What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ· ΤΕΠΑΚ· ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ· VOICE·

INFO

20.03.2013 | 13:25
Τελευταία ενημέρωση: 20.03.2013 | 22:56

Τραπεζικοί Υπάλληλοι: Εγκληματική η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 «Πρόκειται για μια απόφαση απίστευτης πολιτικής ελαφρότητας όσων συνέπραξαν σ’ αυτήν, η οποία για να εξυπηρετηθούν πολιτικές οικονομικές και γεωπολιτικές σκοπιμότητες, μέσα από την ληστεία των καταθέσεων

 Εγκληματική χαρακτηρίζει την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος, σε ανακοίνωση της που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το Eurogroup «ξεπέρασε την άγρια Δύση. Ούτε στην άγρια Δύση που αναβίωσαν οι καουμπόικες ταινίες των περασμένων δεκαετιών είχαν διανοηθεί τέτοιες ληστείες των καταθέσεων».

Στην ανακοίνωση της η ΟΤΟΕ απαιτεί αλλαγή της απόφασης και προστασία των καταθετών και των εργαζομένων, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο είναι πρωτοφανές στην παγκόσμια ιστορία των οικονομικών κρίσεων των κρατών.

Τινάζει στον αέρα το προϊόν της Πίστης των τραπεζών, που αποτελεί θεμέλιο λίθο της ύπαρξής τους» αναφέρει η ΟΤΟΕ προσθέτοντας ότι «με την απόφαση αυτή επιχειρείται η εξόντωση της Κύπρου, προκειμένου να συνεχίσουν μια αδικαιολόγητη, καταδικασμένη και αποτυχημένη πολιτική, που εφαρμόζουν στις χώρες του Νότου και να χρησιμοποιήσουν τελικά ως παράδειγμα προς αποφυγήν τη μικρή χώρα της Κύπρου».

Σύμφωνα με απόφαση της η Ομοσπονδία «καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την εγκληματική απόφαση του Eurogroup, που ληστεύει κυριολεκτικά λαϊκές αποταμιεύσεις διαταράσσει την κοινωνική συνοχή και τη σταθερότητα του πιστωτικού συστήματος στην Κύπρο, ενώ θέτει σε καθεστώς ανασφάλειας και αβεβαιότητας τους εργαζόμενους.

Θεωρεί αναγκαίο να παρθούν αμέσως αποφάσεις και να εκδηλωθούν ενέργειες και πρωτοβουλίες σε πολιτικό, σε οικονομικό και σε συνδικαλιστικό επίπεδο, με στόχο την ανατροπή της απόφασης του Eurogroup, που υπονομεύει την Κύπρο ως χώρα και θέτει σε πρωτόγνωρους κινδύνους το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

Επίσης καθιστά υπεύθυνη την ελληνική κυβέρνηση και τις Ελληνικές Τράπεζες για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων όσων απασχολούνται στα υποκαταστήματα των Κυπριακών Τραπεζών στην Ελλάδα «με ενέργειες και πρωτοβουλίες που θα εγγυώνται σε κάθε περίπτωση τη λειτουργία αυτών των τραπεζών στη χώρα μας, στα πλαίσια διασφάλισης της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

MIG: Οι εξελίξεις στην Κύπρο δεν επηρεάζουν τον όμιλο Marfin 

New York Times: Aβέβαιη η τύχη της πρότασης της Gazprom 

Η Gazprom επιμένει αναφέρει δημοσίευμα


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Διεθνής καταγγελία για την εκστρατεία φίμωσης της «Afrika» από την κυβέρνηση Ερντογάν
  2. ΔΗΚΟ: Η θλιβερότητα του κ. Αναστασιάδη...εξαπάτησε τον λαό για να επιβληθεί το καταστροφικό «κούρεμα»
  3. Κυβέρνηση συνεργασίας ακροδεξιάς και Συντηρητικών στην Αυστρία
  4. Καμμένος: «Δεν φοβόμαστε τίποτα σε Αιγαίο, Θράκη, Κύπρο»
  5. Πιο…χαμηλά δε γίνεται! Δείτε ένα «ρώσο μαχητή» να ακουμπά το έδαφος με απίστευτη ταχύτητα!
  6. Θερμό επεισόδιο με προειδοποιητικά πυρά μεταξύ μαχητικών ΗΠΑ - Ρωσίας πάνω από τη Συρία!