What's hot? ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ· ΧΙΟΝΙΑ· ΑΛΕΞΟΥΪ· ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ·

INFO

16.03.2013 | 13:34
Τελευταία ενημέρωση: 16.03.2013 | 13:40

Περισσότερες από 330 εκατομ. εκτρώσεις στην Κίνα

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Σοκάρει ο αριθμός των εκτρώσεων στην Κίνα. Το υπουργείο Υγείας της χώρας, μετά από έρευνα που πραγματοποίησε,δημοσιοποίησε τα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία στο διάστημα 1971 μέχρι 2010 έχουν γίνει στη χώρα περίπου 330 εκατομμύρια εκτρώσεις. 

Στην Κίνα ισχύει όριο για γεννήσεων για τους πολίτες της, σύμφωνα με το οποίο κάθε οικογένεια έχει το δικαίωμα να κάνει μόνο ένα παιδί και για τις οικογένειες που ζουν στην ύπαιθρο, το όριο είναι δύο παιδιά.

Ο περιορισμός των γεννήσεων, ισχύουν από τη δεκαετία του 1980, έχουν επιτρέψει στο Πεκίνο να αποφύγει επιπλέον 400 εκατ. γεννήσεις στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, η οποία στα τέλη του παρελθόντος έτους αριθμούσε 1,34 δισεκ. κατοίκους.΄

Εντούτοις, οι εκτρώσεις έχουν οδηγήσει στην επιλεκτική απόρριψη των θηλυκών εμβρύων, δημιουργώντας έτσι ένα σημαντικό έλλειμμα δεκάδων εκατ. στον γυναικείο πληθυσμό της χώρας.

Ο αριθμός των εκτρώσεων κορυφώθηκε στη δεκαετία μεταξύ 1982 -1992 με πάνω από 10 εκατ. αμβλώσεις τον χρόνο, με απώτατο σημείο τα έτη 1983 και 1991 με 14 εκατ. εκτρώσεις, επεσήμανε το υπουργείο.

Το μέτρο του περιορισμού των γεννήσεων έχει προκαλέσει επίσης αύξηση στον αριθμό των εξαναγκασμένων αμβλώσεων, που τυπικά είναι απαγορευμένες, ωστόσο η πρακτική αυτή εξασκείται απρόσκοπτα σε πολλές περιοχές.

Τον περασμένο Ιούνιο δε, η περίπτωση μίας γυναίκας η οποία εξαναγκάσθηκε να υποβληθεί σε έκτρωση ενώ βρισκόταν στον έβδομο μήνα της κύησης δημιούργησε μέγα σκάνδαλο και ανάγκασε τις τοπικές αρχές να ζητήσουν δημοσία συγγνώμη.

Το υπουργείο έδωσε τον Ιανουάριο στη δημοσιότητα λεπτομερή στοιχεία για τις στειρώσεις και τις εκτρώσεις, πριν την ανακοίνωση της συγχώνευσης της Εθνικής Επιτροπής Πληθυσμού με την αντίστοιχη του Οικογενειακού Προγραμματισμού την περασμένη εβδομάδα.

Ορισμένοι αναλυτές διαβλέπουν στη δημιουργία του νέου αυτού οργάνου την απαρχή της χαλάρωσης της πολιτικής για τον περιορισμό των γεννήσεων, όμως στη διάρκεια της εβδομάδας Κινέζοι αξιωματούχοι είχαν εκφράσει αντίθετες απόψεις.

«Ο οικογενειακός προγραμματισμός πρόκειται να ενισχυθεί κι όχι να εξασθενίσει», δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα ο Ουάνγκ Φενγκ, αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Μεταρρύθμισης του Δημοσίου Τομέα, ενώ ο ΓΓ της κυβέρνησης Μα Κάι επεσήμανε πως «μετά τις μεταρρυθμίσεις, η Κίνα πρόκειται να συνεχίσει την πολιτική της για τον οικογενειακόλ προγραμματισμό».

Μεσοπρόθεσμα η Κίνα θα χρειασθεί να αναθεωρήσει την πολιτική του ελέγχου των γεννήσεων εξαιτίας της ραγδαίας γήρανσης του πληθυσμού και της μείωσης του ενεργού πληθυσμού της, επισημαίνουν ειδικοί στις δημογραφικές μελέτες και αναλυτές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ατύχημα ή φόνος: Φορτηγό πάτησε βρέφος 13 μηνών-Σοκαριστική εικόνα

 Έκλεψε αυτοκίνητο με ένα βρέφος μέσα, το σκότωσε και το έθαψε στο χιόνι
 

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Ελεύθερη η μητέρα που έκανε άμβλωση και την κατήγγειλε ο σύντροφός της! Ελεύθερος και ο γιατρός - Το νομικό πλαίσιο [vid]
  2. Στο κελί μαιευτήρας και μητέρα μετά από έκτρωση - Έξαλλος ο πατέρας που δε γνώριζε τα 'σπασε όλα στο νοσοκομείο!
  3. Κατεχόμενα: 9 μήνες φυλακή σε 27χρονη για παράνομη έκτρωση
  4. Ξεπέρασε τα 76 εκατομμύρια ο πληθυσμός της Τουρκίας...
  5. Ακατάλληλες οι συνθήκες διαβίωσης στις ελληνικές φυλακές
  6. Κίνα: Καταργεί τα στρατόπεδα επανεκπαίδευσης και χαλαρώνει την πολιτική του ενός παιδιού