What's hot? ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ· ΧΙΟΝΙΑ· ΑΛΕΞΟΥΪ· ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ·

INFO

20.03.2013 | 23:19
Τελευταία ενημέρωση: 20.03.2013 | 23:20

Τελεσίδικη λύση αναμένει αύριο η Κυβέρνηση

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία


Το αργότερο μέχρι αύριο, πρέπει να εξευρεθεί λύση, αφού δεν μας παίρνει άλλος χρόνος και όλοι πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, φέρεται να δήλωνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αποχωρώντας στις 10 απόψε από το Προεδρικό Μέγαρο.

Για διεκπεραίωση περαιτέρω εργασίας έμειναν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου, Παναγιώτης Αντωνίου.

Η αυριανή ημέρα προδιαγράφεται να είναι μακρά και γεμάτη από διαβουλεύσεις. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα θέσει ενώπιον των πολιτικών αρχηγών, που θα συνέλθουν αύριο στις 9.30 το πρωί σε προγραμματισμένη συνάντηση στο Προεδρικό, πρόταση η οποία αναμένεται ότι θα τεθεί αργότερα το απόγευμα ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής προς ψήφιση.

Η πρόταση αυτή, σύμφωνα πάντα με Κυβερνητικές πηγές, αφορά τη δημιουργία ενός διαρθρωτικού επενδυτικού ταμείου με την ενίσχυση διαφόρων Ταμείων Προνοίας, ακινήτων, κ.λπ. με στόχο να εξασφαλιστεί ένα ψηλό επίπεδο ποσού, το οποίο να στηριχθεί με ένα επιπρόσθετο ποσό από τους Ευρωπαίους δανειστές. Το ταμείο αυτό, θα συνδεθεί με την έκδοση ομολόγων και με τις προοπτικές του φυσικού αερίου.

Η πρόταση αυτή φαίνεται να έτυχε νομικής και τεχνοκρατικής μελέτης, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι και τις πρωινές ώρες αύριο. Κύκλοι του Προεδρικού ανέφεραν ότι "το βασικό είναι αυτό το ταμείο να μην επιβαρύνει την Κυβέρνηση, κάτι που δεν θα γίνει αποδεκτό από την τρόικα".

Η τρόικα φαίνεται να είναι ανένδοτη όσον αφορά το κούρεμα στο επίπεδο των 100 χιλ. ευρώ, ενώ οι Γερμανοί επιμένουν έστω και σε ένα "συμβολικό" κούρεμα στις καταθέσεις των Ρώσων καταθετών. Κρίσιμη είναι η κατάσταση με τη Λαϊκή Τράπεζα, στην οποία η κατάσταση πλέον δεν διασώζεται, ενώ αναπνοές ζωής προσπαθούν να δοθούν για να διασωθεί η Τράπεζα Κύπρου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του, φαίνεται αισιόδοξος ότι αύριο "όλοι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, αφού όλοι μιλούν για πατριωτισμό και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του μπροστά στις κρίσιμες στιγμές που περνά η Κύπρος".

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν απόψε ότι οι διαβουλεύσεις στη ρωσική πρωτεύουσα συνεχίζονται, με τον Υπουργό Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή και τον Υπουργό Εμπορίου Γιώργο Λακκοτρύπη να δίνουν τη δική τους μάχη.
Οι δύο Υπουργοί, όπως μας αναφέρθηκε, έχουν και επαφές με την Γκαζπρομ για την δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών συνεργασίας.

Ωστόσο, τονίστηκε ότι δεν πρέπει να αποδίδονται μεγάλες προσδοκίες για βοήθεια από την Ρωσία, αν και τίποτα στο παρόν στάδιο δεν αποκλείεται και όλα είναι ρευστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρον άρον στη Βουλή νέο νομοσχέδιο μέχρι αύριο – Δεν γλυτώνουμε το κούρεμα

Το Υπουργικό δεν συζήτησε νομοσχέδια

«Μας συγχωρείτε η κάρτα σας δεν γίνεται δεκτή» – Πάγωσαν οι συναλλαγές στα καταστήματα   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Προεδρικές Εκλογές: Σάλος με ανάρτηση για «συναλλαγή» Λιλλήκα με Αναστασιάδη
  2. «Καμπάνα» €50.000 σε κυπριακή εταιρεία από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
  3. Προεδρικές Εκλογές: Τα προεκλογικά σποτ Αναστασιάδη - Παπαδόπουλου [vids]
  4. Χρίστος Χρίστου: Κάποιοι θέλουν με το ζόρι να μας επιβάλουν άδικη λύση
  5. Σκοπιανό - Νίμιτς: «Μη ρεαλιστική η λύση χωρίς τον όρο Μακεδονία»
  6. Γιλντιρίμ σε ΗΠΑ: Δεν είναι λύση οι ταξιδιωτικές οδηγίες