What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALPHA· ΧΙΟΝΙΑ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

19.03.2013 | 16:44
Τελευταία ενημέρωση: 19.03.2013 | 16:45

Οδηγούνται προς απόρριψη του νομοσχεδίου για το κούρεμα - Τι δείχνουν οι συσχετισμοί δυνάμεων στα κόμματα

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

- Σε εξέλιξη κρίσιμη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ
- Στη Ρωσία ο Μιχάλης Σαρρής για τη Λαϊκή Τράπεζα
- Τοποθετούνται τα κόμματα στις 6 το απόγευμα, ενώ οι ομιλίες θα μεταφράζονται και στ'αγγλικά για τους δημοσιογράφους απο ξένα ΜΜΕ που βρίσκονται στην Κύπρο για να καλύψουν τα γεγονότα

Ηχηρό όχι αναμένεται να πει η Βουλή, στην πρόταση του Eurogroup για κούρεμα καταθέσεων, ενώ άρον, άρον σπεύδει στη Ρωσία ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής.

Η ολομέλεια της Βουλής ετοιμάζεται να δείξει κόκκινη κάρτα στο Eurogroup, συνυπολογίζοντας όλες τις αρνητικές επιπτώσεις, άμεσες και έμμεσες, που τυχόν θα έχει στην οικονομία του τόπου το κούρεμα των καταθέσεων αφού εκτιμάται ότι είναι ανυπολόγιστη η ζημιά που έχει γίνει. μόνο από τη συζήτηση του νομοσχεδίου.

Όπως πληροφορείται το newsit.com.cy  στη σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων κομμάτων στις 5 το απόγευμα,  θα καθορισθεί η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην ολομέλεια. Είτε θα καθορισθεί ο χρόνος που θα δοθεί σε κάθε κόμμα για να τοποθετηθεί και θα ορίσει αυτό ποιοι θα μιλήσουν, είτε θα καθορισθεί εξαρχής ο κατάλογος των ομιλητών. Σίγουρο πάντως θεωρείται ότι οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων θα προβούν σε τοποθετήσεις.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν, ότι έχει γίνει αποδεκτό το αίτημα δημοσιογράφων απο διεθνή ΜΜΕ, οι ομιλίες των κομμάτων να μεταφράζονται και στ' αγγλικά.

Οι συσχετισμοί δυνάμεων στη Βουλή προς το παρόν ωστόσο δεν φαίνεται να διαφοροποιούνται. ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Οικολόγοι και Νίκος Κουτσού παραμένουν αρνητικοί έναντι του κυβερνητικού νομοσχεδίου ως έχει. Το ΔΗΚΟ υπό τα σημερινά δεδομένα θα ταχθεί κι αυτό εναντίον.

Ο ΔΗΣΥ είχε ταχθεί υπέρ, αλλά ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν πληροφορίες κάνουν λόγο και για ενδεχόμενο το κυβερνών κόμμα να τηρήσει αποχή. Εξάλλου, συνεδριάζει από τις 1530 το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ για να εξετάσει τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι αυτή τη στιγμή. Προυποθέσεις για να ταχθεί υπέρ έχει θέσει και ο Πρόεδρος και Βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης.

Να σημειωθεί ότι απούσα θα είναι από την ολομέλεια η Στέλλα Κυριακίδου του ΔΗΣΥ που λείπει σε κοινοβουλευτική αποστολή στο εξωτερικό. Οι υπόλοιποι βουλευτές αναμένεται να είναι όλοι παρόντες.

Στο μεταξύ σχεδόν όλα τα κόμματα και οργανωμένα σύνολα έχουν προγραμματίσει εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, κατά των προτάσεων του Eurogroup, έξω από το κτίριο της Βουλής.

Από την άλλη ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, μεταβαίνει στη ρωσική πρωτεύουσα συνοδευόμενος από στελέχη της Λαϊκής Τράπεζας και του Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων CIPA.

Στο επίκεντρο της συζήτησης με τη ρωσική κυβέρνηση, θα είναι η επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου ύψους €2,5 δις που σύναψε η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά και η εξαγορά της Λαϊκής Τράπεζας δια μέσου της VTB, η οποία είναι η μητρική εταιρεία της Russia Commercial Bank.
 
Σε μια άλλη εξέλιξη, στις 9 αύριο το πρωί , θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα παρευρεθούν όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων, για να συζητήσουν τις εξελίξεις, μετά το πέρας της συνεδρίας της ολομέλειας της βουλής.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παράνομη η κατακράτηση καταθέσεων - Αντισυνταγματικό το κούρεμα 

Ν
. Αναστασιάδης: "Η Βουλή θα απορρίψει το κούρεμα" - "Η Κυβέρνηση έχει τα σχέδιά της"

Μαζική κάθοδος ξένων δημοσιογράφων στην Κύπρο – Παγκόσμιο ενδιαφέρον - video

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. «Πέρασε» από την ελληνική Βουλή το πολυνομοσχέδιο
  2. Απερχόμενος Ντάϊσελμπλουμ: (Ξανα)δίνει Αναστασιάδη για το 1ο bail in με την πρόταση κουρέματος και σε μικροκαταθέτες
  3. Πειρατικά κανάλια: 400 καταθέσεις (και) από πελάτες
  4. Κατατέθηκε στην ελληνική Βουλή το πολυνομοσχέδιο - Τι προβλέπει για πλειστηριασμούς και απεργίες
  5. «Εκλογές» Κατεχόμενα: Σημαντικά ονόματα εκτός «βουλής»
  6. Αποδεκτή από την Βουλή η αναπομπή του νόμου για τους χαμηλοσυνταξιούχους