What's hot? ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· FREZYLAC· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

19.03.2013 | 13:03
Τελευταία ενημέρωση: 19.03.2013 | 13:10

Πυρά ΕΤΥΚ κατά κυβερνήσεων και τραπεζιτών

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Οι τραπεζικοί υπάλληλοι καταδικάζουν τις εισηγήσεις του Eurogroup και της τρόικα εξαπολύοντας τα πυρά τους, προς κάθε κατεύθυνση για την κατάσταση που έχει περιέλθει το κυπριακό τραπεζικό σύστημα.

Σε ανακοίνωση της Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων (ΕΤΥΚ) τονίζει ότι με τα λάθη των τραπεζιτών, της εποπτείας αλλά και των εκάστοτε Κυβερνήσεων η οικονομία μας οδηγήθηκε σε αδιέξοδα και δώσαμε έτσι την ευκαιρία στους Εταίρους μας στην Ευρώπη να εμπλακούν στα εσωτερικά μας και δεν έχασαν την ευκαιρία να περάσουν μέσα από τις απαιτήσεις τους την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων και επιδιώξεων.

Παρ’ όλα αυτά, καλούμε την πολιτική ηγεσία (Κυβέρνηση – Αντιπολίτευση) να σταθούν στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων και αδελφωμένοι να δώσουν από κοινού τη μάχη για σωτηρία του τόπου, καταπνίγοντας προσωπικές πικρίες – φιλοδοξίες και συμφέροντα.

Καλούμε επίσης την Κυβέρνηση και το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας να αποφύγουν τα λάθη και τις καταστροφικές αντιπαλότητες του παρελθόντος και να συνεργαστούν καλόπιστα και με αλληλεγγύη.

Συνεχίζοντας στον ίδιο επικριτικό τόνο τονίζεται ότι δεν ρωτήθηκε η άποψη της ΕΤΥΚ από τους αρμοδίους , παρ’ όλο που η ίδια ζήτησε να έχει συνάντηση με κάθε αρμόδιο, ιδιαίτερα για θέματα που άπτονται του μέλλοντος των Τραπεζών και αφορούν το μέλλον των υπαλλήλων τους.

Ήδη η Οργάνωσή μας ζήτησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον Υπουργό Οικονομικών και τις Διοικήσεις των τριών Κυπριακών Τραπεζών για να συζητήσει και καταθέσει τις απόψεις της για το μέλλον των Τραπεζών.

Στόχος του μνημονίου, και δυστυχώς πέσαμε στην παγίδα, ήταν να πληγούν οι Τράπεζες της Κύπρου αλλά και να εκδικηθεί τους Ρώσους μεγαλοκαταθέτες. 

Μήπως στόχος της κας Μέρκελ είναι να διασαλεύσει τις ίδιες τις σχέσεις Κύπρου – Ρωσίας και να μας εγκλωβίσει αποκλειστικά στα δίκτυα της Γερμανο-Ευρώπης;

Στο μνημόνιο δεν είδαμε να γίνεται λόγος για τον πλούτο σε περιουσιακά στοιχεία (ακίνητα) ενώ πλούτος είναι μόνο οι καταθέσεις.

Αν υπήρχε φορολόγηση του πλούτου (ακίνητα) και αδήλωτου σε αρκετές περιπτώσεις π.χ. 1%, θα κάλυπτε όλες τις ανάγκες μας.

Είναι δίκαιο να πληρώνει η γριούλα φόρο για τις €25,000 καταθέσεις της και μεγαλοκτηματίες με τα πολλά οικόπεδα και τα σπίτια των πολλών εκατομμυρίων τίποτα;

Tο μνημόνιο της κας Μέρκελ δεν περιέλαβε κάτι ουσιαστικό για πάταξη της Φοροδιαφυγής. Γιατί; Mήπως δεν γνωρίζουμε όλοι τις πραγματικότητες;

Γιατί δεν ζητούμε και εμείς λίστα «Λαγκάρτ»; H Oργάνωσή μας πιστεύει ότι αφού βρεθήκαμε σ’αυτά τα αδιέξοδα πρέπει να έχουμε κόστος. Το κόστος πρέπει να το αναλάβουμε ΟΛΟΙ μαζί, ανάλογα με τις δυνάμεις μας.

Δεν πρέπει να επαναλάβουμε το φαινόμενο του 1974 με την προσφυγιά που κάποιοι πλούτισαν απ’ αυτή, ενώ κάποιοι πείνασαν.

Όλοι μαζί να αναλάβουμε το κόστος δίκαια και με διαφάνεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επιμένει ο Σόιμπλε: Η απόφαση για τους καταθέτες λήφθηκε από τη Λευκωσία 

Καταθέσεις στην Κύπρο έχει ο Ντάουνερ 

Μας έριξαν σωσίβιο ύψους 30 δις οι Κινέζοι – Το αφήσαμε να επιπλέει


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Απερχόμενος Ντάϊσελμπλουμ: (Ξανα)δίνει Αναστασιάδη για το 1ο bail in με την πρόταση κουρέματος και σε μικροκαταθέτες
  2. Πειρατικά κανάλια: 400 καταθέσεις (και) από πελάτες
  3. «Σφάχτηκαν» Χαραλαμπίδου - Προδρόμου για το «κούρεμα» - «Δεν θα με φιμώσεις» [vid]
  4. Συγκλονίζουν οι καταθέσεις για τον «δράκο» των Αμπελοκήπων: «Με έπιασε από το λαιμό»
  5. Μάντεψε σε ποια πόλη βρίσκεται το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ευρώπης [vid]
  6. Αυτοί είναι οι πρώτοι σκόρερ στην Ευρώπη! Ποιος προηγείται;