What's hot? ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· FREZYLAC· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

Τελευταία ενημέρωση: 13.03.2013 | 22:20

Στυλιανίδης: Δεν τίθεται θέμα κουρέματος καταθέσεων ή περικοπής μισθών και συντάξεων

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Ο κίνδυνος κουρέματος καταθέσεων έχει εκλείψει εντελώς, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν τίθεται ούτε θέμα νέων περικοπών συντάξεων και μισθών.

Παράλληλα φρόντισε να στείλε και αισιόδοξο μήνυμα για την πορεία των διαπραγματεύσεων ενώ κατέθεσε και το στίγμα της νέας κυβέρνησης.

«Η κοινωνική ευαισθησία φαίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια και αυτό θα διαφανεί στο τελικό αποτέλεσμα » είπε, προσθέτοντας ότι «με τη σκληρή διαπραγμάτευση που διεξάγει η κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα μέρα με την ημέρα τα πράγματα πάνε καλύτερα προς τη διαμόρφωση ενός μνημονίου με τους καλύτερους δυνατούς όρους για την Κυπριακή Δημοκρατία».

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο κ. Στυλιανίδης επιβεβαίωσε ακόμη τις πληροφορίες ότι ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, μεταβαίνει την ερχόμενη Δευτέρα στη Μόσχα με στόχο την εξασφάλιση του νέου δανείου που θα συνάψει η κυπριακή κυβέρνηση από τη Ρωσία στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης της Κύπρου.

Ασκώντας και κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση είπε ότι «αυτή η κυβέρνηση παρέλαβε ότι παρέλαβε και το γνωρίζει ο κόσμος, ξεκίνησε όμως από την πρώτη στιγμή τη σκληρή διαπραγμάτευση για να σώσει τον τόπο από την χρεοκοπία και να υπογράψει ένα μνημόνιο το συντομότερο δυνατόν ώστε να μην υπάρξει σοβαρότατο πρόβλημα στον τραπεζικό τομέα και δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα».

Σε αυστηρό ύφος έστειλε και μηνύματα προς πολλούς αποδέκτες υπογραμμίζοντας ότι «σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν πίστεψε ότι η διαπραγμάτευση μπορεί να γίνει δημόσια, θα ήταν ότι χειρότερο αν γινότανε κάτι τέτοιο».

Συνεχίζοντας είπε ότι «η κυβέρνηση θα ενημερώσει τους πολίτες την κατάλληλη στιγμή, γι’ αυτό θα πρέπει να σταματήσει η οποιαδήποτε λογική πανικού».

Ο κ. Στυλιανίδης σημειώνει σε γραπτή του δήλωση του ότι «η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να κάνει δημόσια διαπραγμάτευση και θα ενημερώσει τους πολίτες τη στιγμή που θα υπάρχουν γεγονότα. Η κατάσταση είναι δύσκολη, όμως, δεν συντρέχει κανένας λόγος πανικού».

«Αυτό που η Kυβέρνηση θέλει να διαβεβαιώσει», προσθέτει, «είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα κουρέματος καταθέσεων ή περικοπής μισθών και συντάξεων. Η κυβέρνηση έχει κοινωνική ευαισθησία, όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη και αυτό θα επιβεβαιωθεί από το αποτέλεσμα».

Ηδη, συνεχίζει ο κ. Στυλιανίδης, «διαμορφώνονται καλύτερες συνθήκες. Η Κυβέρνηση με το κύρος και την αξιοπιστία που διαθέτει στο διεθνή και ευρωπαϊκό χώρο πιστεύει ότι σύντομα θα διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για μια νέα αρχή ανάπτυξης, προόδου και προοπτικής».

Εν τω μεταξύ, o Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχωρεί το απόγευμα για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Μαρτίου.

Αύριο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα λάβει, επίσης, μέρος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που θα πραγματοποιηθεί πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Το βράδυ της Πέμπτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στη Συνάντηση Κορυφής των χωρών μελών της Ευρωζώνης.

Κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει χωριστές συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι, με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοζέ Μανουέλ Μπαρόσο και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα των επαφών του την ερχόμενη Παρασκευή.

«Στόχος», σύμφωνα με τη δήλωση του Εκπροσώπου , «είναι να διαμορφωθεί θετικό κλίμα για την τελική διαπραγμάτευση στο πλαίσιο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στη συνάντηση κορυφής της Ευρωζώνης».

«Όλη αυτή η δραστηριότητα έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψης του Προέδρου στην Ελλάδα, ενώ θα ακολουθήσουν επισκέψεις στελεχών της Κυβέρνησης σε άλλες χώρες στο εξωτερικό. Στόχος είναι η διαμόρφωση ενός καλύτερου πλαισίου διαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης», καταλήγει στη δήλωση του ο κ. Στυλιανίδης.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα συνοδεύουν Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει στην Κύπρο το Σάββατο, 16 Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γερμανικός "αέρας" αισιοδοξίας - Οριστικό όχι στο κούρεμα, μπορούμε και χωρίς ΔΝΤ

Αυστριακός Καγκελάριος: Η Κύπρος πρέπει να υποστηριχτεί για να απαλλαγεί από το βάρος του χρέους

ΥΠΕΜΠ: Το γ’ τρίμηνο του 2013 μπαίνει ξανά τρυπάνι στην «Αφροδίτη»

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. «Μπουκώνουν» την κυβέρνηση Τσίπρα με ακόμα 50 προαπαιτούμενα πριν την εκταμίευση της επόμενης δόσης
  2. Προεδρικές Εκλογές - Χρίστου: «Δύο επιτελεία μάς προσέγγισαν για να μην κατέβουμε στις εκλογές»
  3. Έτσι θα είναι το μεγαλύτερο καζίνο - θέρετρο της Ευρώπης στη Λεμεσό! Παρουσιάστηκε το «City of Dreams Mediterranean» [vids]
  4. Στα προ κρίσης επίπεδα έπεσε η ανεργία τον Νοέμβριο σε ΕΕ - Ευρωζώνη, στο 11% στην Κύπρο
  5. Δίκη Λαϊκής Τράπεζας - Στυλιανίδης: «Δεν διορίστηκα για να πείσω τους Κύπριους επενδυτές»
  6. Καταζητείται ο 22χρονος Χρίστος Γεωργίου [pic]