What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ· ΤΕΠΑΚ· ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ· VOICE·

INFO

08.03.2013 | 16:44
Τελευταία ενημέρωση: 08.03.2013 | 22:21

Γιατί διεκδικεί την ηγεσία του ΔΗΚΟ ο Νικόλας Παπαδόπουλος;

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 - Κατάντησαν το ΔΗΚΟ να πολιτεύεται με βάση τις καρέκλες υποστηρίζει ο παραιτηθείς Αντιπρόεδρος του κόμματος Ν. Παπαδόπουλος.
- "Το ΔΗΚΟ δεν χρειάζεται νέο κατασταστικό, αλλά ένα νέο ηγέτη"

Καταιγιστικός παρουσιάστηκε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ο παραιτηθείς Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, υποστηρίζοντας ότι πλέον το ΔΗΚΟ πολιτεύεται με βάση τις καρέκλες και όχι στη βάση των πολιτικών ιδεών και αξίων του κόμματος, με αποτέλεσμα τα τελευταία τέσσερα χρόνια η πορεία του Δημοκρατικού Κόμματος, να σημαδευτεί από σημαντική μείωση των ποσοστών του σε τρεις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και από την απώλεια του πρωταγωνιστικού ρόλου που κατείχε.

«Η εσωστρέφεια και η εσωκομματική αντιπαράθεση, η οποία είχε ως αποκορύφωμα τη διαγραφή ιστορικών και υψηλόβαθμων στελεχών του κόμματος πρέπει να σταματήσει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος, αφήνοντας να νοηθεί, ότι αυτό το κλίμα συντηρείται και καλλιεργείται μέσα από τα γραφεία του ΔΗΚΟ με αποτέλεσμα να πλήγεται η αξιοπιστία του κόμματος.

Ο κ. Παπαδόπουλος, δεν παρέλειψε επίσης να εκφράσει την έντονη διαφωνία του στην κάθε προσπάθεια άμεσης ή έμμεσης αφαίρεσης,  ή στέρησης του δικαιώματος ψήφου, έστω και από ένα μέλος, ή υποστηρικτή, ή ψηφοφόρο του κόμματος, υποστηρίζοντας ότι το δικαίωμα ψήφου δεν είναι προνόμιο που το παραχωρεί η εκάστοτε κομματική ηγεσία στα μέλη.

Το ΔΗΚΟ δεν χρειάζεται νέο καταστατικό αλλά νέο ηγέτη

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος δεν άφησε ασχολίαστα και τα όσα λέγονται για σύγκλιση, πρώτα νεου καταστατικού συνεδρίου και μετέπειτα ενός εκλογικού συνεδρίου, λέγοντας ότι οποιαδήποτε προσπάθεια για άμεση ή έμμεση αναβολή της Παγκύπριας Εκλογικής Συνέλευσης, πέραν της τρίμηνης περιόδου που προβλέπεται στο καταστατικό, θα συνιστά καταπάτηση της εσωκομματικής δημοκρατίας, περιφρόνηση της βούλησης των μελών και προσπάθεια φίμωσης του περήφανου κόσμου του ΔΗΚΟ».

«Κυρίως όμως, θα συνιστά πλήγμα στην ίδια την ιστορία του Δημοκρατικού Κόμματος και στο όνομα που φέρει. Το Δημοκρατικό Κόμμα δεν χρειάζεται νέο καταστατικό. Το ΔΗΚΟ χρειάζεται νέο Πρόεδρο και  ο περήφανος κόσμος του ΔΗΚΟ είναι ο αρμοδιότερος να τον εκλέξει», σημείωσε ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

«Είμαστε περήφανοι για την πετυχημένη διακυβέρνηση του ιδρυτή του κόμματός μας Σπύρου Κυπριανού, για την ανασυγκρότηση του κράτους μας και για το οικονομικό θαύμα που πετύχαμε τη δεκαετία του 80’. Είμαστε περήφανοι για την πετυχημένη διακυβέρνηση του Τάσσου Παπαδόπουλου, για τη διάσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το 2004, τα οικονομικά επιτεύγματα και την εισαγωγή του Ευρώ το 2008», συμπλήρωσε.

Εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του, λέγοντας πως «δυστυχώς, η παρουσία, η λειτουργία και η εικόνα του κόμματός τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν ήταν αντάξια της παρουσίας, της λειτουργίας και της εικόνας των προηγούμενων χρόνων», προσθέτοντας πως «η δεύτερη θητεία του συναγωνιστή Μάριου Καρογιάν στην προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος, η οποία άρχισε το Μάρτιο του 2009 και ολοκληρώνεται σε μία βδομάδα, δηλαδή στις 15 Μαρτίου, σημαδεύεται και χαρακτηρίζεται από μια σειρά αρνητικών αποφάσεων και εξελίξεων, που όχι μόνο έπληξαν καίρια την αξιοπιστία του κόμματός, αλλά, επιπρόσθετα, απέτυχαν να αποτρέψουν τις αρνητικές εξελίξεις που βιώνουμε σήμερα, τόσο στο Εθνικό μας θέμα, όσο και στην οικονομία».

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος έκρινε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια της πορείας του ΔΗΚΟ σημαδεύτηκαν ανεξίτηλα,  από την αδικαιολόγητη παραμονή του κόμματος στη διακυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια, παρά την από μέρους του αθέτηση όλων των προεκλογικών του  δεσμεύσεών  και παρά τη σαφή διαφωνία του ΔΗΚΟ με τους χειρισμούς Χριστόφια στο Κυπριακό, η την έντονη και ουσιαστική διαφωνία του στη διαχείριση της οικονομίας και της εσωτερικής διακυβέρνησης.

Επιπρόσθετα, είπε πως τα τελευταία τέσσερα χρόνια της πορείας του ΔΗΚΟ σημαδεύτηκαν από τη σημαντική μείωση των ποσοστών του κόμματος σε τρεις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, την απώλεια του πρωταγωνιστικού ρόλου του ΔΗΚΟ στον ενδιάμεσο χώρο, τη συνεχή περιφρόνηση στη βούληση των μελών και των ψηφοφόρων του κόμματος, την πρωτοφανή διάσταση της ηγεσίας από τον κόσμο του ΔΗΚΟ, την κατά συρροή παραβίαση του καταστατικού του κόμματος και την επιδεικτική απαξίωση των συλλογικών του οργάνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υποψήφιος για την προεδρία του ΔΗΚΟ ο Νικόλας Παπαδόπουλος

Λιλλήκας: Ικανοποιημένος από τη στάση του Προέδρου απέναντι στην Τρόικα

Χριστόφιας: Παρακολουθώ με αγωνία τις εξελίξεις στα θέματα της οικονομίας   Διαδώστε αυτό το άρθρο