Έκλεισε την πόρτα η Ρωσία στην Κύπρο – Απέρριψαν τα πάντα

 Ένα μετά το άλλο τα σενάρια σωτηρίας της Κύπρου, ναυαγούν, ενώ η κυβέρνηση είναι απομονωμένη διπλωματικά  σε όλη την Ε.Ε, έχοντας να αντιμετωπίσει θηρία. Όμως και τα μαντάτα από την Ρωσία δεν προμηνύουν καμία θετική εξέλιξη.

 Άκαρπες απέβησαν οι προσπάθειες του Υπουργού Οικονομικών Μ. Σαρρή στη Ρωσία, αφού μετά από επαναλαμβανόμενους διπλωματικούς και πολιτικούς ελιγμούς, με αξιωματούχους του Κρεμλίνου να διαμηνύουν στον Κύπριο Υπουργό, ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν κατά ουσιαστικό τρόπο την Κυπριακή Δημοκρατία, ενημερώνοντας τον παράλληλα, ότι για το μόνο που μπορούν να εγγυηθούν, είναι μια μικρή επιμήκυνση των υφιστάμενων δανείων.

Τα παιχνίδια στην σκακιέρα δίνουν και παίρνουν μετά και την χθεσινή δήλωση Ρώσων αξιωματούχων, ότι δεν θα ρισκάρουν τις καλές σχέσεις τους με την Ε.Ε., στην όποια εξάγουν το 40% της τοπικής παραγωγής.

Ο Υπουργός Οικονομικών, ολοκλήρωσε άδοξα τις επαφές τους στην Ρωσία και επιστέφει άμεσα στη Κύπρο, χωρίς κάτι χειροπιαστό, αφού το σωσίβιο που περιμέναμε δεν ήρθε ποτέ, παρά τις φρούδες ελπίδες που τρέφαμε ακόμα και σήμερα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες newsit.com.cy, οι Ρώσοι απαίτησαν κυριολεκτικά «γη και ύδωρ», φορώντας τον μανδύα του σκληρού τοκογλύφου, θεωρώντας ότι προ του φάσματος της χρεοκοπίας, η Κυπριακή Δημοκρατία θα ενέδιδε στα γεωπολιτικά «θέλω» της Μόσχας.

ρεπορταζ: Στέλιος Στυλιανού