What's hot? ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ· ΧΙΟΝΙΑ· ΑΛΕΞΟΥΪ· ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ·

INFO

09.03.2013 | 14:27
Τελευταία ενημέρωση: 09.03.2013 | 16:11

Μήνυμα Σαμαρά στην Τρόικα: Δε θα υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας – Κατά ΣΥΡΙΖΑ: Δε θα απολογηθώ σε συνιστώσες λαϊκισμού (VIDEO)

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

- «Οι Κασσάνδρες θα διαψευστούν, δε θα υπάρξουν άλλα μέτρα» είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας
- «Περνάμε δύσκολα, αλλά αποφύγαμε την τραγωδία»
- Βολές κατά ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής χωρίς να τους κατονομάσει
- «Δύναμη ευθύνης η Ν.Δ., δε θα απολογηθεί σε συνιστώσες άκρατου λαϊκισμού» είπε
- Αύριο το ραντεβού της Τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών, από βδομάδα με τον Έλληνα πρωθυπουργό

Λίγες μέρες πριν από τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της Τρόικας, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έστειλε μήνυμα στους δανειστές πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάρει άλλα μέτρα λιτότητας!

«Μπήκαμε στην τελική ευθεία: οι Κασσάνδρες θα διαψευστούν, δε θα υπάρξουν άλλα μέτρα», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, σε μια ομιλία που άνοιξε το δρόμο προς το συνέδριο του κόμματος, που θα γίνει το καλοκαίρι. Και υποσχέθηκε ότι «μόλις μπούμε στην ανάπτυξη θα υπάρξει και αποκατάσταση των αδικιών».

«Αυτά που περνάει η χώρα είναι δύσκολα, αλλά αυτά που θα περνούσε αν δεν είχαμε κάνει όσα κάναμε θα ήταν πολύ χειρότερα και οδυνηρά, αυτά που θα αντιμετώπιζε η χώρα θα ήταν όχι μόνο ανυπόφορα, θα ήταν τραγωδία. Πρώτος εγώ πονάω και θέλω να βγούμε από την κρίση για να βρουν οι άνεργοι δουλειά, να αποκατασταθούν οι αδικίες», είπε ο Αντώνης Σαμαράς και με τη φράση «βγήκαμε από την εντατική, αλλά δε βγήκαμε από το νοσοκομείο» έστειλε μήνυμα πως τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Ο πρωθυπουργός άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να κατονομάσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Μας κατηγορούν εκείνοι που τη μία θέλουν να σκίσουν τα μνημόνια, την άλλη να τα διαπραγματευθούν, την άλλη να τα καταργήσουν μονομερώς. Δεν μας πτοούν ούτε οι απειλές τους ούτε οι δημαγωγίες τους», είπε.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως έχει κάνει σημαία του την ανομία, πως διώχνει τις επενδύσεις και ονειρεύεται να κρατικοποιήσει τα πάντα, σαν να ζούμε στην εποχή της Σοβιετικής Ένωσης...

«Απέναντί μας είναι εκείνοι που διώχνουν επενδυτές, έχουν κάνει σημαία τους την ανομία, χαϊδεύουν παρανόμους, εκείνοι που μιλούν με πολλά στόματα, εμφανίζονται με πολλά πρόσωπα, εκτός Ελλάδας λένε ότι νόμισμά μας είναι το ευρώ και μέσα λένε άλλα, μας κατηγορούν γιατί έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη των εταίρων μας, ενώ πηγαίνουν έξω και αναζητούν την επιδοκιμασία τους. Μας κατηγορούν εκείνοι που τη μία θέλουν να σκίσουν τα μνημόνια, την άλλη να τα διαπραγματευθούν την άλλη να τα καταργήσουν μονομερώς. Δεν μας πτοούν ούτε οι απειλές τους ούτε οι δημαγωγίες τους.

«Δεν υπάρχει άποψη να μην την έχουν πει (...) απ' όλα έχει ο μπαχτσές τους. Μόνο συνέχεια δεν έχουν, ούτε υπευθυνότητα. Όταν μας κουνάνε το δάχτυλο, τους βάζουμε στη θέση τους. Η Ν.Δ. δεν έχει υποχρέωση να απολογείται σε συνιστώσες άκρατου λαϊκισμού».

'Εκανε και "φωτογραφική" αναφορά στη Χρυσή Αυγή, λέγοντας πως πατριωτισμός και δημοκρατία πάνε μαζί και επικρίνοντας όσους επικαλούνται τη δημοκρατία και περιφρονούν τον πατριωτισμό, αλλά και εκείνους που επικαλούνται τον πατριωτισμό και περιφρονούν τη δημοκρατία. «Και οι μεν και οι δε, βλάπτουν το ίδιο», είπε.

Ο πρωθυποργός έκανε κι έναν απολογισμό της τρικομματικής κυβέρνησης λέγοντας πως «μαζί με τα άλλα δύο κόμματα σηκώνουμε το βάρος της ανόρθωσης της χώρας». Είπε ότι οι περισσότεροι προεξοφλούσαν ότι η τρικομματική κυβέρνηση θα πέσει, η Ελλάδα δεν θα βρει δανεισμό και ότι θα βγει από την ευρωζώνη. «Τηρήσαμε δύο βασικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις, κρατήσαμε την χώρα στο ευρώ και πετύχαμε αλλαγή της δανειακής σύμβασης μειώνοντας το χρέος, ενώ πετύχαμε και την επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής. «Πετύχαμε την μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους που έχει γίνει. Παράλληλα αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της Ελλάδας στο εξωτερικό και ενισχύσαμε την ενότητα στο εσωτερικό» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην ΑΟΖ σημείωσε ότι για να απελευθερώσουμε τους ενεργειακούς πόρους μας χρειαζόμαστε την Ευρώπη και η Ευρώπη χρειάζεται τους ενεργειακούς πόρους της Ελλάδας.Πάντως, μια μόλις ημέρα μετά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκολγου και ο Έλληνας πρωθυπουργός ήρθε να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί η δημιουργία μεταλλείων στη Θράκη. Αντίθετα, ξεκαθάρισε με έμφαση ότι η επένδυση στη Χαλκιδική θα προχωρήσει κανονικά.

