What's hot? ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ· ΧΙΟΝΙΑ· AFRIKA· SURVIVOR·

INFO

14.03.2013 | 13:29
Τελευταία ενημέρωση: 14.03.2013 | 13:33

Τ. Μητσόπουλος: Ικανοποίηση για την πορεία υλοποίησης των έργων στη Λάρνακα

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Την ικανοποίηση του για την πορεία υλοποίησης των έργων της Λεωφόρου Γεώργιου Χριστοδουλίδη και του δρόμου Πιαλέ Πασιά, εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Τάσος Μητσόπουλος, προσθέτοντας πως τα έργα εκτελούνται με ταχείς ρυθμούς και αναμένεται να ολοκληρωθούν στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη, επισκέφθηκε το πρωί το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και το εργοτάξιο της Πιαλέ Πασιά, όπου ενημερώθηκε από αρμοδίους του Δήμου, του Τμήματος Δημοσίων Έργων και του εργολάβου για τη πορεία των εργασιών. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα εργοτάξια στην Οθωμανική Τράπεζα και στη Λεωφόρο Γεώργιου Χριστοδουλίδη.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Μητσόπουλος χαρακτήρισε «πολύ σημαντικά έργα» αυτά που έχουν αρχίσει στη Λάρνακα, δηλαδή της Πιαλέ Πασιά, της Λεωφόρου Γεώργιου Χριστοδουλίδη και της Οθωμανικής Τράπεζας και πρόσθεσε πως τα έργα αυτά, «που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, θα αναμορφώσουν κυριολεκτικά την εικόνα της πόλης. Ιδιαίτερα το έργο της Πιαλέ Πασιά είναι πολύ σύνθετο έργο αφού οι συνεργάτες του Τμήματος Δημοσίων Έργων έπρεπε να αντιμετωπίσουν μεγάλες προκλήσεις, αλλά το έργο εξελίσσεται πολύ ομαλά και θα παραδοθεί εμπρόθεσμα».
Πρόσθεσε πως τα τρία έργα «είναι της τάξης των 15 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ και δεν έχουν μόνο οδική σημασία αλλά και αισθητική αξία, αφού θα αναβαθμίσουν και την ποιότητα ζωής των κατοίκων των περιοχών, αλλά και το αισθητικό περιβάλλον».
Κληθείς να σχολιάσει τα παράπονα επιχειρηματιών της περιοχής Πιαλέ Πασιά για την υλοποίηση των έργων, ο Υπουργός Συγκοινωνιών είπε ότι «δεν υπάρχει μεγάλο έργο το οποίο εκτελείται και δεν θα προκαλέσει κάποια προβλήματα. Σημασία έχει να βλέπουμε το δάσος και όχι μόνο το δέντρο, να βλέπουμε το συνολικό όφελος που θα προκύψει και για την τοπική κοινωνία της Λάρνακας, αλλά και για την τοπική οικονομία».
Είπε ακόμα ότι «τα επιμέρους προβλήματα που δημιουργούνται προσπαθούμε να τα αντιμετωπίσουμε μέσα από διάλογο και συνεργασία. Έχουν καταγραφεί τα προβλήματα αυτά, τα έχουμε δει και επί χάρτου και οι μηχανικοί των Δημόσιων Έργων, ο Δήμος Λάρνακας και ο εργολάβος έχουν όλη την καλή διάθεση να δούμε πως μπορούμε να δώσουμε εφικτές λύσεις, οι οποίες δεν θα καθυστερήσουν το έργο και δεν θα αυξήσουν το κόστος κατασκευής του έργου».
Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο δρόμος Πιαλέ Πασιά και η Λεωφόρος Γεωργίου Χριστοδουλίδη ήταν έργα τα οποία έπρεπε να γίνουν εδώ και χρόνια, ο κ. Μητσόπουλος είπε πως την εξέλιξη των έργων αυτών την είχε παρακολουθήσει και με την προηγούμενη ιδιότητα του, αυτή του βουλευτή.
