What's hot? ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ· ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ· ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ· ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ·

INFO

13.03.2013 | 11:23
Τελευταία ενημέρωση: 13.03.2013 | 11:37

Τ.Μητσόπουλος: Θα ενισχύσουμε την εμπορική ναυτιλία

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Την ανάγκη για «αποφασιστική στήριξη του κλάδου της εμπορικής ναυτιλίας», θέτει ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος, ο οποίος θεωρεί ότι πρόκειται για έναν ελπιδοφόρο και πολλά υποσχόμενο κλάδο για την κυπριακή οικονομία.

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της πρώτης επίσκεψης στο Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας στη Λεμεσό, ο κ.Μητσόπουλος έστειλε το μήνυμα πως η νέα Κυβέρνηση θεωρεί αναγκαία τη στήριξη του κλάδου, ο οποίος «είναι ένας ελπιδοφόρος, πολλά υποσχόμενος κλάδος για την κυπριακή οικονομία, τον οποίον μέσα από πρόσθετα κίνητρα, φορολογικού αλλά και θεσμικού χαρακτήρα, τα οποία η Κυβέρνηση σκοπεύει να δώσει, θέλουμε να τον ενισχύσουμε περαιτέρω».

«Είμαστε πραγματικά περήφανοι, γιατί η κυπριακή σημαία πάνω στα εμπορικά μας πλοία, αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο εξωτερικό», είπε ο Υπουργός και πρόσθεσε «είμαστε περήφανοι και που η κυπριακή σημαία ανήκει στη λευκή λίστα, δηλαδή συγκαταλέγεται στις πλέον αξιόπιστες και σοβαρές σημαίες στον κόσμο και ο κυπριακός στόλος χαίρει εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας».

Αναφερόμενος στο μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυπριακή ναυτιλία, δηλαδή αυτό του τουρκικού εμπάργκο, ο Τάσος Μητσόπουλος εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Κυβέρνηση «να το διαχειριστούμε και πολιτικά και διπλωματικά, κινητοποιώντας τους εταίρους μας στο χώρο της ΕΕ πρώτα από όλα, προκειμένου να τερματιστεί αυτό το απαράδεκτο καθεστώς».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι η νέα Κυβέρνηση επιθυμεί να στηρίξει την εμπορική ναυτιλία με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και μέτρα «τα οποία θα δείτε μέσα στις επόμενες μέρες» και πως «μας ενδιαφέρει πως θα προσελκύσουμε εδώ στην Κύπρο, πλοιοκτήτες και πλοιοδιαχειριστές, ώστε η Λεμεσός να παραμείνει και να ενισχυθεί ως ένα διεθνές ναυτιλιακό κέντρο».

Όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας, ο κ. Μητσόπουλος δήλωσε πως, μεταξύ άλλων, αυτά αφορούν την υποστελέχωση του, θέματα εκπροσώπησης στο εξωτερικό και κτιριακής υποδομής, ενώ σημείωσε ότι το Τμήμα σήμερα λειτουργεί σε διάσπαρτους χώρους και θα πρέπει «και για λόγους καλύτερης οικονομικής διαχείρισης, να συστεγαστούν όλες αυτές οι υπηρεσίες σε ενιαίο χώρο».

Αυτά και άλλα προβλήματα, κατέληξε, « θα τα μελετήσουμε σε συνεργασία με τους φίλους, συνεργάτες και συναδέλφους και θα προσπαθήσουμε, πάντα μέσα στο πλαίσιο των ασφυκτικών οικονομικών δεδομένων που υπάρχουν, να δούμε πως μπορούμε να δώσουμε λύσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μητσόπουλος: Χρειάζεται σκληρή μάχη για το θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών

Παραλίγο καταστροφή από δεξαμενόπλοιο στη Λάρνακα   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Λεμεσός: Θρήνος για τον 67χρονο Γιώργο Ευσταθίου - Ξεψυχούσε στην ακτή ενώ η κόρη του τον δήλωνε ως ελλείπον πρόσωπο
  2. Τον «έκαψε» η Ferrari και παραιτήθηκε ο υπουργός
  3. Λεμεσός: Εντοπισμός νεκρού άνδρα στην θαλάσσια περιοχή Εναερίου
  4. Μάντεψε ποιος συνεργάτης της Χριστιάνας Αριστοτέλους έγινε νονός! [pics, vid]
  5. Νικολαΐδης: Συμμορφωθήκαμε με το δικαστήριο για το μνημείο του Γρίβα
  6. Γνωστός παρουσιαστής στόλισε χριστουγεννιάτικο δέντρο! [pic]