Αναβλήθηκε η Ολομέλεια της Βουλής – Συνεχίζεται το θρίλερ τις επόμενες μέρες

– Αναβλήθηκε η έκτακτη συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής μετά από παράκληση του Πρόεδρου Αναστασιάδη 
– Και αύριο έκτακη σύσκεψη Προέδρου- αρχηγών κομμάτων, όπου θα κατατεθούν συγκεκριμένες εναλλακτικές προτάσεις
– Πιθανόν να μην ανοίξουν οι τράπεζες Τρίτη και Τετάρτη για να μην υπάρξει εκκροή καταθέσεων
– Τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ κατέληξαν σε τέσσερις εναλλακτικές προτάσεις.
– Συνεχής ενημέρωση

Τα δεδομένα αλλάζουν απο στιγμή σε στιγμή καθώς η μία αναβολή διαδέχεται την άλλη. Στις 8.30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε για τις εξελίξεις το Υπουργικό Συμβούλιο ενώ στη συνέχεια ξεκίνησε η σύσκεψη με την Επιτροπή Οικονομικών.

Η προγραμματισμένη ενημέρωση της ολομέλειας της Βουλής από τον Πρόεδρο, αναβλήθηκε. Προς αναβολή και η έκτακτη συνεδρία της Βουλής η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 4 το απόγευμα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα κατατίθετο προς ψήφιση το σχετικό νομοσχέδιο.

Η συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής θα πραγματοποιηθεί στις 16.00 αύριο. Θα προηγηθεί σύσκεψη αρχηγών η εκπροσώπων των κομμάτων που θα αρχίσει στις 15.15. Στις 11:00 το πρωί εθα ενημεώσει τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου.

Αύριο θα πραγματοποιήθει και έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό με τους αρχηγούς των κομμάτων όπου θα κατατεθούν συγκεκριμένες εναλλακτικές προτάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.com.cy τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ κατέληξαν σε τέσσερις εναλλακτικές προτάσεις. Πιθανή και η τραπεζική αργία Τρίτη και Τετάρτη για να μην υπάρξει εκκροή καταθέσεων. 

ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, εάν ψηφίσουν χωρίς διαρροές συγκροτούν 28 βουλευτές και χρειάζονται ακόμη μία ψήφο. ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ και Οικολόγοι τάσσονται εναντίον, ενώ την ίδια θέση έχει και το ΕΥΡΩΚΟ, που μετέχει στην Κυβέρνηση.

Σε περίπτωση που η Βουλή σήμερα δεν υπερψηφίσει τα νομοσχέδια για υλοποίηση της απόφασης τα πράγματα θα γίνουν τραγικά με οικονομική αστάθεια και άγνωστα αποτελέσματα. 

Αβέβαιο παραμένει αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθύνει διάγγελμα προς τον κυπριακό λαό.