«Στη Χαλκιδική δεν υπάρχουν αντιρρήσεις ούτε για περιβαλλοντικούς λόγους, ούτε για οποιουσδήποτε άλλους. Χώρια που για πρώτη φορά ετοιμάζουμε νομοθεσία για να πάρει το κράτος σημαντικά δικαιώματα από μιαν επένδυση που είχε δρομολογηθεί πριν έλθει στην εξουσία αυτή η κυβέρνηση», δηλώνει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αξία.

Ο κ. Σαμαράς αρνείται πως υπάρχει εμπλοκή στις συζητήσεις με την τρόικα, αλλά παραδέχεται πως υπάρχουν διαφωνίες. «Υπάρχει συζήτηση σε κάποια πράγματα. Αλλά δεν θα το έλεγα «εμπλοκή». Κυρίως συζήτηση για το πώς θα εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα. Τα ζητήματα αυτά δεν είναι δύσκολο να τα λύσουμε γιατί πρόθεσή μας είναι να εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε υπογράψει».

Εμφανίζεται βέβαιος ότι η Ελλάδα θα «πιάσει» τους στόχους στις αποκρατικοποιήσεις και προαναγγέλλει εξελίξεις σε ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ (Δημόσιες Επιχειρήσεις Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου) και ΟΠΑΠ Α.Ε. (Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου). «Μέσα στην άνοιξη θα ολοκληρωθούν οι δεσμευτικές προσφορές για δυο μεγάλες τέτοιες υποθέσεις: ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και ΟΠΑΠ. Ενώ εντός του έτους θα προχωρήσουν και άλλες, όπως τα Ελληνικά Πετρέλαια. Τον στόχο για φέτος, γύρω στα 2 δισ., θα τον πιάσουμε. Ίσως και να τον ξεπεράσουμε, μάλιστα».
Για την ΕΥΔΑΠ Α.Ε. (Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης) και την ΕΥΑΘ (Παράρτημα ΕΥΔΑΠ Θεσσαλονίκης) εξηγεί ότι η κυβέρνηση δεν πουλά το αγαθό ή τα δίκτυα, αλλά την υπηρεσία, δηλαδή την επεξεργασία και εμπορία του νερού.

Όσον αφορά στην ΑΟΖ αναφέρει ότι ο ενεργειακός πλούτος της Ελλάδας καλύπτεται από το Διεθνές Δίκαιο, ενδιαφέρει την Ευρώπη και η Ελλάδα μπορεί να βρει στήριξη και από άλλες χώρες.

«Στον αγώνα να σηκώσουμε τη χώρα στα πόδια της δεν έχουμε εχθρούς, αλλά θα είμαστε αυστηροί με όσους εμποδίζουν την προσπάθεια και θέλουν την Ελλάδα "γονατισμένη"», είπε ο πρωθυπουργός, που εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το πρωτοσέλιδο του περιοδικού Unfollow.

«Έχουν δει τι δημοσιεύουν δικά τους έντυπα και δημοσιογράφοι τους οποίους οι ίδιοι ανοιχτά προστατεύουν; Μέχρι και μένα εμφανίζουν επίσης πρωτοσέλιδο, πυροβολημένο στο κεφάλι με φωτομοντάζ, πρωτοφανούς κακοποίησης. Ούτε αυτό το αποκήρυξαν. Το "δε μασάμε" τους πείραξε; Να το ξέρουν λοιπόν: Εμάς δεν μας τρομοκρατούν. Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν».

Παράλληλα κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ) πως προσπαθεί να διώξει τις επενδύσεις και καταδημαγωγεί τους ανέργους.
Σχολίασε επίσης τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στις κρατικοποιήσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή, υπογραμμίζοντας πως αυτές έγιναν σε άλλες εποχές, της κρίσης του πετρελαίου, όταν ακόμα και οι ισχυρές χώρες του κόσμου είχαν γονατίσει. «Η τάση διεθνώς είναι πλέον δεδομένη και αδιαμφισβήτητη. Εμείς μόνο έχουμε μείνει πίσω».

«Την κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα είναι απαραίτητα δυο πράγματα: πρώτον, να ξεκαθαρίσουμε επί της ουσίας τις σχέσεις μας με την τουρκική ηγεσία και δεύτερον να εξασφαλίσουμε ηρεμία στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Και τα δυο είναι απαραίτητα μαζί. Το ένα χωρίς το άλλο δεν έχει νόημα. Εμείς κάναμε και τα δυο. Και βρήκαμε ανταπόκριση από την άλλη πλευρά», λέει αναφερόμενος στο ταξίδι του στην Τουρκία.

Πηγή: Newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σαμαράς για αποκρατικοποιήσεις: Να τελειώνουμε με ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ. Σκληρό αμερικανικό βέτο για τις συμφέρουσες Ρωσικές προτάσεις για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ

Ελλάδα: Δικαστική παρέμβαση ζητά βουλευτής της Ν.Δ. για τον ΄"κακοποιημένο Σαμαρά"

Γερμανικό περιοδικό: Ο Σόρος χρηματοδότησε το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ!

Μονοτονία από την "ελληνική" τρόϊκα - Τόμσεν προς κυβέρνηση: “Έχετε μείνει πίσω”   Διαδώστε αυτό το άρθρο