What's hot? ΚΥΠΡΙΑΚΟ· ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ· ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ· VOICE·

INFO

06.03.2013 | 20:40
Τελευταία ενημέρωση: 07.03.2013 | 06:44

Απίστευτη απάντηση Πιτσιλλίδη στην Ιερά Σύνοδο – «Ανοίγετε που και που λίγο το Ευαγγέλιο»

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Ένα από τα θέματα που απασχόλησε την Ιερά Σύνοδο, κατά τη σημερινή της συνεδρία, ήταν οι τοποθετήσεις του Ευρωβουλευτή Αντρέα Πιτσιλλίδη, στα ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος ανέφερε πως η Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε με καταγγελίες πιστών, ως προς τις τοποθετήσεις του Ευρωβουλευτή στα ΜΜΕ και δήλωσε ότι οι θέσεις του κ. Πιτσιλλίδη δεν εκφράζουν το ήθος, το φρόνημα και τον τρόπο ζωής της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Ως εκ τούτου τον κάλεσε, όταν παρουσιάζεται ως Θεολόγος να μεταφέρει, όχι τις προσωπικές του θέσεις, αλλά την παράδοση και ζωή της Εκκλησίας, όπως αυτά βιώνονται μέσω των αιώνων.

Η απάντηση εκ Βρυξελλών, όπου βρίσκεται ο Αντρέας Πιτσιλλίδης δεν άργησε να έρθει. Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια τα όσα αιχμηρά ανέφερε για την εν λόγω τοποθέτηση.

«Ευτυχώς που δεν ζούμε ακόμα στον Mεσαίωνα αλλά σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή Κύπρο όπου κάθε επιστήμονας και ελεύθερα σκεπτόμενος άνθρωπος μπορεί να εκφράζει ελεύθερα την άποψή του έστω κι αν διαφωνεί ο οποιοσδήποτε μαζί του.
Ευτυχώς που δεν ζούμε στην εποχή του σκοταδισμού που λογόκριναν και φίμωναν ανθρώπους χωρίς επιχειρήματα αλλά μόνο με ατεκμηρίωτους προπηλακισμούς.
Επιθυμώ να ευχαριστήσω τα μέλη της Ιεράς Συνόδου που μέσα στο πλήθος των οικονομικών, πολιτικών, επιχειρηματικών, ταξιδιωτικών και άλλων ιδιαζόντως ενδιαφερόντων δραστηριοτήτων τους, βρήκαν χρόνο να μου κάνουν την εξαιρετική τιμή να διαφωνήσουν μαζί μου. Υπενθυμίζω απλώς ότι Θεολόγο με καθιστά η Πανεπιστημιακή μου επιστημονική κατάρτιση και όχι η έγκριση οποιουδήποτε θεοκρατικού καθεστώτος.
Συνεπώς όταν τοποθετούμαι δημόσια ασφαλώς και το κάνω πάντα υπό την προσωπική επιστημονική ιδιότητα και βέβαια το τονίζω αυτό συχνά.
Ευχαριστώ επίσης την Ιερά Σύνοδο για την παντελή έλλειψη κάθε δημοκρατικής ευαισθησίας και εκκλησιαστικού ήθους να με καλέσει για να συζητήσουμε τις ενστάσεις της.
Τέλος, καλώ τους αγαπητούς μου Ιεράρχες να βρίσκουν χρόνο να ανοίγουν που και που και λίγο το Ευαγγέλιο.
Εκεί θα ανακαλύψουν πολλές θεολογικές εκπλήξεις (ειδικά στο 23ο κεφάλαιο του Κατά Ματθαίον) και ίσως τελικά κατανοήσουν ότι ο Ανδρέας Πιτσιλλίδης μεταφέρει το μήνυμα του Ευαγγελίου που τεθησαύρισε η εκκλησιαστική παράδοση και όχι απλώς τις υποκειμενικές του απόψεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο «αμαρτωλός» Πιτσιλλίδης - video

Έχουν απατήσει και τον Πιτσιλλίδη

Βουλευτής αλλά και θρήσκος ο Πιτσιλλίδης- Σε πρώτο πλάνο

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Η απάντηση της Πάολας στον Σώτη Βολάνη: «Είναι τελείως άσχετο…»
  2. Χήρα Καλοψιδιώτη κατά Δήμου Αγ. Νάπας – Οι καταγγελίες και η απάντηση Καρούσου
  3. Τσίπρας: Η κατάσταση ασφαλείας στα νοτιοανατολικά σύνορα της ΕΕ επιτάσσει την επίλυση του Κυπριακού
  4. Παρέμβαση Τσίπρα για το Κυπριακό στη Σύνοδο της Ε.Ε.
  5. Κραυγή αγωνίας ασθενούς με σκλήρυνση κατά πλάκας που ζητά το αυτονόητο - Η απάντηση Παμπορίδη μέσω facebook
  6. Τριμερής ΥΠΑΜ Κύπρου, Ελλάδας και Λιβάνου τον Ιανουάριο