What's hot? ΕΡΝΤΟΓΑΝ· ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ· ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ· ΚΟΜΑΝΤΟΣ·

INFO

18.03.2013 | 13:38
Τελευταία ενημέρωση: 18.03.2013 | 13:41

Έκκληση ν’ απορρίψει τη συμφωνία η Βουλή απεύθυνε ο Γιώργος Λιλλήκας

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Έκκληση προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων «να απορρίψει τη συμφωνία μεταξύ του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του Γιούρογκρουπ» απεύθυνε ο Γιώργος Λιλλήκας, προσθέτοντας ότι η Συμφωνία αυτή, οδηγεί σε λεηλασία του εθνικού μας πλούτου και οικονομική καταστροφή, αφού ακυρώνει την Κύπρο ως κέντρο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Σε ανακοίνωση του ο κ. Λιλλήκας αναφέρει ότι «οι εκβιασμοί τους οποίους δέχθηκε ο κύριος Νίκος Αναστασιάδης εκ μέρους των εταίρων μας, είναι απαράδεκτοι και καταδικαστέοι. Δεν αποτελούν επίδειξη κοινοτικής αλληλεγγύης αλλά περισσότερο θυμίζουν αποικιακές συμπεριφορές. Βεβαίως ο Πρόεδρος κρίνεται για την άτακτη υποχώρηση του. Μετά βεβαιότητας, η επικύρωση της συμφωνίας θα οδηγήσει την επόμενη ημέρα σε απόσυρση των ξένων καταθέσεων και σε μαζική φυγή των ξένων εταιρειών που είναι εγγεγραμμένες στην Κύπρο. Από αυτή την εξέλιξη το κράτος θα έχει ετήσιες απώλειες πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ. Υπάρχουν άλλες επιλογές που η κυπριακή κυβέρνηση όφειλε και οφείλει έστω και τώρα, την υστάτη, να μελετήσει για να ξεφύγουμε από την κρίσιμη κατάσταση».
Αναφερόμενος στο διάγγελμα του Προέδρου Αναστασιάδη είπε ότι «δεν πρόσφερε τίποτα περισσότερο από μια ακατάσχετη κινδυνολογία. Η κυβέρνηση οφείλει με υπεύθυνο τρόπο να ενημερώσει τους πολίτες για το κατά πόσον ήταν δέκτης οποιασδήποτε πρότασης από τη ρωσική κυβέρνηση και ρωσικές εταιρείες ή από άλλες πηγές».
Ο κ. Λιλλήκας εισηγείται όπως «η βουλή να καταψηφίσει τα νομοσχέδια που επικυρώνουν τη συμφωνία η οποία αντίκειται στη Συνθήκη της Λισσαβόνας και στο Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Καλώ τους βουλευτές να θέσουν το Εθνικό συμφέρον πάνω από την τυφλή κομματική πειθαρχία. Μόνη διέξοδος, αν οι ίδιοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις Εθνικές προκλήσεις, είναι η προσφυγή στον κυρίαρχο λαό με δημοψήφισμα. Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας να δώσει οδηγίες στις Κυπριακές Τράπεζες, όπως τις επόμενες ημέρες λειτουργήσουν περιορισμένο αριθμό υπηρεσιών οι οποίες θα επιτρέπουν στις κυπριακές εταιρείες και στους Κύπριους πολίτες να ανταποκρίνονται στις καθημερινές τους υποχρεώσεις. Η κυβέρνηση να καλέσει στην Κύπρο διεθνείς εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Φυσικού Αερίου για να διερευνήσει το ενδεχόμενο προπώλησης μέρους του ΦΑ από το οικόπεδο 12».
Επίσης εισηγείται όπως, η κυβέρνηση να μελετήσει την εναλλακτική λύση για εσωτερικό δανεισμό από Κύπριους καταθέτες και μόνο, στους οποίους να παραχωρούνται δεκαετή ομόλογα της ΚΡΕΤΥΚ, με ελκυστικό επιτόκιο το οποίο θα αποπληρωθεί με τη λήξη των ομολόγων και η Κεντρική Τράπεζα να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα εταιρειών και φυσικών προσώπων που απέσυραν καταθέσεις από τις κυπριακές τράπεζες τις τελευταίες τρεις εβδομάδες».
Κάλεσε τέλος τους πολίτες να αναλάβουν ενεργό ρόλο και να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις έξω από τη Βουλή.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άσμουσεν: “Στο χέρι της Κύπρου η δομή του προγράμματος”

Κατακριτέα από τους γερμανούς πράσινους η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο

Χ. Πισσαρίδης: Αν δεν ψηφιστεί ο νόμος θα καταρρεύσει η οικονομία

Ακόμα και να δεχτούμε κούρεμα δεν παίρνουμε σίγουρα πακέτο στήριξης από τη Γερμανία

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Βουλή: «Σταύρωσε» το κονδύλι για Ταμείο Αλληλεγγύης
  2. Αναστασιάδης για «κούρεμα»: Με δικαίωσε ο Ντάισελμπλουμ
  3. Νέα πυρά Γεν. Ελεγκτή κατά Χρυστάλλας με αποκαλύψεις για «απαλοιφή» ονόματος βουλευτή για φορολογική δήλωση [vid]
  4. Νέες αποκαλύψεις Ντάισελμπλουμ: Αντίθετη του bail in λύση στην Κύπρο θα ήταν καταστροφική - Χάθηκε χρόνος με τις εκλογές!
  5. ΥΠΟΙΚ: Σχεδόν όλα τα μέλη ταμείων προνοίας αποζημιώνονται στο 75% για το «κούρεμα»
  6. «Σας διαβεβαιώνω ότι ο Δημήτρης Συλλούρης δεν στηρίζει Αναστασιάδη»