πρωτοβουλία να έχει επικουρικό χαρακτήρα».

Το πρόγραμμα σίτισης των άπορων μαθητών, με την ονομασία «Για το παιδί το πρόγευμα είναι δικαίωμα. Για εμάς τους μεγάλους υποχρέωση» και το σύνθημα «ΠρογευματίΖΩμεν» παρουσίασε ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας Λεμεσού Ντίνος Έλληνας, ο οποίος ανέφερε πως στόχος είναι να μην μείνει κανένας μαθητής χωρίς πρωινό.

Η συλλογική αυτή ενέργεια, συνέχισε, η οποία στοχεύει στην εξασφάλιση πρωινού σε 2000 περίπου άπορους μαθητές όλων των βαθμίδων της Παιδείας, θα καλύψει τις Σχολικές Εφορίες των 6 Δήμων της μείζονος Λεμεσού για τη σχολική χρονιά Φεβρουαρίου - Ιουνίου 2013 αλλά και την επόμενη σχολική χρονιά, Σεπτεμβρίου 2013 - Ιουνίου 2014.

Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού θα διαθέσει το χώρο και θα επιβλέπει τη διαδικασία προετοιμασίας του προγεύματος (σάντουιτς και νερό), με υλικά που θα προσφέρει η γνωστή αλυσίδα υπεραγορών, στην οποία θα συμμετάσχουν καθημερινά δεκάδες εθελοντές. Η δε Σχολική Εφορία θα προσφέρει τα ειδικά αυτοκίνητα μεταφοράς του προγεύματος, ένα κόστος μεταφοράς που ανέλαβε Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού.

Της παρουσίασης του προγράμματος προηγήθηκε μουσικό πρόγραμμα από την παιδική χορωδία του ΙΑ΄ Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ετήσια αύξηση ανέργων 21,7% το Φεβρουάριο

Υπ. Γεωργίας: Παραπλανητική η αναφορά σε «γρίπη των χοίρων» του ιού H1NI1

Σημαντικές εξαγγελίες υλοποίησε το Δημοτικό Συμβούλιο Έγκωμης

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Αναβλήθηκε εκ νέου το ψήφισμα κατά των εγγυήσεων στη Βουλή
  2. «Ψαλίδισαν» δικό τους επίδομα οι βουλευτές… τώρα το θέλουν πίσω – Για 30 ευρώ σκίζουν τα ιμάτια τους
  3. Οδηγοί ΠΡΟΣΟΧΗ! Στις 15 Δεκεμβρίου κλειστό τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Λεμεσού – Πάφου
  4. Πρόεδρος ΚΕΒΕ: Η Βουλή δεν στέκεται στο ύψος της σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό
  5. Παραλύει τα κατεχόμενα η «Συνδικαλιστική Πλατφόρμα» - Λήξη τελεσιγράφου στις 14:00 και κάλεσμα σε «κοινωνική ανυπακοή»
  6. Άρχισαν να απειλούν την κόρη της οικογένειας που καταγγέλλει τον προσηλυτισμό του γιου της στον μοναχισμό!

Κάντε Like: Newsit.com.cy στο Facebook