Αρκούν μέχρι τους επόμενους 4 μήνες τα αποθέματα φαρμάκων

Οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, ξεκαθάρισαν σήμερα ότι δεν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα, σε σχέση με την επάρκεια φαρμάκων για προμήθεια στα κρατικά νοσηλευτήρια και με τα αποθέματα στις Φαρμακευτικές Αποθήκες. Παράλληλα το Υπουργείο Υγείας διαβεβαίωσε το κοινό ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες, για τα αποθέματα φαρμάκων, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, διευκρινίζουν ότι «δεν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα σε ότι αφορά την επάρκεια φαρμάκων για προμήθειες στα κρατικά νοσηλευτήρια ως αποτέλεσμα των πρόσφατων οικονομικών εξελίξεων» και πως «πέραν των υφιστάμενων αποθεμάτων στα επιμέρους κρατικά φαρμακεία, διατηρούν τα απαραίτητα επιπρόσθετα αποθέματα στις Φαρμακευτικές Αποθήκες σε επίπεδο που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνά την περσινή αντίστοιχη περίοδο».

Διευκρινίζεται ακόμη σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητες του συστήματος κρατικών αγορών και προμήθειας φαρμάκων ότι οι διαδικασίες συνεχίζονται απρόσκοπτα αλλά και ότι η επάρκεια φαρμάκων υπάρχει και στον ιδιωτικό τομέα, όπου δεν έχουν παρατηρηθεί οποιεσδήποτε ελλείψεις.

«Ως εκ τούτου, το Υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει το κοινό ότι δεν συντρέχει οποιοσδήποτε λόγος ανησυχίας αναφορικά με τη δυνατότητα ανταπόκρισης τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα στην διάθεση φαρμάκων στα νοσηλευτήρια και προς το κοινό» προστίθεται.

Εντούτοις όπως πληροφορείται το newsit.com.cy τα αποθέματα αρκούν μέχρι τους επόμενους 4 μήνες.