What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

14.03.2013 | 20:11
Τελευταία ενημέρωση: 15.03.2013 | 06:32

Γιάννης Κυπρή: Η ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών οδηγεί σε ανάπτυξη

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Υψηλές προσδοκίες φέρουν οι τράπεζες από την αυριανή κρίσιμη συνεδρία του eurogoroup.
Την ανάγκη να εκλείψει το κλίμα αβεβαιότητας για τις κυπριακές τράπεζες στις ξένες αγορές, υπέδειξε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Γιάννης Κυπρή.

 Από τις αποφάσεις του αυριανού  Eurogoroup, θα εξαρτηθεί η πορεία του κυπριακού τραπεζικού συστήματος και η ανάκτηση η όχι  της εμπιστοσύνης των κυπριακών τραπεζών.


Μιλώντας στο 2ο Ενεργειακό Συμπόσιο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Γιάννης Κυπρή, εξέφρασε την προσδοκία οι επαφές του Προέδρου Αναστασιάδη, στο Eurogroup να έχουν αίσια κατάληξη, ώστε να εκλείψει και το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στο νησί.

«Οι προσπάθειες και διαβουλεύσεις της νέας Κυβέρνησης ευελπιστούμε να ευοδωθούν, για επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup, ως προς το πρόγραμμα βοήθειας προς την Κύπρο, ούτως ώστε να εκλείψει το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί».

Ταυτόχρονα έκρινε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα βοηθήσει στην αναπόσπαστη συνέχιση των εργασιών των τραπεζών και στην σταδιακή επαναφορά της οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης.
«Επιπλέον, οι διαθρωτικές αλλαγές που θα συνοδεύουν την εφαρμογή του προγράμματος (μνημονίου) θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση διαχρονικών προβλημάτων και θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα» τόνισε ο κύριος Κυπροή.

Έξοδο από την κρίση με την αξιοποίηση φυσικού αερίου

Αναφερόμενος στα θέματα ενέργειας είπε ότι «μέσα από την αξιοποίηση του τομέα της ενέργειας, η κυπριακή οικονομία μπορεί να ξεπεράσει τις σημερινές οικονομικές δυσκολίες και να δημιουργήσει τις προοπτικές για πρόοδο και ανάπτυξη».

Στο σημείο αυτό διαβεβαίωσε ότι «η Τράπεζα Κύπρου, ως διαχρονικός στυλοβάτης της κυπριακής οικονομίας, θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις ενεργειακές προοπτικές της χώρας»..

«Σε μια Ευρώπη που διψάει για ενέργεια» συνέχισε «για μια χώρα σαν την Κύπρο, με δικά της ενεργειακά αποθέματα αλλά και με τη δυνατότητα να λειτουργήσει ως πύλη εισόδου των ενεργειακών αποθεμάτων της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, οι προοπτικές είναι ανεξάντλητες και προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα».

Ο CEO της Τρ. Κύπρου τόνισε ακόμη ότι «η ενίσχυση και διεθνοποίηση της οικονομίας μας θα διευρύνει τις δυνατότητές για βελτίωση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων με σημαντικές χώρες και θα προσελκύσει ξένες επενδύσεις ενώ τομείς της ς πραγματικής οικονομίας, όπως οι κατασκευές, η ναυτιλία, οι μεταφορές και οι υπηρεσίες συμπεριλαμβανομένου και του τραπεζικού τομέα, θα παρουσιάσουν ανάκαμψη συνεισφέροντας στην ταχεία ανάπτυξη του τόπου.

Πίσω από την αξιοποίηση του φυσικού αερίου υπάρχουν επίσης, πολλοί νέοι υποτομείς που θα δημιουργηθούν και θα συνεισφέρουν στην ανάπτυξη, ενώ άμεσα οφέλη θα υπάρξουν από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και τεχνολογίας».

Όλα αυτά επεσήμανε βοηθούν την Κύπρο να λειτουργήσει ως μια ενεργειακή πύλη που θα δώσει τη δυνατότητα πρόσβασης στην Ευρωπαϊκή αγορά σε όσες εταιρείες αξιοποιήσουν τον ενεργειακό μας πλούτο και μέχρι σήμερα λειτουργούν εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καταλήγοντας επανέλαβε ότι «η Τράπεζα Κύπρου, ως ο μεγαλύτερος τραπεζικός οργανισμός στην Κύπρο, θα διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην οργάνωση και ανάπτυξη του τομέα ενέργειας».

Της Ηρώ Ευθυμίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με το καλησπέρα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος: Προσβλέπουμε στη δικαιότερη συμφωνία 

Τα καυτά ζητήματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο Κορυφής - Ερωτηματικά για το αν θα συζητηθεί το ζήτημα της Κυπριακής οικονομίας 

Την Παρασκευή έκτακτο Eurogroup για την Κύπρο   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Αβέρωφ Νεοφύτου: Καλεί τους πολίτες να σφραγίσουν με την ψήφο τους τη συνέχιση της σταθερής πορείας της Κύπρου
  2. Βάζει τέλος στις φημολογίες η ΚΤΚ: Οι καταθέσεις μέχρι 100.000€ είναι ασφαλισμένες [vid]
  3. Βαρύτατη παρασπονδία από «Freedom House»: «Ασφαλής και ελεύθερη χώρα η ΤΔΒΚ»
  4. Απερχόμενος Ντάϊσελμπλουμ: (Ξανα)δίνει Αναστασιάδη για το 1ο bail in με την πρόταση κουρέματος και σε μικροκαταθέτες
  5. «Μπουκώνουν» την κυβέρνηση Τσίπρα με ακόμα 50 προαπαιτούμενα πριν την εκταμίευση της επόμενης δόσης
  6. Βundesbank: Η Γερμανία εξοικονόμησε 290 δισ. ευρώ από την κρίση