What's hot? ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ· ΔΗΚΟ· ΑΟΖ· ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ·

INFO

14.03.2013 | 20:07
Τελευταία ενημέρωση: 14.03.2013 | 21:18

Ευρωπαϊκή Ένωση: Αποφασισμένη να διασφαλίσει την ακεραιότητα του αθλητισμού

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Η αρμόδια για θέματα Αθλητισμού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ανδρούλλα Βασιλείου έστειλε σαφές μήνυμα για την διαφάνεια στο χώρο του ποδόσφαιρο, ενώ αποκάλυψε και τα μέτρα ευαισθητοποίησης του αθλητικού κινήματος.

Η κυρία Ανδρούλλα Βασιλείου αναφέρθηκε σε πέντε σχέδια που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ευαισθητοποίηση σχετικά με τα προ-συνεννοημένα παιχνίδια.

Σύμφωνα με τη κυρία Βασιλείου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι αποφασισμένη να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσει τους αθλητικούς φορείς και τις Αρχές επιβολής του νόμου στην καταπολέμηση της μάστιγας των προ-συνεννοημένων αγώνων και της διαφθοράς στον αθλητισμό.

"Λόγω των ανησυχιών ότι ο τομέας των τυχερών παιχνιδιών είναι ευάλωτος στη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες", δήλωσε η κ. Βασιλείου, "η Επιτροπή πρότεινε να διευρυνθεί το πεδίο εφαρμογής της οδηγίας και πέραν των καζίνο, έτσι ώστε να καλυφθεί το σύνολο του τομέα των τυχερών παιχνιδιών".

Η κ. Βασιλείου δήλωσε, επίσης, ότι η Επιτροπή συμβάλλει στη συνεκτική αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού, σε συντονισμό με τα διοικητικά όργανα του αθλητισμού, την Ευρωαστυνομία, την ευρωπαϊκή υπηρεσία επιβολής του νόμου (Γιούροτζαστ) η οποία είναι αρμόδια για τη δικαστική συνεργασία μεταξύ των εθνικών Εισαγγελέων, το Συμβούλιο της Ευρώπης και την ΟΥΝΕΣΚΟ.

"Έχω ασφαλώς επίγνωση της συμμετοχής οργανωμένων εγκληματικών δικτύων στο πρόσφατο σκάνδαλο προ-συνεννοημένων αγώνων που συγκλόνισε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη", είπε η κ. Βασιλείου.

Αναλαμβάνει δράση η Ευρωαστυομία

"Οι υπηρεσίες μου", συνέχισε, "έχουν έρθει σε επαφή με την Ευρωαστυνομία για να συζητήσουν την υπόθεση και χαιρετίζω τη δράση την οποία έχει αναλάβει η Ευρωαστυνομία μέχρι σήμερα".

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων, η Επιτροπή, το Νοέμβριο του 2012, εξέδωσε σύσταση προς το Συμβούλιο.

Η σύσταση αυτή καλεί τα κράτη - μέλη να επιτρέψουν στην Επιτροπή να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις και το Συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει τις σχετικές οδηγίες διαπραγμάτευσης στο εγγύς μέλλον.

Η κ. Βασιλείου εξέφρασε την πεποίθηση "ότι η Σύμβαση, όταν υιοθετηθεί, θα στείλει ένα σαφές μήνυμα σχετικά με την αποφασιστικότητα της Ευρώπης για τη διασφάλιση της ακεραιότητας του αθλητισμού".

"Η Σύμβαση θα πρέπει επίσης να είναι ανοιχτή προς υπογραφή και από μη ευρωπαϊκές χώρες, έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί, με τον τρόπο αυτόν, η παγκόσμια διάσταση του προβλήματος", δήλωσε η κ. Βασιλείου.

"Για να εξασφαλισθεί μια συνεκτική προσέγγιση, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής", είπε η κ. Βασιλείου, "συνεργάζονται τώρα στενά, προκειμένου να εξασφαλισθεί η συνοχή με το κεκτημένο της ΕΕ στον τομέα του Ποινικού Δικαίου, της προστασίας των δεδομένων και της εσωτερικής αγοράς".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NewsIt.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας: Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης
  2. Είναι αργά για δάκρυα πια Μέι... Βρετανίδα Πρωθυπουργός προς Ευρωπαίους κατοίκους: «Θέλω να μείνετε»
  3. Ο Τζιάνι Πιτέλα στηρίζει Νικόλα - «Η Ευρώπη χρειάζεται αυτή τη νίκη, εσείς χρειάζεστε αυτή τη νίκη»
  4. Καταναλωτές ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα παρακάτω παιδικά ρούχα και παιχνίδια είναι επικίνδυνα! [pics]
  5. ΠτΔ: Το Κυπριακό δεν προσφέρεται για παιχνίδια προεκλογικών μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων
  6. «Λιώσαμε» με τα παιχνίδια του Χριστόφορου Τορναρίτη και της κόρης του Νικόλ [pic]