What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

19.03.2013 | 14:08
Τελευταία ενημέρωση: 19.03.2013 | 14:12

Κίνηση Πολιτών: Πρωτοφανής η κατάσχεση καταθέσεων

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η Κίνηση Πολιτών αναφέρει ότι θεωρεί, ότι η πρωτοφανής κατάσχεση των καταθέσεων του κυπριακού λαού, αποτελεί μια πράξη παράνομη και άδικη. Αποτελεί παράλληλα καταστροφική επιλογή και προειλημμένη απόφαση, που συνδέει τα μνημονικά μέτρα λιτότητας, από τα κουρέματα καταθέσεων, τις περικοπές μισθών και συντάξεων μέχρι τις ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών και βασικών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

Σύμφωνα με την Κίνηση Πολιτών, «οι ημικρατικοί οργανισμοί που διαδραματίζουν στρατηγικό, οικονομικό, κοινωνικό και αναπτυξιακό ρόλο αποτελούν δημόσιο πλούτο και πρέπει να παραμείνουν δημόσιοι: αυτοί μπορούν να διαδραματίζουν ουσιώδη ρόλο στην κοινωνία και να παραμένουν ταυτόχρονα οικονομικά κερδοφόροι προς όφελος της κοινωνίας. Ενώ εξαναγκάζονται τα κράτη να κρατικοποιήσουν τις χρεοκοπημένες ιδιωτικές τράπεζες είναι αδιανόητο να συζητείται η ιδιωτικοποίηση, ουσιαστικά το ξεπούλημα, ακόμη και κερδοφόρους ημικρατικών οργανισμών.»
Όπως σημειώνεται στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η Κίνηση Πολιτών: «Απορρίπτουμε τις λογικές των δήθεν «μονόδρομων» που αποτελούν απόπειρα να φορτωθούν στους ώμους του απλού ανθρώπου τα βάρη των τραπεζών πράγμα που οδηγεί την κυπριακή οικονομία στη φαυλότητα της συνεχούς εμβάθυνσης της κρίσης. Η διεθνής κατακραυγή και η άμεση αντίδραση του κυπριακού λαού κατά των μέτρων καταδεικνύουν το γεγονός ότι η μικρή Κύπρος έπαψε να είναι ξεκομμένο νησί. Υποχρεωμένοι να αντισταθούμε στην πολιτική επιλογή ενάντια στα εργατικά και δημοκρατικά κεκτημένα, η Κίνηση μας καλείται να προσαρμοστεί μπροστά στη νέα κατάσταση πραγμάτων. Αυτό σηματοδοτεί την άμεση είσοδο των απλών ανθρώπων, πολιτών κι εργαζομένων στο πολιτικό κοινωνικό τοπίο: Ανοίγει ολότελα και με νέους τρόπους το κοινωνικό ζήτημα».
Τέλος, η Κίνηση καλεί το λαό, να συμμετάσχει μαζικά έξω από τη Βουλή, σήμερα στις 5.00μμ απαιτώντας από τη Βουλή των Αντιπροσώπων ,όπως αρθεί στο ύψος των περιστάσεων με το να εκφράσει τη λαϊκή βούληση καταψηφίζοντας το νομοσχεδίου που οδηγεί την οικονομία στο τέλμα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μέρκελ: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν αποκλειστικά με την τρόικα

Παράνομη η κατακράτηση καταθέσεων - Αντισυνταγματικό το κούρεμα

Δεν έχει φτάσει στη Βουλή ακόμη το διαφοροποιημένο κείμενο νόμου

Ανοιχτή για περεταίρω διαπραγμάτευση η Γαλλία

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Οδηγοί προσοχή! Κίνηση μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με 4x4 από και προς Τρόοδος
  2. Νικόλας 2018: Ο ΠτΔ υποβαθμίζει την Κ.Δ. εκχωρώντας στην UNFICYP τις δραστηριότητες πολιτών
  3. Λύθηκε το μυστήριο; «Έτσι σκότωσαν την Ειρήνη Λαγούδη» – Η άγνωστη τραπεζική κίνηση των 100.000 ευρώ [pics, vids]
  4. Απερχόμενος Ντάϊσελμπλουμ: (Ξανα)δίνει Αναστασιάδη για το 1ο bail in με την πρόταση κουρέματος και σε μικροκαταθέτες
  5. «Σφάχτηκαν» Χαραλαμπίδου - Προδρόμου για το «κούρεμα» - «Δεν θα με φιμώσεις» [vid]
  6. Προεδρικές Εκλογές: Αποσύρεται η υποψηφιότητα Μαυροβουνιώτη