What's hot? ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ· ΧΙΟΝΙΑ· AFRIKA· SURVIVOR·

INFO

06.03.2013 | 11:30
Τελευταία ενημέρωση: 06.03.2013 | 11:36

Μητσόπουλος: Θα είμαστε αμείλικτοι σε φαινόμενα διαφθοράς

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Βασικός πυλώνας της πολιτικής αλλά και της υπηρεσιακής μας δράσης, είναι τα ζητήματα της χρηστής διοίκησης, τα ζητήματα της διαφάνειας και της λογοδοσίας, είπε την Τετάρτη ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Τάσος Μητσόπουλος, προσθέτοντας πως θα είμαστε όλοι αμείλικτοι σε φαινόμενα κακοδιοίκησης, σε φαινόμενα αδιαφάνειας, διαπλοκής και διαφθοράς.

 Ο κ. Μητσόπουλος δήλωσε επίσης, ότι φιλοδοξεί να καταστήσει το Τμήμα Δημοσίων ΄Εργων, «αιχμή του δόρατος της αναπτυξιακής προσπάθειας της πολιτείας», για να δημιουργήσουμε δηλαδή τις προϋποθέσεις αναζωογόνησης της οικονομίας και κατ ΄ επέκταση δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας".

Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του ο κ. Μητσόπουλος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Αλέκο Μιχαηλίδη, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Τμήμα Δημοσίων ΄Εργων.

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Εργων Νίκος Ιακώβου του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο του και τον διαβεβαίωσε ότι το προσωπικό του Τμήματος θα συνεχίσει να εργάζεται με ζήλο, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό για υλοποίηση των στόχων της Κυβέρνησης στα πλαίσια των κανόνων και των αρχών της χρηστής διοίκησης έχοντας πάντοτε ως γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. Ο κ. Ιακώβου πρόσφερε στον κ. Μητσόπουλο ως συμβολικό δώρο ένα μικρό ανάγλυφο του λιμανιού της Κερύνειας.

Εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την πολύ θερμή και εγκάρδια υποδοχή, ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι αισθάνεται δέος και ευθύνη για το μεγάλο φορτίο, το οποίο έχει επωμιστεί με την ανάληψη των καθηκόντων του ως Υπουργού Συγκοινωνιών και ΄Εργων.

"Η ευθύνη γίνεται ακόμη μεγαλύτερη όταν αντικρίζω εκείνη την εικόνα από το λιμανάκι της Κερύνειας, το οποίο θυμάμαι αμυδρά. Αυτή η εικόνα αποτελεί μία υπόμνηση για το μεγάλο χρέος που έχουμε, που δεν είναι μόνο πώς θα καταφέρουμε να επανεκκινήσουμε την οικονομία μας, πώς θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες προόδου και ανάπτυξης στον τόπο μας, αλλά έχουμε και ένα αξεπλήρωτο χρέος απέναντι σ ΄ αυτούς που ήρθαν, θα έρθουν, θα περάσουν, κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι νεκροί` όπως λέει και ο ποιητής. Και το χρέος μας φυσικά είναι η Κερύνεια, είναι η μεγάλη μας Ιθάκη, είναι ο μεγάλος μας προορισμός", πρόσθεσε.

Λέγοντας αυτά, συνέχισε, θέλω να περάσω στα καθ’ ημάς και να σας πω ότι το έργο είναι πράγματι πάρα πολύ δύσκολο. "Εύχομαι και προσδοκώ ότι με τη βοήθεια του Θεού και τη δική σας, κυρίως στενή συνεργασία, το έργο αυτό μπορεί να γίνει ευκολότερο. Οι συνθήκες, γνωρίζετε όλοι σας, είναι εξαιρετικά δύσκολες", σημείωσε.

Είναι μια περίοδος, είπε, που το Υπουργείο μας και ιδιαίτερα αυτό το πολύ σημαντικό και κρίσιμο Τμήμα των Δημοσίων ΄Εργων που αποτελεί πράγματι τη ραχοκοκαλιά όχι μόνο του Υπουργείου αλλά και γενικότερα της κρατικής μηχανής έχει δεχθεί δραστικές περικοπές στους προϋπολογισμούς, γεγονός το οποίο δυστυχώς εκ των πραγμάτων περιορίζει και τις δυνατότητες υλοποίησης ώριμων αναπτυξιακών έργων και έργων υποδομής.

