What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ· ΤΕΠΑΚ· ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ· VOICE·

INFO

21.03.2013 | 20:22
Τελευταία ενημέρωση: 21.03.2013 | 23:03

Αναδιάρθρωση της Λαϊκής με εκποίηση περιουσιών

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

-Θα λαμβάνονται περιοριστικά μέτρα από τον Υπουργό και τον Διοικητή, για λήψη προσωρινών μέτρων περιορισμού κεφαλαίων σε διαφορετικές περιπτώσεις
-Φυσικό Αέριο, ομόλογα, χρεόγραφα και αξιόγραφα, εισφορές θα περιλαμβάνει το Ταμείο Αλληλεγγύης
-Oλοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
-Συνεχής ενημέρωση

Η κυβέρνηση το ονομάζει εξυγίανση της Λαϊκής τράπεζας, στην πράξη όμως, όλα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, θα «εξυπηρετηθούν» με την εκποίηση περιουσιών, με απλά λόγια, ο κόσμος θα χάσει τα σπίτια του, τα αμάξια του και οτιδήποτε παρουσιάζει καθυστέρηση στην αποπληρωμή του δάνειου του.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ισχυρίστηκε ότι με την εξυγίανση της Λαϊκής Τράπεζας και τον διαχωρισμό από της σε καλή και κακή τράπεζα , 361 χιλιάδες καταθέτες διασφαλίζουν το 100% των καταθέσεων τους.

Ερωτηθείς για την εκποίηση περιουσιών από την κακή τράπεζα, που θα εφαρμοστεί για μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ο κύριος Νεοφύτου απάντησε, ότι δεν σημαίνει, ότι επειδή οι υπόλοιπες τράπεζες δεν έχουν σχέδιο εξυγίανσης δεν θα λάβουν και αυτές τα μέτρα τους .

Η κακή τράπεζα θα συνεχίσει να εργάζεται και όποιος έχει πει ότι στην κακή τράπεζα μπαίνει εκκαθαριστής τότε έχει άγνοια.

Το νομοσχέδιο κατατίθεται απόψε στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος, θα το καταθέσει για να εξεταστεί κατεπείγων.

«Κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε την Λαϊκή και όλες τις τράπεζες, τον τόπο και τα παιδιά μας Εάν η Βουλή περάσει το νομοσχέδιο, αντί για 5,8 θα χρειαστούν 3,5 δισεκατομμύρια» κατέληξε ο κ. Νεοφύτου.


Τι έγινε νωρίτερα:

Τον δρόμο για τη Βουλή πήραν οι αρχηγοί των κομμάτων, καθώς λίγο πριν απο τις 9, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Νίκο Αναστασιάδη.

Πριν από τη συνεδρία της Ολομέλειας, θα προηγηθεί συνάντηση των κομμάτων με τον Πρόεδρο της Βουλής.

Νομοσχέδιο το όποιο θα περιορίζει την εκροή καταθέσεων από την Κύπρο σε περιόδους έκτακτης ανάγκης κατατέθηκε πριν από λίγο στην βουλή.

Το νομοσχέδιο το όποιο αποκαλείται «ο περί της επιβολής περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, νόμος του 2013» προνοεί, ότι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η και δημόσιας ασφάλειας, γίνεται ανάθεση εξουσιών στον υπουργό ή τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας για την λήψη και επιβολή προσωρινών περιοριστικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένων, περιορισμού και στην διακίνηση κεφαλαίων.
Στη Βουλή έχει κατατεθεί επίσης και νομοσχέδιο υπό τον τίτλο

«Ο περί ίδρυσης ταμείου αλληλεγγύης νόμος του 2013»

Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης

Ιδρύεται ταμείο, με την επωνυμία Εθνικό Ταμείο, Αλληλεγγύης.
Με το δεύτερο νομοσχέδιο καθορίζεται η λειτουργία και τα εισοδήματα του Ταμείου, τα οποία θα προέρχονται από

  • Εισοδήματα της Δημοκρατίας από την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων
  • Ομόλογα –χρεόγραφα, ή αξιόγραφα και διάθεση μετοχών, ομολόγων –χρεογράφων, αξιογράφων, ή και άλλων τίτλων αξιών, οποιασδήποτε εταιρείας, ή, άλλη νομικού προσώπου
  •  Δωρεές ή και εισφορές

Το μερίδιο εσόδων της Δημοκρατίας από την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου θα καθορίζονται με διάταγμα που θα εκδίδει το Υπουργικό Συμβούλιο

Σκοπός του Ταμείου θα είναι η χρηματοδότηση, ενίσχυση, η ανακεφαλιοποίηση των τραπεζών και η χρηματοδότηση της Δημοκρατίας.

Τα  πιο πάνω νομοσχέδιο αναμένεται να τεθούν προς ψήφιση απόψε, ενώ αύριο το πρωί θα τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας το νομοσχέδιο για την εξυγίανση του τραπεζικού τομέα, τα οποίο θα επηρεάσει όχι μόνο τη Λαϊκή Τράπεζα, αλλά και όλες τις τράπεζες πυ δραστηριοποιούνται και έχουν έδρα την Κύπρο, καθώς και τα Συνεργατικά Ταμιευτήρια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεν συζήτησαν κούρεμα – Σπεύδουν για τη δημιουργία εταιρείας που θα εκδίδει κρατικά ομόλογα - video

Εκτός ορίων πλέον η Τρόικα - Θέλουν να κλείσει η Λαϊκή και να κουρέψουν τις καταθέσεις στις υπόλοιπες

Το σχέδιο που θα προτείνει το βράδυ η Βουλή 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο