What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

21.03.2013 | 16:54
Τελευταία ενημέρωση: 21.03.2013 | 16:58

Στην αυστριακή Βουλή το ζήτημα της Κύπρου

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Η κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο ήταν αντικείμενο συζήτησης της αυστριακής βουλής κατά τη χθεσινή της συνεδρία.

Η αυστριακή Υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ, κληθείς να σχολιάσει την επιβολή φορολογίας, καθησύχασε τους Αυστριακούς καταθέτες, χαρακτηρίζοντας εντελώς αναξιόπιστη την πρόκληση πανικού από το συγκεκριμένο κόμμα, ενώ σχετικά με την επιβολή φορολογίας στους μικροκαταθέτες δήλωσε ότι φυσικά κατανοεί τους μικροκαταθέτες στην Κύπρο, όμως η δουλειά της είναι να διαφυλάξει τα φορολογικά έσοδα της Αυστρίας, που αποτελούν τον καρπό σκληρής δουλειάς.

Επικρίνοντας τον "υπερδιογκωμένο τραπεζικό τομέα της Κύπρου", χαρακτήρισε απίστευτο το ότι οι εγγυημένες καταθέσεις των 100.000 ευρώ φτάνουν τα 75 δισεκατομμύρια ευρώ και προειδοποίησε ότι η Κύπρος δεν πρέπει να γίνει "βαρέλι χωρίς πάτο" και ότι ο στόχος πρέπει να είναι η χώρα να μπορεί μέχρι το 2020 να ξανασταθεί στα πόδια της.

Επιπλέον, προειδοποίησε ότι οι Αυστριακοί φορολογούμενοι δεν μπορεί να επιβαρυνθούν επιπλέον για χάρη μιας κακώς νοούμενης αλληλεγγύης.

Από την πλευρά του, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Γιόζεφ Τσαπ, χαρακτήρισε άδικη την απόφαση για επιβολή φορολογίας στους μικροκαταθέτες, τονίζοντας όμως ταυτόχρονα ότι ήταν απόφαση της κυπριακής Κυβέρνησης, η οποία επέλεξε να αγνοήσει τους μικροκαταθέτες και φαίνεται να σκέπτεται μόνο τους oλιγάρχες με καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ.

Επέκρινε επίσης το επιχειρηματικό μοντέλο της Κύπρου, αναφέροντας ότι "επιτόκια της τάξης του 5% στις καταθέσεις και εταιρικός φόρος της τάξης του 10%, οδήγησαν σε μεγάλη συσσώρευση "μαύρου χρήματος" στις κυπριακές τράπεζες, σημειώνοντας πως η συμπόνια μου με τους ολιγάρχες και τους κυβερνώντες στην Κύπρο, οι όποιοι τώρα καλούνται να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης, παραμένει σε όρια.

Ο αρμόδιος οικονομικών θεμάτων του συγκυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Γκίντερ Στούμφολ, χαρακτήρισε την κατάσταση στην Κύπρο δραματική, τονίζοντας ότι παρόλο που υπάρχει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Κύπρου, κάτι που θα ήταν ένα τραγικό σενάριο, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την Ευρωζώνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Έχετε ηθική και νομική υποχρέωση να προμηθεύετε φάρμακα» – Διαβάστε την επιστολή του Υπουργείου Υγείας !

Η Ε.Ε μας χτυπάει από παντού

Οι Βρυξέλλες προσπαθούν να πείσουν την Λευκωσία να παγώσει κεφάλαια

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Βάζει τέλος στις φημολογίες η ΚΤΚ: Οι καταθέσεις μέχρι 100.000€ είναι ασφαλισμένες [vid]
  2. Επ. Περιβάλλοντος: Η Κύπρος έχει ακόμα αρκετά στοιχήματα να κερδίσει
  3. Ζωτικής σημασίας για την κυπριακή οικονομία η στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας
  4. Εγκρίθηκε «καθαρή εξαγορά» της Cyta Hellas από την Vodafone
  5. Βαρύτατη παρασπονδία από «Freedom House»: «Ασφαλής και ελεύθερη χώρα η ΤΔΒΚ»
  6. Αύξηση για τέταρτο έτος στις αιτήσεις εγγραφής νέας εταιρείας και ρεκόρ 4ετίας οι εγγραφές το 2017