What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

06.03.2013 | 13:44
Τελευταία ενημέρωση: 06.03.2013 | 13:50

Γ. Λουκαΐδης: Τα αποτελέσματα του Eurogroup μιλούν από μόνα τους

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Για θριαμβολογίες της Κυβέρνησης αναφορικά με τα αποτελέσματα του Eurogroup έκανε λόγο ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα από την πρόσφατη συνεδρία στις Βρυξέλλες «μιλούν από μόνα τους για τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η Κύπρος».

Σε δηλώσεις του το μεσημέρι, στα γραφεία του κόμματος, αναφορικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τα αποτελέσματα του Eurogroup ο κ. Λουκαΐδης ανέφερε ότι, χωρίς καμιά πρόθεση υπερβολής, δαιμονοποίησης ή εξιδανίκευσης των αποφάσεων του Eurogroup, το πρόβλημα της Κύπρου δεν έχει αναγνωριστεί ως συστημικό, ενώ δεν έχει αποκλειστεί το κούρεμα καταθέσεων.

Είπε ακόμη ότι συνεχίζεται η στοχοποίηση του τραπεζικού συστήματος με αρνητικές επιπτώσεις τόσο για το ίδιο το τραπεζικό σύστημα, όσο και την εικόνα της Κύπρου ως επιχειρηματικό κέντρο.

Εξάλλου, ανέφερε ότι όχι μόνο δεν έχει επιτευχθεί οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα για την προστασία των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών, «αλλά ουσιαστικά, από τους γνωστούς ευρωπαϊκούς κύκλους, θεωρείται δεδομένο το ξεπούλημα τους».

Ως τέταρτο σημείο, ο κ. Λουκαΐδης ανέφερε ότι παρά την μέχρι πρότινος άρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και όλων των πολιτικών δυνάμεων να αποδεχθούν την ανάληψη από πλευράς ιδιωτικής εταιρείας της διενέργειας ελέγχου για το ξέπλυμα, αυτό τελικά είναι που έχει αποφασιστεί.

«Η συναίνεση από πλευράς Κυβέρνησης στην απαίτηση της Τρόικας για τη διενέργεια ελέγχου από ιδιωτική εταιρεία, παρουσιαζόμενη ως μεγάλη επιτυχία και όχι ως αναγκαία υπό τις περιστάσεις υποχώρηση, αποτελεί εμπαιγμό και κοροϊδία προς τον κυπριακό λαό» δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ.

Συνέχισε, λέγοντας ότι παραμένει ασαφές ποια ακριβώς θα είναι η εμπλοκή της Κεντρικής Τράπεζας και της Moneyval, όπως παραμένουν άγνωστοι και οι όροι εντολής που θα έχει η εν λόγω ιδιωτική εταιρεία, επιτείνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τον κίνδυνο εκροής καταθέσεων από τις κυπριακές τράπεζες.

Υπενθύμισε ακόμη ότι ο τέως Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή είχε καταθέσει γραπτώς τη θέση της Κύπρου στο προτελευταίο Eurogroup επισημαίνοντας, ανάμεσα σε άλλα, την παραβίαση τόσο της ευρωπαϊκής νομοθεσίας όσο και του κυπριακού Συντάγματος σε περίπτωση ανάληψης από ιδιωτική εταιρεία, της σχετικής έρευνας για το ξέπλυμα.

Τέλος, είπε ότι ο καθορισμός ως χρονικού ορόσημου το τέλος Μαρτίου για ολοκλήρωση της συζήτησης για τη δανειακή σύμβαση, αποτελεί μεν θετικό στοιχείο το οποίο όμως θα κριθεί αν θα παραμείνει τέτοιο, αναλόγως του περιεχομένου της δανειακής σύμβασης και των προνοιών που θα συμπεριληφθούν στα ουσιώδη ζητήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα.

«Σ’ αυτό είναι που θα κριθεί η νέα Κυβέρνηση, η οποία εφόσον ακολουθήσει μια διεκδικητική πολιτική απέναντι στις επιβουλές της Τρόικας και ορισμένων εταίρων μας, θα έχει και την στήριξη του ΑΚΕΛ» κατέληξε ο κ. Λουκαΐδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γ. Λουκαϊδης: Ένα καλά στημένο επεισόδιο οι κατασχέσεις (video)


Σ
υνέρχεται η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ για πρώτη φορά με τις εκλογές

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Προεδρικές Εκλογές - Αναστασιάδης: «Δεν με διακατέχει η αλαζονεία του φαβορί»
  2. «Τατουάζ»: Αποκαλύψεις για τον ρόλο του Ντάνου στη σειρά από συνεργάτιδα του Ανδρέα Γεωργίου [vid]
  3. Έκκληση Γ.Γ. του ΑΚΕΛ για νηφαλιότητα ενόψει των εκλογών
  4. Τα σχόλια της Ντορέττας για την απόφαση του Ντάνου να παίξει στο «Τατουάζ»
  5. Γιώργος Αγγελόπουλος: Έχω αλλάξει 15 ξενοδοχεία στην Αθήνα! [vid]
  6. Πρόεδρος Αναστασιάδης: Ολοκληρωμένο και επιμελώς σχεδιασμένο το όραμα μας για την υγεία