What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ· ΦΑΙΔΩΝΟΣ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

16.03.2013 | 13:37
Τελευταία ενημέρωση: 16.03.2013 | 13:48

Σκηνικό «επανάστασης» στήνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης – Καλούν το λαό να αντιδράσει

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Σε εγρήγορση καλούν τους πολίτες ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ, με αφορμή τη χθεσινοβραδινή απόφαση στο Eurogroup για την Κύπρο. Επιρρίπτουν ευθύνες στους χειρισμούς της κυβέρνησης και την πράξη της να αποδεχθεί κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων.

 Προς το λαό απευθύνονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ, τα επιτελεία των οποίων μελετούν διεξοδικά τα δεδομένα που διαμορφώνονται από χθες βράδυ.


Η Γραμματεία της Κ.Ε του ΑΚΕΛ, συνήλθε έκτακτα το πρωί και κατέληξε σε ορισμένες κατ` αρχήν εκτιμήσεις.

1. Εκφράζουμε τη δυσφορία μας για τον εκδικητικό και νεοαποικιακό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η Τρόικα και το ΔΝΤ το θέμα της Κύπρου. Επιχείρησαν και επιχειρούν με βάση ατεκμηρίωτες κατηγορίες να επιβάλουν τις δικές τους πολιτικές επιλογές και εμμονές στην Κύπρο, οδηγώντας τον τόπο και το λαό μας σε καταστάσεις ανάλογες των άλλων χωρών του ευρωπαϊκού Νότου.

2. Εκφράζουμε επίσης την έντονη δυσφορία μας γιατί σε μια τόσο σημαντική και κρίσιμη στιγμή για τον κυπριακό λαό και την Κύπρο, ο κ. Αναστασιάδης και η Κυβέρνηση του επέλεξαν μοναχική πορεία. Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι όλο αυτό το διάστημα, ο κ. Αναστασιάδης, δεν ένιωσε σε καμιά στιγμή την ανάγκη ούτε να διαβουλευτεί αλλά ούτε και να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα. Τουλάχιστον σε ό, τι αφορά το ΑΚΕΛ, αυτό συνέβη. Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Αναστασιάδης και η Κυβέρνηση αναλαμβάνουν ακεραία την ευθύνη για τις εξελίξεις.

3. Από μια πρώτη ανάγνωση τα συμπεράσματα είναι δυστυχώς καταθλιπτικά. Η Κυβέρνηση υποχώρησε ατάκτως από τις προεκλογικές αλλά και τις μετεκλογικές της δεσμεύσεις. Ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης στη σύσκεψη των Αρχηγών για την Οικονομία το περασμένο Σάββατο, είπε πως είναι έτοιμος να αποδεχθεί τις ιδιωτικοποιήσεις προκειμένου να φύγει από το τραπέζι η απαίτηση του ΔΝΤ για κούρεμα καταθέσεων. Τελικά, αποδέχθηκε και τις δύο καταστροφικές απαιτήσεις των δανειστών αλλά και άλλα οδυνηρά μέτρα. Ο κυπριακός λαός μόλις πριν από 3 εβδομάδες εμπιστεύτηκε τον κ. Αναστασιάδη με το επιχείρημα ότι έχει ισχυρές διασυνδέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα διαπραγματευθεί σκληρά το Μνημόνιο. Αντ΄αυτού, μέσα σε λίγες μόνο μέρες, αποδέχτηκε τις καταστροφικές τους απαιτήσεις. Με το καλημέρα της διακυβέρνησης του, ο κ. Αναστασιάδης αποδείχθηκε πλήρως ανακόλουθος. Έδωσε το πρώτο του τεστ αντοχής στις πιέσεις και απέτυχε.

Σε ότι αφορά τα μέτρα που συμφωνήθηκαν, ως ΑΚΕΛ θα τα μελετήσουμε άμεσα και θα τοποθετηθούμε για το κάθε ένα από αυτά ξεχωριστά και ολοκληρωμένα. Γι΄αυτό το σκοπό, το Πολιτικό Γραφείο και η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ θα συνέλθουν αύριο πρωί για να συζητήσουν το θέμα και να καταλήξουν σε αποφάσεις.

Η Γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής που μελέτησε τα δεδομένα θα προτείνει στο Πολιτικό Γραφείο και την Κεντρική Επιτροπή να καταψηφίσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο κ. Αναστασιάδης και η Κυβέρνηση του.

Το ΑΚΕΛ θα αντιδράσει σε αυτές τις εκβιαστικές πιέσεις και θα καλέσει τον κυπριακό λαό σε ψύχραιμη, οργανωμένη, συλλογική και πολιτική αντίδραση. Οι στιγμές απαιτούν την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που αντιτίθενται σε αυτές τις μεθοδεύσεις, ώστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να χτίσουμε μέτωπο αντίστασης στις αντιλαϊκές πολιτικές.

Παραδοθήκαμε άνευ όρων στον ωμό εκβιασμό η κυβέρνηση λέει η ΕΔΕΚ

Δήλωση του Γραμματέα της Κ.Ε. του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Δημήτρη Παπαδάκη
Έντονη είναι η αντίδραση και από την πλευρά της ΕΔΕΚ, με τον Γραμματέα της Κ.Ε του Κινήματος να δηλώνει ότι οι αποφάσεις στο Eurogroup συνιστούν πρωτοφανή εξέλιξη που μας αφήνει εμβρόντητους.

Ο Κύριος Παπαδάκης, κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις χώρες της Ευρωζώνης, ότι έχουν οριστικά και αμετάκλητα ενταφιάσει την αρχή της κοινοτικής αλληλεγγύης, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παραδόθηκε άνευ όρων στις παράλογες και εξωφρενικές απαιτήσεις και υπόκυψε στον ωμό εκβιασμό.

Προειδοποίησε ότι ούτε τα πρωτοφανή και καταστροφικά μέτρα θα γίνουν ανεκτά ούτε η ταπείνωση της κυπριακής Δημοκρατίας και του λαού μας και κάλεσε το λαό σε  εγρήγορση για να αποτρέψουμε τον οικονομικό και κοινωνικό όλεθρο.

Το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ θα συνεδριάσει εκτάκτως αύριο το πρωί στις 10.30.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θα μας κουρέψουν αλλά θα μας δώσουν μετοχές! 

Εurogroup: Τα βασικά σημεία της απόφασης για τη στήριξη της Κύπρου 

Κούρεμα καταθέσεων με το έτσι θέλω! Βάζουν "χέρι" στους λογαριασμούς μας   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Προεδρικές Εκλογές - Παπαδόπουλος: «Τον Φλεβάρη θα κουρέψουμε την κυβέρνηση Αναστασιάδη»
  2. Προσοχή! Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και περιοδικές αποκοπές κυκλοφορίας σε Λάρνακα - Λευκωσία ένεκα της Τριμερούς Κύπρου-Ελλάδος-Ιορδανίας
  3. Ένας 28χρονος… απειλεί τη Μέρκελ!
  4. Κατεχόμενα: Το κόμμα Οζερσάι θα συζητήσει συμμετοχή σε «κυβέρνηση»
  5. Αποκαλύψεις φρίκης! Ο βιασμός της μητέρας ήταν μόνο η αρχή
  6. Εκτέλεσαν κυνηγό πισώπλατα από τα 2 μέτρα - Τι λέει ο ιατροδικαστής