«Θέλω να εκφράσω τη χαρά μου που έστω με μεγάλη χρονική καθυστέρηση, έχουν επιτέλους αρχίσει να υλοποιούνται τα έργα αυτά τα οποία είναι ευλογία για την πόλη της Λάρνακας», είπε και πρόσθεσε πως «πρέπει να σταθούμε στο γεγονός ότι εκτελούνται με ταχείς ρυθμούς και θα ολοκληρωθούν μέσα στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα».
Σε ερώτηση κατά πόσον θα γίνουν και άλλα μεγάλα αναπτυξιακά έργα στη Λάρνακα, ο Υπουργός Συγκοινωνιών απάντησε πως «διανύουμε μια δύσκολη οικονομική περίοδο. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε με τους συνεργάτες στο Υπουργείο είναι να αξιοποιήσουμε τους περιορισμένους οικονομικούς πόρους που διαθέτουμε με ένα πιο στοχευμένο τρόπο και να εμπλέξουμε στη διαδικασία υλοποίησης μεγάλων έργων και τον ιδιωτικό τομέα ακόμα πιο αποφασιστικά». Υπάρχουν, σημείωσε, σκέψεις «και νομίζω ότι μπορούμε μέσα από αυτή τη συνεργασία που έχουμε, ναι να αρχίσουμε την υλοποίηση και άλλων έργων που είναι ήδη σε φάση ωριμότητας».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης ανέφερε πως το γεγονός ότι «ο Υπουργός Συγκοινωνιών επισκέπτεται τη Λάρνακα και βλέπει τα θέματα των εργοταξίων αποδεικνύει ότι υπάρχει διάθεση να ελεγχθούν και οι εργασίες που γίνονται από τον εργολάβο και από το Τμήμα Δημοσίων Έργων που επιβλέπει την κατασκευή, ούτως ώστε εκεί όπου υπάρχουν μικρά εμπόδια να επιλυθούν και πρέπει να πω ότι οι δυσκολίες είναι μικρές».
Πρόσθεσε πως «έχουμε καταφέρει ένα πολυσύνθετο έργο όπως είναι ο δρόμος Πιαλέ Πασιά να προχωρεί και να είναι μέσα στα πλαίσια του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος. Εκείνο που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να στηρίξουμε τους κατόχους υποστατικών αλλά και τους περίοικους όσον αφορά και χώρους στάθμευσης, όσον αφορά τη δυνατότητα λειτουργίας των επιχειρήσεων τους».
Εξήγησε ακόμα ότι «ο Δήμος Λάρνακας δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον του με την απόφαση που έχει πάρει να μειώσει τα τέλη για τη δημοτική φορολογία στους κατόχους υποστατικών της περιοχής. Ταυτόχρονα εκεί όπου χρειάζεται διαφοροποίηση του προγράμματος εργασιών γίνεται, ούτως ώστε να μπορέσουν να δουλέψουν το καλοκαίρι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Moody's: Κινδυνεύουν Ρωσικές τράπεζες λόγω Κύπρου

Μάχη Aναστασιάδη στις Βρυξέλλες για δανειακή σύμβαση

Διοικητής ΚΤ: Συστημικός κίνδυνος για Ευρωζώνη η αποτυχία συμφωνίας για την Κύπρο

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Προσγειώθηκαν με ένα κιλό κοκαΐνης στη Λάρνακα - Δύο συλλήψεις
  2. Αποχετευτικό Λάρνακας: Νέες οδηγίες Γεν. Εισαγγελέα για έρευνες σε 3 χώρες και στο Τμήμα Κτηματολογίου
  3. Λάρνακα: Άρπαξαν από σταθμευμένο όχημα αντικείμενα αξίας 3 χιλ. ευρώ
  4. Αναστασιάδης: «Η Κυβέρνηση προωθεί αναπτυξιακά έργα»
  5. Πρόεδρος Αναστασιάδης: Έργα 100 εκ. στα σχολεία μας την τελευταία 5ετία
  6. Αναπτυξιακά έργα πέραν των δύο εκ το 2018 στη Σωτήρα