What's hot? ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ· ΧΙΟΝΙΑ· ΑΛΕΞΟΥΪ· ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ·

INFO

06.03.2013 | 19:33
Τελευταία ενημέρωση: 06.03.2013 | 19:35

Εφετείο: Στην ΑΕΛ οι βαθμοί

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Στην ΑΕΛ τελικά κατέληξαν οι τρεις βαθμοί του αγώνα με τον Απόλλωνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΚΟΠ, μετά από την εξέταση της έφεσης της Λεμεσιανής ομάδας.

Συνεδρίασε σήμερα το Εφετείο της ΚΟΠ και εξέτασε την έφεση της ΑΕΛ κατά της απόφασης της Δικαστικής Επιτροπής της ΚΟΠ για το κύρος του αγώνα της με τον Απόλλωνα.
 
Το Εφετείο έκανε δεκτή την έφεση του Σωματείου ΑΕΛ και ακυρώνει την απόφαση της πλειοψηφίας της Δικαστικής Επιτροπής.
 
Ο πιο πάνω αγώνας έγινε στις 5 Ιανουαρίου 2013, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας.

Η απόφαση του Εφετείου στην έφεση της ΑΕΛ:

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ

AEΛ ΛΕΜΕΣΟΥ
Εφεσείοντες

-Vs-

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ
Εφεσίβλητοι

Και

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΟΠ

ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ ΔΙΑΔΙΚΟΣ

ΑΡ. ΕΦΕΣΗΣ 3/13
------------------------------

ΧΑΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΜΕΛΟΣ
ΚΩΣΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΜΕΛΟΣ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΛΟΣ

===========================================================

Για τους εφεσείοντες: Πάρις Σπανός, Δικηγόρος
Για τους εφεσίβλητους: Ανδρέας Κορομίας, Δικηγόρος
Ο Επικεφαλής Πειθαρχικός Εισαγγελέας Αριστοτέλης Βρυωνίδης

Έφεση του Aθλητικού Σωματείου ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ κατά της απόφασης της Δικαστικής Επιτροπής ημερομηνίας 26 Φεβρουαρίου 2013, στην ένσταση του Σωματείου Απόλλων Λεμεσού κατά του κύρους του αγώνα του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας, περιόδου 2012/2013 με την ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ που έγινε στις 5 Ιανουαρίου 2013.

6 Mαρτίου 2013

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ:

Η περίληψη της απόφασης του Αθλητικού Εφετείου που απαρτίζουν οι αθλητικοί εφέτες Χάρης Κυριακίδης, Γιώργος Παπαντωνίου, Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης, Γρηγόριος Καραπατάκης και Κώστας Ευσταθίου είναι ομόφωνη και δίδεται περιληπτικά η αιτιολογία.

Η πλήρως αιτιολογημένη απόφαση θα δοθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

Τα γεγονότα της υπόθεσης είναι σε περίληψη τα ακόλουθα:

Οι διάδικοι είναι μέλη της ΚΟΠ και στα πλαίσια της 16ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος αγωνίστηκαν μεταξύ τους στις 5 Ιανουαρίου 2013. Ο αγώνας έληξε με 3-2 τέρματα υπέρ της ομάδας της ΑΕΛ.

Στον εν λόγω αγώνα αγωνίστηκε με την ομάδα της ΑΕΛ φορώντας τον αριθμό φανέλας 2, ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής Dossa Momad Oman Hassamo Junior (ο Ποδοσφαιριστής).

Είναι η θέση των εφεσίβλητων ότι ο Ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε αντικανονικά στον μεταξύ τους αγώνα, καθότι δεν υπήρχε σε ισχύ έγκυρο συμβόλαιο με την ΑΕΛ και/ή ότι το συμβόλαιο του με την ΑΕΛ ακυρώθηκε ή και δεν υπήρχε κατατεθειμένο σε ισχύ συμβόλαιο στην ΚΟΠ κατά παράβαση των Κανονισμών Εγγραφών και Μεταγραφών της ΚΟΠ (ΚΕΜΠ) και ή της προκήρυξης του πρωταθλήματος (η προκήρυξη).

Σύμφωνα πάντοτε με τους εφεσίβλητους ο Ποδοσφαιριστής αρχικά είχε εγγραφεί στην ΑΕΠ Πάφου και εν συνεχεία μεταγράφηκε στην ΑΕΛ κατά την πρώτη μεταγραφική περίοδο της ποδοσφαιρικής περιόδου 2009 -2010 δυνάμει συμφωνίας ημερομηνίας 3 Ιουνίου 2009. Η εν λόγω συμφωνία είναι η μοναδική συμφωνία που κατατέθηκε στην ΚΟΠ και δεν έχει έκτοτε κατατεθεί οποιαδήποτε άλλη συμφωνία στην ΚΟΠ μεταξύ του Ποδοσφαιριστή και της ΑΕΛ πέραν της πιο πάνω, με διάρκεια ισχύος μέχρι 31 Μαΐου 2013.

Σύμφωνα πάντοτε με τους εφεσίβλητους, με συμφωνία ημερομηνίας 26 Αυγούστου 2010 μεταξύ του Ποδοσφαιριστή και της ΑΕΛ τερματίστηκε και ακυρώθηκε η συμφωνία ημερομηνίας 3 Ιουνίου 2009. Περαιτέρω με συμφωνία ημερομηνίας 27 Αυγούστου 2010 μεταξύ των πιο πάνω τερματίστηκε και ακυρώθηκε η συμφωνία ημερομηνίας 26 Αυγούστου 2010.

