What's hot? ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· FREZYLAC· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

19.03.2013 | 15:35
Τελευταία ενημέρωση: 19.03.2013 | 15:37

Οικολόγοι: Ανεπαρκές το νομοσχέδιο για το κούρεμα

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Το νομοσχέδιο που κατέθεσε ως προσχέδιο σήμερα η κυβέρνηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, κρίνεται από τους Οικολόγους ως ανεπαρκές, είπε ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης.

«Δεν παρέχει καμία εξασφάλιση για το μέλλον του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου και για την κυπριακή οικονομία και αν αναγκαστούμε να βρεθούμε ενώπιον του διλλήματος δηλώνουμε ενώπιον του κυπριακού λαού ότι δεν θα το ψηφίσουμε», συμπλήρωσε.
Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, ο κ. Περδίκης είπε ότι το Κίνημα ξεκαθαρίζει προς κάθε κατεύθυνση «ότι δεν πρέπει να υποκύψουμε σε όσες πιέσεις αναπτύσσονται αυτή την ώρα για λήψη απόφασης από το κυπριακό Κοινοβούλιο».
«Έχουμε πολύ τεκμηριωμένες και διασταυρωμένες πληροφορίες ότι εξασκούνται ασφυκτικές πιέσεις μετά απειλών προς την κυπριακή Κυβέρνηση και το κυπριακό Κοινοβούλιο, όπως συνέβη και την περασμένη Κυριακή για να παρθεί η θετική απόφαση σήμερα. Η δική μας η εκτίμηση είναι ότι με την πάροδο του χρόνου αναπτύσσονται δυναμικές στον ευρωπαϊκό χώρο και στην Ρωσία, οι οποίες τείνουν να ανατρέψουν την απόφαση του ευρωσυστήματος, του Eurogroup. Έχουμε υποχρέωση να αξιοποιήσουμε το χρόνο, να αξιοποιήσουμε αυτές τις δυναμικές και παράλληλα να αφιερώσουμε πραγματικά δυνάμεις για μεταξύ μας συνεννόηση για παραγωγή εναλλακτικών σεναρίων και προτάσεων», συμπλήρωσε.
Είναι ανάγκη, συνέχισε ο κ. Περδίκης, να εκπονηθεί και σχέδιο Β’ και σχέδιο Γ’ «για να μπορέσουμε με μία ευελιξία και διεκδικητικότητα να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό και υπό τις συνθήκες αποτέλεσμα».
«Όπως και να έχει το πράμα, αυτό το νομοσχέδιο από τη δική μας την πλευρά και η απόφαση του Eurogroup δεν περνά. Είμαστε κάθετα εναντίον», πρόσθεσε.
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Περδίκης είπε ότι έχουν πληροφορίες πολύ βάσιμες ότι υπάρχει και απειλή ότι αν συνεχίσουν την καθυστέρηση, ακόμα κι αν είναι θετική η απάντηση τους, δεν θα υπάρξει η αναζητούμενη ρευστότητα για τις κυπριακές τράπεζες.
«Απειλούμαστε ότι θα πληρώσουμε και την καθυστέρηση. Εμείς λέμε ότι αυτές είναι οι απειλές εκείνων που αφού πήραν μία πολύ κακή απόφαση, μια λανθασμένη απόφαση προσπαθούν να μας υποχρεώσουν να την ακολουθήσουμε για να μην πληρώσουν το τίμημα των δικών τους λαθών. Πρέπει να σταθούμε στα πόδια μας και με τόλμη και με διεκδικητικότητα να αναδείξουμε το λαθεμένο αυτής της απόφασης και να πείσουμε ότι πρέπει να ανατραπεί», συμπλήρωσε.
Ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι θα είναι ανεύθυνο να αναφερθούν σε εναλλακτικές προτάσεις.
«Έχουμε ακούσει πολλές εναλλακτικές προτάσεις, αλλά δεν είναι της ώρας, ούτε του τόπου να γίνουν αναφορές. Εξάλλου αναμένονται συσκέψεις και στην Βουλή, αλλά και στο Προεδρικό, της πολιτικής ηγεσίας για να παρθούν εκεί που πρέπει οι κατάλληλες αποφάσεις», κατέληξε.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτό είναι το σχέδιο Β της Κυβέρνησης

ΚΤΚ: Θα τροφοδοτούνται και θα λειτουργούν τα ΑΤΜ των τραπεζών

Μας έριξαν σωσίβιο ύψους 30 δις οι Κινέζοι – Το αφήσαμε να επιπλέει

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Απερχόμενος Ντάϊσελμπλουμ: (Ξανα)δίνει Αναστασιάδη για το 1ο bail in με την πρόταση κουρέματος και σε μικροκαταθέτες
  2. Πειρατικά κανάλια: 400 καταθέσεις (και) από πελάτες
  3. «Σφάχτηκαν» Χαραλαμπίδου - Προδρόμου για το «κούρεμα» - «Δεν θα με φιμώσεις» [vid]
  4. Συγκλονίζουν οι καταθέσεις για τον «δράκο» των Αμπελοκήπων: «Με έπιασε από το λαιμό»
  5. Στα σκαριά νομοσχέδιο για τη σύνταξη χηρείας σε άντρες
  6. Αλλαγές στο νομοσχέδιο για Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα