What's hot? ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΑΓΓΕΙΟ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· ΣΙΣΙ· ΜΜΑΔ·

INFO

13.03.2013 | 19:11
Τελευταία ενημέρωση: 14.03.2013 | 06:22

Ιωνάς Νικόλαου: Η κυβέρνηση πιστεύει στην πλήρη ισότητα ανδρών και γυναικών

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση της Διεθνούς Οργάνωσης «Γυναίκες Χωρίς Σύνορα» με την ευκαιρία της 8ης του Μαρτίου, Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «η οικονομική κρίση που μαστίζει την εποχή μας πλήττει εντονότερα τις γυναίκες

 Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου διαβεβαίωσε την Τετάρτη ότι «με πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών που επισώρευσε η κρίση στον τόπο μας, η Κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη είναι αποφασισμένη να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην αναχαιτιστεί η πορεία προς την πλήρη ισότητα» ανδρών και γυναικών.

Ο κ. Νικολάου είπε ότι «θα προωθήσουμε μέτρα και πολιτικές που να απαντούν αποτελεσματικά στα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον τόπο μας, σε στενή και εποικοδομητική συνεργασία με τις γυναικείες οργανώσεις, οι οποίες πρωτοστατούν στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων των γυναικών και την εξάλειψη των διακρίσεων, αλλά και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, Υπουργεία, Βουλή των Αντιπροσώπων, Τοπική Αυτοδιοίκηση, κοινωνικούς εταίρους».

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «η συμφιλίωση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής αποτελεί βασικό άξονα πολιτικής, στο πλαίσιο της οποίας θα επιδιωχθεί η ενθάρρυνση της ανάπτυξης ελαστικών ωραρίων και ευέλικτων μορφών εργασίας, όπως είναι η εργασία από το σπίτι (τηλεργασία), η επέκταση του θεσμού του ολοήμερου σχολείου, η επέκταση των υποδομών φροντίδας παιδιών και άλλων εξαρτώμενων ατόμων, η ίδρυση τοπικών κέντρων στήριξης της οικογένειας, καθώς και η ενθάρρυνση της ενεργού συμμετοχής της γυναίκας ως καθοριστικού παράγοντα οικογενειακής και κοινωνικής συνοχής».

Ο κ. Νικολάου έκανε ειδική αναφορά «στην υποεκπροσώπηση των γυναικών στις θέσεις λήψεως αποφάσεων της δημόσιας και πολιτικής ζωής» και δεσμεύτηκε «ότι μέσα από ένα ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο με όλα τα πολιτικά κόμματα, τα οποία έχουν πρωταρχικό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής ζωής του τόπου, θα επιδιώξουμε την εξεύρεση λύσεων που να διασφαλίζουν ίσες ευκαιρίες στις γυναίκες για την ανάδειξη και ανέλιξή τους στην πολιτική».

Σημείωσε ότι «πρόθεσή μου είναι να διαβουλευθούμε άμεσα για τον καταρτισμό ενός κοινού στρατηγικού σχεδιασμού, με στρατηγικούς και επιχειρησιακούς στόχους, που θα καταλήγει σε συγκεκριμένες δράσεις και χρονοδιαγράμματα, στην υλοποίηση του οποίου θα πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαφωνία Νικολάου με Αρχηγό Αστυνομίας- Τον καλεί να αναλογισθεί τις ευθύνες του   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Αυτή είναι η αναγκαία «κίνηση» στο σεξ για να φτάσει σε οργασμό η γυναίκα
  2. Καρκίνος του προστάτη: Τα πρώιμα συμπτώματα που πρέπει κάθε άντρας να γνωρίζει
  3. Νικόλας Παπαδόπουλος: Σε τέλμα η ενεργειακή πολιτική
  4. Αυτή είναι η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο [vid, pics]
  5. Γιατί οι έγκυες πρέπει να κοιμούνται στο πλάι – Θέμα ζωής και θανάτου λένε οι επιστήμονες!
  6. Αν. Κυβ. Εκπρόσωπος: Οι δενδροφυτεύσεις που εξήγγειλε ο Ν. Παπαδόπουλος έχουν ήδη γίνει από την Κυβέρνηση