What's hot? ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ· ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ· ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ· ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ·

INFO

07.03.2013 | 11:19
Τελευταία ενημέρωση: 07.03.2013 | 11:42

ΕΔΕΚ: Μην ανακυκλώνετε το θέμα του κουρέματος είναι εκτός συζήτησης

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, σημειώνοντας ότι η Τρόικα αναδεικνύει τώρα και το θέμα του εταιρικού φόρου.

 Η κατάσταση της οικονομίας είναι κρίσιμη, με τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα να βρίσκονται στην πιο δύσκολη φάση και αυτό έχουν καταλάβει στην ΕΔΕΚ. Σύμφωνα με δηλώσεις του Γιαννακη Ομηρου, μετά τη συνεδρία του Eurogroup της Δευτέρας, όπου δεν υπήρξε έμπρακτη έκφραση της Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, η Τρόικα φαίνεται να παρουσιάζει νέες απαράδεκτες αξιώσεις.

«Πέραν από το θέμα του κουρέματος των καταθέσεων, το οποίο συντηρείται ενώ γνωρίζουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ότι ίσως οδηγήσει ολόκληρη την Ευρωζώνη σε κατάρρευση, αναδεικνύεται το θέμα του εταιρικού φόρου. Ανταγωνιστικά χρηματοοικονομικά κέντρα, βρήκαν την ευκαιρία, μέσω φημών, να επηρεάσουν τους ξένους επενδυτές οδηγώντας τους εκτός Κύπρου», σημείωσε.

Ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι σημαντικό μέρος του ΑΕΠ της Κύπρου στηρίζεται στο τομέα των υπηρεσιών, προσθέτοντας ότι το φορολογικό πλαίσιο είναι το εργαλείο πώλησης υπηρεσιών σε ένα χρηματοπιστωτικό κέντρο.

«Θα πρέπει να τονιστεί ότι το φορολογικό καθεστώς της Κύπρου έτυχε έγκρισης από τα αρμόδια όργανα κατά την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τότε ουδέν θέμα ετέθη περί ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και περί φορολογικού παραδείσου, γιατί τώρα άραγε», διερωτήθηκε.

Είπε ακόμη ότι η Κύπρος, παρόλο που έχει το χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή στην ΕΕ, υπάρχουν έξοδα , πρόσθετες επιβαρύνσεις και τέλη τα οποία δεν εκπίπτουν για φορολογικούς σκοπούς, αυξάνοντας τον τελικό αποτελεσματικό φόρο και αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στην αξιολόγηση του φορολογικού μας συστήματος.

Ο κ. Ομήρου σχολίασε και το θέμα που προέκυψε με αφορμή είδηση ότι η Αίγυπτος φέρεται να ακυρώνει τη συμφωνία με την Κύπρο για την ΑΟ τονίζοντας, ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να ενεργήσει άμεσα για επίλυση του προβλήματος ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας", σημείωσε.

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι το κόμμα του στηρίζει κάθε προσπάθεια στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, ώστε να αποφευχθούν επαχθείς όροι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρίσιμη συνάντηση Αναστασιάδη – Τρόικας - Ποιες οι κόκκινες γραμμές της Κυβέρνησης

Α. Νεοφύτου: «Ούτε συζήτηση για κούρεμα καταθέσεων» – Δεν αποκλείει έξοδο από την Ευρωζώνη

Αποκλειστικό: Ισχυρές πιέσεις της Τρόικα - Επιμένουν για κούρεμα και εταιρικό φόρο   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. ΔΗΣΥ για Δημητριάδη: Μιλά ο αυτόπτης μάρτυρας του εμπρησμού
  2. Βασιλική Χατζηαδάμου: Τα αρνητικά σχόλια που την στεναχώρησαν φέρνοντάς την σε δύσκολη θέση! [vid]
  3. Πυρκαγιές Καλιφόρνια: 41 οι νεκροί – 11.000 πυροσβέστες στη μάχη της κατάσβεσης
  4. «Φωτιά» σε επιτελεία και κόμματα μετά τις δηλώσεις Δημητριάδη
  5. Προεκλογικό «χτύπημα» Πανίκου Δημητριάδη: «Οι τραπεζίτες έπεισαν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη...»
  6. Ανησυχητική εξέλιξη: Καταρρέει η συμμαχία Κούρδων - Ιρακινών κατά ISIS - «Μονομαχίες» πυροβολικού Πεσμεργκά - κυβερνητικών στις πετρελαιοπηγές