What's hot? ΕΡΝΤΟΓΑΝ· ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ· ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ· ΚΟΜΑΝΤΟΣ·

INFO

13.03.2013 | 17:38
Τελευταία ενημέρωση: 13.03.2013 | 21:01

Κυβερνώντες(!) τον Παχύαμμο και τα μάτια σας.

Θεόδωρος Ηλία Μανιταρά
Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Έχει περιέλθει στη γνώση μου τις τελευταίες μέρες ότι γίνεται λόγος για ένα μουσικό φεστιβάλ "Δρόμος του μεταξιού" που θα λάβει χώρα το Σεπτέμβρη στο Τουρκοκρατούμενο κομμάτι της πατρίδας μας και πιο συγκεκριμένα στον Παχύαμμο του Ριζοκαρπάσου. Και επειδή κατάγομαι από το μαρτυρικό Ριζοκάρπασο, και επειδή με πνίγει το αίσθημα του δικαίου και της εθνικής διαφύλαξης του ανατολικότερου άκρου του Ελληνισμού, νιώθω έντονη την ανάγκη να εκφράσω -αφού κανένας αρμόδιος δεν το έχει πράξει- αν μη τι άλλο την έντονη αντίθεση μου προς το γεγονός αυτό.

 Τέτοιου είδους παράνομες εκδηλώσεις, με στόχο να καθιερωθούν ως εκδηλώσεις παγκοσμίου επιπέδου, σε υπό κατοχή εδάφη και παράνομα καθεστώτα μόνο τον εξευτελισμό της τέχνης μπορούν να προάγουν και τίποτα περισσότερο δεν έχουν να επιδείξουν.

Το 'Υπουργείο Πολιτισμού" του ψευδοκράτους δε, αδειοδοτώντας τη συγκεκριμένη εκδήλωση επιδεικνύει πλήρη αδιαφορία και ανυπακοή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και του θεσμούς αυτής. Ενσυνείδητα αγνοεί πλήρως το γεγονός ότι ο Παχύαμμος θεωρείται προστατευόμενη δυνητικά περιοχή του προγράμματος Natura, παραγνωρίζοντας προκλητικά και γράφοντας έτσι στα παλαιότερα των υποδημάτων τους ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα απέφερε έσοδα 5,2 εκατομμυρίων από επιχορηγήσεις της Ε.Ε.

Επιπλέον, η απόφαση αυτή οδηγεί σε κατακερματισμό της εθνικής μας υπόστασης και εθνικό εξευτελισμό. Κατακρεουργεί τις όποιες προσπάθειες γίνονται για λύση του Κυπριακού ζητήματος και επιβεβαιώνει τις προβλέψεις μας ότι η Τουρκοκυπριακή πλευρά δεν επιθυμεί επανένωση του νησιού.

Βέβαια, αυτό είναι κάτι που και ο πλέων αισιόδοξος αλλά νοήμων πολίτης θα το περίμενε από την Τουρκική πλευρά. Αυτό που κανείς μας όπως δεν περίμενε είναι οι χειρισμοί της Κυβέρνησης μας στο εν λόγω ζήτημα. Αυτή η πλήρης απραγία ή έστω η όποια λεκτική καταδίκη του συμβάντος. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Με κατακλύζει έντονη απογοήτευση προς τη νεοεκλεγείσα κυβέρνηση και τους χειρισμούς αυτής. Η όποια καλοπροαίρετη πίστωση προς αυτή αναπόφευκτα άρχισε να εξανεμίζεται.

Παράλληλα όμως, με διακατέχει ύψιστο αίσθημα ντροπής για αυτήν της την απραγία και για τη μη λήψη των όποιων μέτρων προς αποτροπή διεξαγωγής της εν λόγω εκδήλωσης. Μου φαντάζει αδιανόητο οι διαπρύσιοι κήρυκες της διαφύλαξης της εθνικής μας υπόστασης και κυριαρχίας -αυτοί που μέχρι που μέχρι χτες αναφανδόν διατυμπάνιζαν ότι θα σταθούν ανάχωμα στις όποιες δόλιες μεθοδεύσεις από μεριάς Τουρκίας- να παρακολουθούν αμέτοχοι και να επιβεβαιώνουν έτσι τις προεκλογικές μας αμφιβολίες και συνεπώς τους μεγαλύτερους μας φόβους ως προς την πολιτική που θα ακολουθήσουν για το Κυπριακό.

Η οιμωγή των προγόνων μας ηχεί στα αυτιά μας κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου. Η κραυγή του εγκλωβισμένου, δολοφονηθέν, εκ Ριζοκαρπάσου παππού μου Ιωάννη Μανιταρά, του ανθρώπου που μετουσίωσε το "μόνο αν με κάμουσιν κομμάθκια και βάλουν με μεσ' στη σακκούλα εν να φύω που τον τόπο μου", με τροφοδοτεί με αιώνια πίστη στο δίκαιο του αγώνα μας. Η δική μου γενιά -ορκίζομαι- δεν θα γίνει μάρτυρας στην παραχώρηση, μηδέ εθνικής υπόστασης, μηδέ εθνικής κυριαρχίας.

Υ.Γ.1 Όχι μόνο αναμένω από σας κύριοι διοικούντες, αλλά απαιτώ, τη λήψη όποιων μέτρων χρειαστούν για την αποτροπή διεξαγωγής της εν λόγω εκδήλωσης. Η πατρίδα μου, πόσο μάλλον το χωριό μου, δεν είναι σκακιέρα πολιτικών αναμετρήσεων.

Υ.Γ.2 Πλήρως απαράδεκτη και αδικαιολόγητη πρέπει να θεωρηθεί και η στάση των όποιων οργανωμένων συνόλων Καρπασίας, Ριζοκαρπάσου.

Υ.Γ.3 Δεν αποτελεί δικαιολογία το γεγονός ότι δεν γνωρίζατε. Τώρα ξέρετε.
*Συντονιστής Λάρνακας Πρωτοβουλίας Νέων για το Μέλλον μας.   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Διαβάστε ακόμη

  1. Ευκαιρίες για την Κύπρο από το Brexit
  2. Πώς μπορεί μια επιχείρηση να διαχειριστεί την καινοτομία;
  3. Επιτακτική ανάγκη η δημιουργία Υφυπουργείου Ανάπτυξης
  4. «Σημαδεμένη τράπουλα»: Τι να περιμένουμε όταν οι προηγούμενοι ήταν «παρθένες» μπροστά στον Άιντα
  5. Κύπρος, ευρωπαϊκή πρωταθλήτρια στις ανισότητες