"Παρά ταύτα αυτή η περίοδος προσφέρεται για να προχωρήσουμε σε μια ανασύνταξη δυνάμεων, να δούμε πού μπορούμε να επιφέρουμε διοικητικές βελτιώσεις, πού μπορούμε να διορθώσουμε ενδεχομένως στρεβλώσεις που υπάρχουν στις δομές και στις λειτουργίες μας ώστε την επόμενη μέρα, όταν δηλαδή θα αποκατασταθεί η ρευστότητα και όταν θα έχουν δημιουργηθεί πλέον οι προϋποθέσεις ανάπτυξης να είμαστε ετοιμοπόλεμοι για να αρχίσουμε την υλοποίηση αυτών των έργων που έχουν ήδη συσσωρευτεί και για να ανταποκριθούμε στις μεγάλες προσδοκίες των πολιτών και της κοινωνίας", πρόσθεσε.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι θεωρεί το προσωπικό συνεργάτες, στυλοβάτες αυτής της μεγάλης αναπτυξιακής προσπάθειας. Να σας πω, επίσης, πρόσθεσε, ότι θα βρίσκομαι πάντοτε στη διάθεσή σας και εύχομαι να έχουμε την ευκαιρία για πολλές παρόμοιες επισκέψεις και πολύ πιο ουσιαστικές πέραν από τις εθιμοτυπικές.

Ο κ. Μητσόπουλος είπε πως "ένας βασικός πυλώνας της πολιτικής αλλά και της υπηρεσιακής μας δράσης, είναι τα ζητήματα της χρηστής διοίκησης, τα ζητήματα της διαφάνειας και της λογοδοσίας".

Σημείωσε ότι "η κοινωνία είναι πλέον πάρα πολύ απαιτητική από όλους εμάς. Περιθώρια χάριτος και ανοχής δεν υπάρχουν. Οι αντοχές της κοινωνίας έχουν εξαντληθεί. Συνεπώς, και προσωπικά το λέω και η Κυβέρνηση αλλά και ευρύτερα η κοινωνία των πολιτών που μας παρακολουθεί και μας κρίνει με αυστηρότητα, θα είμαστε όλοι αμείλικτοι σε φαινόμενα κακοδιοίκησης, σε φαινόμενα αδιαφάνειας, διαπλοκής και διαφθοράς".

"Αυτό το μήνυμα πρέπει να πάει προς πάσα κατεύθυνση. Θα τα αντιμετωπίσουμε και θα τα πατάξουμε με κάθε αυστηρότητα. Είμαι βέβαιος όμως ότι μέσα σ ΄ αυτό τον χώρο και μέσα στο χώρο του Υπουργείου υπάρχει και περισσεύει το ήθος και η εντιμότητα. Και πάνω σ ΄ αυτό το ήθος και την εντιμότητα θα στηριχθούμε όχι μόνο για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη, δημιουργία, πρόοδο και ευημερία αλλά κυρίως για να στείλουμε ένα νέο μήνυμα ήθους, ύφους και εντιμότητας", συμπλήρωσε.

Ο Υπουργός προήδρευσε ευρείας σύσκεψης όπου ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης διαφόρων αναπτυξιακών έργων και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Τμήμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γερμανοί Βουλευτές στην Κύπρο

Διαδοχικές συναντήσεις στο Προεδρικό με Τράπεζες και Συντεχνίες

Βουλή Λόρδων: «Σοβαρό λάθος» η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Με αναπομπές «ποδαρικό» η Βουλή με τον νόμο για τους χαμηλοσυνταξιούχους και για την διαφθορά στην Αστυνομία
  2. Ευρωβαρόμετρο: Έρευνα-«καταπέλτης» για την σχέση επιχειρηματικότητας, διαφθοράς και πολιτικής στην Κύπρο
  3. Καδής: Η διαφθορά βασική αιτία της ηθικής κρίσης της κοινωνίας
  4. Αναστασιάδης: Συγκίνησαν τα λόγια του για τον Τάσο Μητσόπουλο - «Ήταν για μένα φίλος»
  5. Εγκαινιάστηκε από τον ΠτΔ και το Δήμαρχο Λιβαδιών το πάρκο «Τάσος Μητσόπουλος»
  6. Μετατίθεται η πρώτη αγωνιστική του Πρωταθλήματος Ανδρών Α Κατηγορίας «Τάσος Μητσόπουλος»