What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ· ΤΕΠΑΚ· ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ· VOICE·

INFO

14.03.2013 | 17:40
Τελευταία ενημέρωση: 14.03.2013 | 17:46

Ο Σουλτς ζητά ίση μεταχείριση της Κύπρου με τους εταίρους της

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Ισχυροποιεί το διαπραγματευτικό προφίλ της Κύπρου με την Τρόικα ο Μάρτιν Σούλτς, ζητώντας να τύχει της ίδιας αντιμετώπισης με τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ.

Ο Πρόεδρος της Ευρωβουλής έδωσε απόλυτη κάλυψη στην Κύπρο, ζητώντας ουσιαστικά να αντιμετωπιστεί ως ισότιμο μέλος της ΕΕ και συγκεκριμένα, η όπως συγκεκριμένα διατύπωσε την παρότρυνση του ο κύριος Σούλτς, η Κύπρος αξίζει την ίδια μεταχείριση από τους εταίρους, με αυτή που επιδείχθηκε σε άλλες χώρες.

Μετά από συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο Μάρτιν Σούλτης, διαβεβαίωσε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα κάνει ότι είναι δυνατόν, να ξεπεραστούν τα προβλήματα και χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη «ιδιαίτερα ικανοποιητική».

Αναστασιάδης: Αποφασισμένοι να τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφερόμενος στις συζητήσεις που διεξάγονται με την τρόικα τόνισε, ότι «τώρα εργαζόμαστε να βρούμε μια τελική συμφωνία στις συζητήσεις με την τρόικα για το μνημόνιο».

«Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε όσους όρους θα συμφωνήσουμε», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Ειδικότερα για τη συνάντηση είπε ότι συζήτησαν τα προβλήματα της ΕΕ και της οικονομικής κρίσης, ενώ σε ότι αφορά το Κυπριακό, ο Νίκος Αναστασιάδης έστειλε το μήνυμα ότι αυτή τη στιγμή είναι η ώρα για την οικονομία, αφήνοντας για την ώρα τις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό σε κατοπινό στάδιο, λέγοντας πως η κυβέρνηση κοιτά πώς μπορεί να είναι ακόμη πιο εποικοδομητικοί στο προσεχές μέλλον, «όταν θα είμαστε έτοιμοι, γιατί τώρα αντιμετωπίζουμε οικονομική κρίση» κατέληξε.

Η Ευρωβουλή προσβλέπει σε συνεργασία

Σε δηλώσεις που έκαναν μαζί, ο κ. Σουλτς καλωσόρισε «με μεγάλη ικανοποίηση», όπως είπε τον κ. Αναστασιάδη, με τον οποίο γνωρίζεται εδώ και πάρα πολύ καιρό, ενώ τον συνεχάρη και από κοντά για την εκλογή του.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εύχεται τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία για τη χώρα» είπε προσθέτοντας ότι αντάλλαξαν με απόψεις με εντατικό τρόπο για την κατάσταση στη χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Σουλτς, στη συνάντηση συζητήθηκε το σημερινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το μέλλον της ΟΝΕ, καθώς και το θέμα της απόρριψης του σχεδίου του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου, χθες από την Ευρωβουλή και τις επικείμενες διαπραγματεύσεις για να υπάρξει συμβιβαστική λύση.

«Συζητήσαμε, επίσης, τη συμβολή της Κύπρου και της Ευρωβουλής για μια δίκαιη συνολική συμφωνία στο θέμα αυτό», ανέφερε.

Ο κ. Σουλτς εξήγησε ακόμη ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στα κράτη μέλη, από τη μη ύπαρξη ισορροπημένου προϋπολογισμού για το 2013.

«Υπογράμμισα ότι μια από τις αδιαπραγμάτευτες προϋποθέσεις που θέτει η Ευρωβουλή είναι η ύπαρξη ισορροπημένου προϋπολογισμού για το 2013, γιατί αν υπάρξουν ελλείμματα το 2013, τότε το 2014 θα ξεκινήσει με έναν προϋπολογισμό που θα βασίζεται σε ψευδή στοιχεία, κάτι που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε», είπε.

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι «η Ευρωβουλή προσβλέπει σε μια εποικοδομητική συνεργασία με την Κύπρο στη βάση, της μεταξύ μας, πολυετούς φιλίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Την Παρασκευή έκτακτο Eurogroup για την Κύπρο

Διοικητής ΚΤ: Συστημικός κίνδυνος για Ευρωζώνη η αποτυχία συμφωνίας για την Κύπρο

Financial Times: Eurogroup – Πιέζουν για μια οριστική συμφωνία με την Κύπρο
   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. ΔΗΚΟ: Η θλιβερότητα του κ. Αναστασιάδη...εξαπάτησε τον λαό για να επιβληθεί το καταστροφικό «κούρεμα»
  2. Σουλτς: Ναι σε διαπραγματεύσεις για σχηματισμό γερμανικής Κυβέρνησης με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά
  3. Κυπριακό: Σύμπτωση απόψεων Αναστασιάδη - Τσίπρα για νέα Διάσκεψη
  4. «Εγώ ο Πολίτης»: Διερευνητική συνάντηση με Νικόλα Παπαδόπουλο
  5. Πρόεδρος Αναστασιάδης: Προϋπολογισμός «ευθύνης και ανάπτυξης»
  6. Στο Προεδρικό ο Αιγύπτιος ΥΠΑΜ - Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας στην Έρευνα και Διάσωση [pics]