What's hot? ΕΡΝΤΟΓΑΝ· ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ· ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ· ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ·

INFO

06.03.2013 | 14:17
Τελευταία ενημέρωση: 06.03.2013 | 14:24

ΚΑ: Έκκληση ΠΑΣΥΠΙ για εξέταση εφαρμογής σχεδίου αναδιάρθρωσης

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Εκκληση προς την Κυβέρνηση όπως εγκύψει στους προβληματισμούς της Παγκύπριας Συντεχνίας Πιλότων σε σχέση με τη μη εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης των Κυπριακών Αερογραμμών, απηύθυνε με επιστολή της προς τους τρεις Υπουργός Οικονομικών, Συγκοινωνιών και Εργασίας η ΠΑΣΥΠΙ, κάνοντας, παράλληλα λόγο για τεράστιες ευθύνες των διοικούντων την Εταιρεία.

 Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου της ΠΑΣΥΠΙ, «απόδειξη της ανικανότητας του Δ.Σ. και της διεύθυνσης να υλοποιήσει το σχέδιο, το οποίο ετοιμάστηκε από ξένους εμπειρογνώμονες είναι οι ζημιές που συνεχίζονται τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα τα 55 εκατ. ζημιές του 2012».

Οι ξένοι εμπειρογνώμονες, συνεχίζει η ΠΑΣΥΠΙ, «αναφέρουν ξεκάθαρα στο σχέδιο που ετοίμασαν ότι η Εταιρεία διαθέτει πλεονεκτήματα και μπορεί να εισέλθει στην κερδοφορία εφόσον εφαρμοστεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης».

Η Συντεχνία των πιλότων αναφέρει στη συνέχεια ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές εξυπηρετούν τους Κύπριους πολίτες με πολλαπλούς τρόπους, με τον αριθμό των επιβατών που διακινούνται από τις Κυπριακές Αερογραμμές να ανέρχεται σε περίπου 1 εκατομμύριο το χρόνο.

Παράλληλα, δηλώνουν ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές στέκονται ως αντιστάθμισμα στις προσπάθειες αναβάθμισης του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, αλλά και ως εταιρεία που δεν επιτρέπει σε οποιουσδήποτε ξένους αερομεταφορείς να δημιουργήσουν μονοπώλια με αποτέλεσμα την αύξηση στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων.

Ωστόσο, δηλώνουν πως για να μπορέσει η Εταιρεία να διατηρήσει το ρόλο τον οποίο διαδραματίζει τα τελευταία 65 χρόνια έτσι ώστε να μπορεί να ανταγωνίζεται επί ίσοις όροις με τις ξένες αεροπορικές εταιρείες που πετούν προς την Κύπρο, θα έπρεπε το εκάστοτε Διοικητικό Συμβούλιο και η διεύθυνση της εταιρίας να υλοποιούσαν τα σχέδια αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης της εταιρείας τα τελευταία χρόνια.

Η Συντεχνία αναφέρει ότι η δήλωση του ΔΣ πως το τελευταίο σχέδιο αναδιάρθρωσης υλοποιείται δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς τα κύρια σημεία του σχεδίου δεν έχουν υλοποιηθεί.

«Η ίδια διεύθυνση η οποία απέτυχε να θέση την Εταιρεία στη σωστή πορεία εξυγίανσης παραμένει ακόμα στο τιμόνι των Κυπριακών Αερογραμμών και παίρνει αποφάσεις. Οι 407 πλεονάζοντες υπάλληλοι παραμένουν στις θέσεις τους. Τα τέσσερα τμήματα που θα έπρεπε να αποξενωθούν, βάσει του σχεδίου των εμπειρογνωμόνων, παραμένουν ενσωματωμένα στην εταιρεία», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, οι πιλότοι δηλώνουν ότι «είναι πολύ δύσκολο για κάποιον επενδυτή να ενδιαφερθεί για μια εταιρεία που έχει 40% περισσότερο προσωπικό από αυτό που χρειάζεται για να λειτουργεί. Απόδειξη αυτού είναι η πενιχρή συμμετοχή των ιδιωτών στην πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου των Κυπριακών Αερογραμμών.

Απευθύνουν, ύστατη έκκληση στη νέα Κυβέρνηση να διορίσει Υπουργική Επιτροπή, έτσι ώστε να εφαρμοστούν οι αλλαγές που χρειάζονται στις Κυπριακές Αερογραμμές.

Επίσης, σε άλλη της ανακοίνωση, η ΠΑΣΥΠΙ αναφέρει πως με επιστολή της στην Επιτροπή Ελέγχου ζητά έρευνα από τη Βουλή για όλες τις αποφάσεις και ενέργειες της Διεύθυνσης και του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών από το 2009 μέχρι σήμερα.

Η ΠΑΣΥΠΙ καλεί τη Βουλή να διερευνήσει την πώληση ιδιόκτητων αεροσκαφών Α320 και Α319, την πώληση μηχανών αεροσκαφών και εξαρτημάτων, τη διακοπή του συμβολαίου ενοικίασης των 2 Airbus 330 και πληρωμή προστίμου, την ενοικίαση των 2 Airbus 321 και πληρωμή κόστους περίπου 2 εκατομμυρίων για αλλαγή των θέσεων των επιβατών, την πώληση χρονοθυρίδας στο αεροδρόμιο Heathrow, τη σημαντική μείωση των δρομολογίων της Εταιρείας, τη διατήρηση του υπεράριθμου προσωπικού και άλλα.

Η σχετική επιστολή της ΠΑΣΥΠΙ, καταλήγει η ανακοίνωση, έχει διαβιβαστεί και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μέσω του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πιάνει δουλειά η Τρόικα και βλέπει Αναστασιάδη- Σαρρή

Κόκκινη γραμμή το κούρεμα για εργοδότες

Άρχισαν οι πρώτες τριβές μεταξύ Διοικητή ΚΤ και κυβέρνησης

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Σχέδιο Γιούνκερ: 45 εκατ. ευρώ για την Κύπρο
  2. Ασκηση έρευνας και διάσωσης στο φράγμα Διποτάμου - Με καθεστώς παρατηρητή Ισραηλινοί πυροσβέστες
  3. Εξαρθρώθηκε τρομοκρατικό σχέδιο δολοφονίας της Μέι
  4. Η νέα Cyprus Airways ανοίγει ξανά «φτερά» προς Αθήνα και 6 νέους προορισμούς
  5. Σκάνδαλο Μάναφορτ: Οι ύποπτες πληρωμές και οι 12 κυπριακές εταιρείες
  6. Οι κυπριακές τράπεζες θα συμμετάσχουν στο τεστ αντοχής του ΕΕΜ και όχι της ΕΑΤ