Οι εφεσίβλητοι ισχυρίζονται ότι όλα τα πιο πάνω είναι αδιαμφισβήτητα γεγονότα που επιβεβαιώνονται από τα στοιχεία, τα έγγραφα και τα μητρώα που τηρεί η ΚΟΠ. Επίσης ισχυρίζονται ότι αυτά αποτελούν και ευρήματα της ΕΕΔ Αντιπροσώπων Ποδοσφαιριστών στην προσφυγή 1/11 που επικυρώθηκαν με ευρήματα του Εφετείου στην έφεση 9/12.

Όλα τα πιο πάνω ήταν σε γνώση του Σωματείου ΑΕΛ και τα σχετικά τεκμήρια βρίσκονται εντός του φακέλου της πρωτόδικης διαδικασίας.

Σύμφωνα με τους εφεσείοντες, ο Ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε κανονικά, είναι δεόντως εγγεγραμμένος στην δύναμη του Σωματείου τους και η απόφαση της πλειοψηφίας της Δικαστικής Επιτροπής (ΔΕ) πάσχει και για τους λόγους που παρατίθενται στην έφεση τους θα πρέπει να ακυρωθεί από το Εφετείο.

Οι εφεσείοντες καταχώρησαν εμπρόθεσμα έφεση κατά της απόφασης της πλειοψηφίας (έξι μέλη) της Δ.Ε (μειοψήφισε ο Πρόεδρος της).

Οι εφεσείοντες έχουν καταχωρήσει έξι λόγους έφεσης αναφορικά με την απόφαση της πλειοψηφίας της ΔΕ.

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας το Εφετείο με βάση το άρθρο 60 των Πειθαρχικών Κανονισμών (ΠΚ) απαίτησε περαιτέρω μαρτυρία ενώπιον του.

Προς τούτοις και αφού ενημέρωσε τους διαδίκους ζήτησε και παρουσιάσθηκε ενώπιον του ο Διευθυντής της ΚΟΠ κ. Ανθούλης Μυλωνάς προς τον οποίο ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Εφετείου υπέβαλαν αριθμό ερωτήσεων. Οι ερωτήσεις αφορούσαν αποκλειστικά και μόνο στο να εξηγήσει και να παρουσιάσει ο Διευθυντής της ΚΟΠ τις διαδικασίες που ακολουθούνται από την Ομοσπονδία αναφορικά με τον καθορισμό της ιδιότητας των ποδοσφαιριστών, το μητρώο επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, την διαδικασία καταχώρησης συμβολαίων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών στην ΚΟΠ, την εγγραφή ποδοσφαιριστών στο μητρώο για πρώτη φορά ή την επανεγγραφή τους, την έκδοση δελτίων ταυτότητας ποδοσφαιριστών και την διαδικασία διαγραφής ποδοσφαιριστών. Όλα τα πιο πάνω περιέχονται στους ΚΕΜΠ.

Επίσης του ζητήθηκε να εξηγήσει την διαδικασία σύνταξης και καταχώρισης των καταλόγων ποδοσφαιριστών όπως αυτοί προβλέπονται στην Προκήρυξη.

Ενόψει των ερωτήσεων και μετά τις απαντήσεις που έδωσε ο Διευθυντής της ΚΟΠ, το Εφετείο έδωσε το δικαίωμα στους διαδίκους να ερωτήσουν με την σειρά τους τον Διευθυντή για διευκρινίσεις που αφορούν τόσο τα ερωτήματα του Εφετείου όσο και τα επίδικα θέματα και ο τελευταίος απάντησε στις ερωτήσεις των διαδίκων.

Έχουμε μελετήσει προσεκτικά τους λόγους έφεσης, την απάντηση των εφεσίβλητων και του Πειθαρχικού Εισαγγελέα, τα πρακτικά της πρωτόδικης διαδικασίας, την απόφαση της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας, έχουμε ακούσει τα προφορικά επιχειρήματα των διαδίκων και επίσης τις διευκρινίσεις που δόθηκαν από το Γενικό Διευθυντή της ΚΟΠ.

Έχουμε καταλήξει ομόφωνα ότι ο ποδοσφαιριστής είναι δεόντως εγγεγραμμένος στη δύναμη του σωματείου ΑΕΛ και με βάση το πιο πάνω συμβόλαιο εν τη έννοια της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος, Κεφάλαιο Χ, Παράγραφος 3.

Το πιο πάνω συμβόλαιο είναι το μόνο συμβόλαιο το οποίο βρισκόταν και εξακολουθεί να βρίσκεται κατατεθειμένο στο μητρώο της ΚΟΠ.

Ούτε το σωματείο ΑΕΛ ούτε ο ποδοσφαιριστής είχαν προχωρήσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο στη διαγραφή του ποδοσφαιριστή από τα μητρώα της ΚΟΠ είτε στην απόσυρση ή στην τροποποίηση του συμβολαίου κατά τον ουσιώδη χρόνο.

Για τους λόγους που έχουμε εξηγήσει περιληπτικά πιο πάνω, η Έφεση του Σωματείου ΑΕΛ γίνεται δεκτή. Η απόφαση της πλειοψηφίας της Δικαστικής Επιτροπής ακυρώνεται και κατ’ επέκταση η ένσταση που καταχώρησε το Σωματείο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ απορρίπτεται.

Η πλήρως αιτιολογημένη απόφαση του Εφετείου θα δοθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

ΧΑΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΜΕΛΟΣ
ΚΩΣΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΜΕΛΟΣ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΛΟΣ

   Διαδώστε αυτό το άρθρο